وزیر خزانه‌داری آمریکا در ادامه تلاش‌های بی‌فایده خود برای اعمال فشار بر ایران ادعا کرد که کشورها باید علیه خطر ایران برای نظام مالی جهانی تدابیر مناسب اتخاذ کنند!

به گزارش ایسنا، تیموتی گایتنر در اجلاس سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در ترکیه گفت که خواهان اجرای دقیق تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه بانک‌های ایرانی به ویژه بانک ملی و صادرات است.

وی بخش آخر سخنرانی‌اش در کمیته پولی و مالی صندوق بین‌المللی پول را به ایران اختصاص داده و در نطقش در مورد آنچه فعالیت‌های مالی غیر مجاز در ایران و کمبودهای شدید در نظام نظارتی این کشور توصیف کرد، هشدار داد.

وی همچنین به بیانیه سال گذشته یک گروه بین‌المللی به نام «گروه کاری اقدامات مالی برای مبارزه با پول‌شویی» اشاره کرد که درباره فقدان یک سیستم مناسب در ایران برای مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم هشدار داده بود.

گروه کاری اقدامات مالی برای مبارزه با پولشویی در بیانیه سال ۲۰۰۸ خود گفت که دولت ایران تدابیر کافی برای مقابله با خطر حمایت مالی از تروریسم اتخاذ نکرده است، وضعیتی که به گفته این نهاد خطری است جدی برای سیستم مالی بین‌المللی.

وزیر خزانه‌داری آمریکا از تمام کشورها خواست که در این مورد تدابیر مناسبی علیه ایران اتخاذ کنند.

به گزارش بی‌بی‌سی، او همچنین خواهان اجرای تحریم‌های مالی مندرج در قطعنامه ۱۸۰۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران شد. شورای امنیت در ماه مارس سال ۲۰۰۸ میلادی با صدور این قطعنامه تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرد.

این قطعنامه از کشورها می‌خواهد که مراقب مبادلات موسسه‌های مالی واقع در قلمروی خود با بانک‌های ایرانی به ویژه بانک‌های ملی و صادرات ایران باشند.

ایران تحریم‌های شورای امنیت علیه این کشور را ناعادلانه می‌داند و تاکید دارد که این مجازات‌ها تاثیری بر خط مشی اتمی این کشور ندارد. وزارت خزانه‌داری آمریکا در سال‌های گذشته کل نظام بانکی ایران که شامل حدود ۵۰ بانک دولتی و خصوصی می‌شود را تهدیدی برای نظام مالی جهانی اعلام کرده است.