رشد نقدینگی ایران؛ 17‌درصد

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود عنوان کرد که در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی ایران از نظر بزرگی اقتصاد در مکان دوم و از نظر رشد اقتصادی در مکان بیست و سوم جای دارد.

به گزارش ایسنا، صندوق بین‌المللی پول در گزارش خود با عنوان «دورنمای اقتصادی منطقه‌ای، خاورمیانه و آسیای مرکزی» رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ایران در سال گذشته را ۵/۲‌درصد برآورد و پیش‌بینی کرد که این شاخص در سال جاری به ۵/۱درصد خواهد رسید.

به اعتقاد صندوق بین‌المللی پول در سال آینده آهنگ رشد اقتصادی ایران دوباره تند شده و به ۲/۲‌درصد خواهد رسید.

گزارش صندوق بین‌المللی پول حکایت از آن دارد که در سال جاری ایران از نظر رشد اقتصادی رتبه بیست‌وسوم را در منطقه خواهد داشت.

در میان ۳۰ کشور مستقر در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی، رشد اقتصادی افغانستان بالاترین بوده و به ۷/۱۵‌درصد خواهد رسید. این در حالی است که ارمنستان رشد اقتصادی منفی ۶/۱۵‌درصدی را به ثبت خواهد رساند که کمترین میزان در منطقه است.

صندوق بین‌المللی پول همچنین به بررسی تولید ناخالص داخلی اسمی کشورهای منطقه نیز پرداخته و عنوان کرده است که ایران در سال جاری شاهد تولید ناخالص داخلی اسمی برابر با ۳۳۱‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار خواهد بود که پس از عربستان بالاترین میزان در منطقه است. در همین حال تولید ناخالص داخلی اسمی ایران در سال آینده نیز ۳۵۸‌میلیارد و ۹۰۰‌میلیون دلار اعلام شده است.

بنا بر این گزارش، تولید ناخالص داخلی عربستان در سال جاری معادل ۳۷۹‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون دلار خواهد بود.

کمترین میزان تولید ناخالص داخلی اسمی منطقه نیز متعلق به کشور جیبوتی با تنها یک‌میلیارد و ۱۰۰‌میلیون دلار است.

در همین حال صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که رشد نقدینگی ایران در سال جاری معادل ۱۷‌درصد خواهد بود که در مقایسه با سال گذشته (۳/۱۶‌درصد) اندکی افزایش نشان می‌دهد. این در حالی است که رشد نقدینگی ایران در سال آینده ۴/۱۲‌درصد پیش‌بینی شده است.

این گزارش در همین حال اشاره‌ای به نرخ تورم در کشور دارد و می‌گوید که نرخ تورم ایران در سال جاری از ۴/۲۵‌درصد در سال گذشته به ۱۲‌درصد کاهش خواهد یافت و تداوم روند نزولی این شاخص را در سال آتی به ۱۰‌درصد خواهد رساند.

از این نظر نیز ایران در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. بیشترین میزان تورم در میان کشورهای منطقه نیز به پاکستان با تورم ۹/۱۳‌درصدی اختصاص دارد.

لازم به ذکر است که ۳۰ کشور عضو دپارتمان خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول (MCD) از دو بخش کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به اضافه افغانستان و پاکستان که به MENAP معروفند و نیز کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز که به CCA معروفند، تشکیل شده است و شامل کشورهای الجزایر، بحرین، ایران، عراق، کویت، لیبی، عمان، قطر، عربستان، سودان،‌ امارات، یمن، افغانستان، جیبوتی، مصر، اردن، لبنان، موریتانی، مراکش، پاکستان، سوریه، تونس، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان هستند.