نخستین سمینار نهادینه کردن حاکمیت شرکتی در بانک‌ها، بیمه‌ها و موسسات مالی، با مساعدت معاونت امور بیمه و بانک‌ها و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی و به میزبانی بانک سپه در تهران برگزار شد.

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بانک سپه، سیدحمید پورمحمدی، معاون امور بیمه و بانک‌ها و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی از برگزاری این سمینار به عنوان یک فرصت برای مدیران نام برد و گفت: مشخصه اصلی این دوره استفاده از مسائل جدیدی است که دغدغه امروز جهان محسوب می‌شود، در این سمینار سعی شده مفاهیم مذکور به صورت فشرده به شرکت‌کنندگان ارائه شود.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی‌ مبارزه با پولشویی و بودجه‌ریزی عملیاتی به روش تعهدی در گذشته با همکاری صندوق بین‌‌المللی پول و بانک سپه، خاطرنشان کرد: در این سمینار فرصت مناسبی برای ارتقای دانش مدیران ارشد نظام بانکی و صنعت بیمه کشور فراهم شده است که امید می‌رود ضمن بهره‌گیری مطلوب از آن، برگزاری چنین دوره‌هایی استمرار یابد.

پورمحمدی از مدیریت عامل و مجموعه آموزشی بانک سپه در راستای برگزاری این سمینار قدردانی کرد.

براساس این گزارش، سیدعلی جلالی نظری رییس اداره آموزش بانک سپه اهداف برگزاری این سمینار را نظارت بر فعالیت بانک‌ها، تعریف فلسفه وجودی حاکمیت شرکتی برای بانک‌ها، ترسیم چارچوبی برای نحوه حاکمیت شرکتی و توسعه آن، اجرای سنجش و حاکمیت شرکتی در بانک‌ها و طراحی برنامه‌هایی برای اجرا و حاکمیت شرکتی برشمرد و گفت: تاریخ تجارت نشان داده است در زمان بروز بحران‌های تجاری و مالی، حاکمیت شرکتی قبل از هر عاملی مطرح می‌شود.

وی افزود: موسسات بین‌المللی از جمله بانک جهانی، شرکت مالی بین‌المللی، سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی، سازمان بین‌المللی کمیسیون امنیتی و بانک تسویه بین‌المللی به طور فعال در گسترش و توسعه چارچوب حاکمیت شرکتی موثر بوده‌اند.

جلالی نظری با اشاره به اینکه موسسه آموزشی BIBF بحرین که با همکاری آن، این دوره آموزشی برگزار شده است، یکی از موسسات تخصصی پیشرو در زمینه آموزش در کشور بحرین و منطقه خلیج‌فارس به شمار می‌آید که با داشتن حدود ۳۰ سال فعالیت موفقیت آمیز و بهره گیری از استادان مجرب، در بیش از ۵۰ کشور دنیا به ارائه خدمات آموزشی می‌پردازد.

وی درخصوص فعالیت‌های آموزشی موسسه BIBF بحرین گفت: زمینه‌های اصلی فعالیت‌های آموزشی این موسسه شامل بانکداری، تامین مالی اسلامی، بیمه، مدیریت، حسابداری و فناوری اطلاعات، دوره‌های آموزشی مبارزه با پولشویی است.

بر اساس این گزارش، حسین اسماعیل معاون موسسه BIBF بحرین نیز در این سمینار، توسعه منابع انسانی را در گرو خواست و اراده مدیران ارشد برای تحقق این امر عنوان کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران با داشتن منابع انسانی غنی، از پتانسیل مناسب برای برخورداری از سیستم مالی پیشرفته برخوردار است.

وی اظهار داشت: موسسه BIBF بحرین در نظر دارد با برگزاری این گونه دوره‌ها، زمینه توسعه منابع انسانی در بانک‌ها، موسسات بیمه و مالی ایران را که از اولویت‌های اصلی سازمان‌ها به شمار می‌رود، فراهم کند.

این گزارش حاکی است در ادامه این سمینار، دکتر پاراشار رییس مرکز بانکی و تحقیقاتی BIBF به عنوان مدرس دوره به ارائه مباحثی درخصوص حکمرانی شرکتی در بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و بیمه در ایران پرداخت.

وی که مولف بیش از ۵۰ مقاله علمی و ۲ عنوان کتاب در حوزه مدیریت سیستم بانکی است، در شروع این دوره به روش نهادینه کردن حکمرانی شرکتی مطلوب، علم حاکمیت، تعاریف و مفاهیم و انگیزه حاکمیت شرکتی در سازمان‌ها پرداخت.

وی ضرورت و اهمیت حاکمیت شرکتی را یادآور شد و اظهار داشت: حاکمیت شرکتی بیش از هر موسسه‌ای در بانک‌ها، بیمه‌ها و موسسات مالی و اعتباری به دلیل ماهیت وجودی این نهادها مورد نیاز است.

شایان ذکر است دوره یاد شده که از یازدهم مهر ماه در مجتمع آموزشی اوشان بانک سپه آغاز شده است، به مدت پنج روز ادامه دارد.