هشدار بانک جهانی نسبت به افزایش بیکاری در آمریکا

بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش خود نسبت به شرایط شکننده اقتصاد جهان و آمریکا هشدار داد و افزود: اقتصاد جهانی طی سال ۲۰۱۰ با نااطمینانی‌های زیادی روبه‌رو خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، گزارش بانک جهانی در حالی است که ارزش سهام در بازارهای بورس بین‌المللی کاهش یافت و تعداد بیکاران آمریکایی طی ماه سپتامبر بیش از ۲۶۳هزار نفر رشد داشته و نرخ بیکاری این کشور به ۸/۹درصد رسیده است. این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول پیش بینی خود نسبت به رشد اقتصادی اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را برای سال آینده افزایش داده است.روبرت زولیک رییس بانک جهانی تاکید کرد، ما موفقیت زیادی برای پیروزی بر بحران مالی و اقتصادی داشتیم، ولی هنوز خیلی زود است که بگوییم موفق شده‌ایم. سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ سال‌های سختی برای اقتصاد جهانی خواهد بود و با پایان یافتن برنامه‌های محرک اقتصادی و مالی، نااطمینانی‌های زیادی در اقتصاد بین‌المللی وجود خواهد داشت.

وی در آستانه نشست مشترک صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در شهر استانبول ترکیه، تصریح کرد: پیش‌بینی من این است که نرخ بیکاری در سراسر جهان به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. وقتی با جمعیت گسترده بیکار روبه‌رو هستید نمی‌توانید مدعی شوید رشد و رونق اقتصادی بالایی خواهید داشت. دومینیک استراس کان رییس صندوق بین‌المللی پول نیز هشدار داد، تا یک سال آینده نرخ بیکاری در جهان افزایش خواهد یافت. من به شدت نگران وضعیت بیکاری در جهان هستم. در اروپا نیز نرخ بیکاری در ۱۶ کشور عضو یورو طی ماه اوت به بیش از ۶/۹درصد رسیده است. نرخ بیکاری در ژاپن نیز طی ماه اوت به کمتر از ۵/۵درصد رسید که این نخستین بار طی هفت ماه اخیر است که نرخ بیکاری ژاپن بهبود یافته است.

تعداد بانک‌های ورشکسته آمریکا به ۹۸ بانک رسید

همچنین با ورشکستگی سه بانک دیگر در ایالت‌های مینه سوتا، میشیگان و کلرادو تعداد بانک‌های ورشکسته آمریکا از ابتدای سال ۲۰۰۹ تا کنون به ۹۸ بانک رسید.به گزارش بلومبرگ، اقتصاد آمریکا با شدیدترین بحران مالی و اقتصادی طی هفت دهه اخیر روبه‌رو است و این مساله موجب افزایش چشمگیر تعداد بانک‌های ورشکسته این کشور شده است.جنینگس استیت بانک مینه سوتا و وارن بانک میشیگان توسط مقام‌های بانکی آمریکا تعطیل شدند و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری به عمل آمد. نشنال بانک کلرادو نیز توسط مقام‌های موسسه بیمه پس‌اندازهای آمریکا تعطیل شده است.

موسسه بیمه پس‌اندازهای آمریکا اعلام کرد: کلیه پس‌اندازهای این بانک‌ها بیمه بوده و جای هیچ‌گونه نگرانی برای مشتریان بانک‌ها نخواهد بود. افزایش شدید نرخ بیکاری در آمریکا به بالاترین حد از سال ۱۹۸۳ میلادی تاثیر زیادی در رشد چشمگیر ورشکستگی بانک‌های این کشور داشته است. تعداد بیکاران آمریکایی طی ماه سپتامبر نیز به بیش از ۲۶۳هزار نفر افزایش یافت و نرخ بیکاری این کشور به بیش از ۸/۹درصد رسید. موسسه بیمه پس‌اندازهای آمریکا طی دو سال گذشته با ۱۲۰ مورد ورشکستگی بانک‌های این کشور روبه‌رو شده است. وارن بانک در زمان ورشکستگی ۵۰۱میلیون دلار پس‌انداز و ۵۳۸میلیون دلار دارایی در اختیار داشته است.

زیان ۴۰۰میلیارد یورویی ۲۲ بانک بزرگ اروپا

اتحادیه اروپا در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی کرد: ادامه بحران مالی و اقتصادی جهان موجب خواهد شد تا میزان زیان و ضرر بانک‌های بزرگ اروپایی به بیش از ۴۰۰میلیارد یورو معادل ۵۸۱میلیارد دلار برسد.

بنابراین گزارش، ژان کلود تریکت، رییس بانک مرکزی اروپا نیز نسبت به تشدید بحران مالی و اقتصادی و تاثیر منفی آن بر ۲۲ بانک بزرگ اروپا هشدار داد.

النا سالگادو، وزیر اقتصاد و دارایی اسپانیا که پس از نشست وزرای دارایی اتحادیه اروپا در سوئد سخن می‌گفت، تاکید کرد: سیستم بانکی اروپا تا کنون توانسته مقاومت خوبی در برابر آثار منفی بحران مالی و اقتصادی از خود نشان دهد. سیستم بانکی اروپا از اواسط سال ۲۰۰۷ تاکنون بیش از ۴۹۸میلیارد دلار زیان دیده است که این رقم معادل نیمی از زیان ۰۸/۱تریلیون دلاری سیستم بانکی آمریکا است.

بر اساس این گزارش، میزان زیان و ضرر بانک‌های اروپا در بخش دارایی‌های بد از جولای ۲۰۰۹ تا پایان سال آینده به بیش از ۴۷۰میلیارد دلار خواهد رسید.

اکسل وبر، رییس بوندس بانک آلمان گفت: بانک‌های اروپایی باید برای تقویت سیستم مالی، میزان ذخایر سرمایه خود را افزایش دهند. در آینده نزدیک ، نه تنها کیفیت دارایی بانک‌ها بلکه کمیت دارایی آنها نیز باید افزایش و ارتقا یابد.

وزرای دارایی اتحادیه اروپا در نشست سوئد بر ضرورت تشکیل آژانس‌های جدیدی برای نظارت بر فعالیت موسسات مالی و بانک‌های بزرگ اروپا تاکید کردند.

آندرس بورگ، وزیر دارایی سوئد ابراز امیدواری کرد که با توافق سیاسی کشورهای اروپایی، آژانس‌های نظارتی قوی برای نظارت بر عملکرد موسسات مالی اروپا تا پایان سال ۲۰۱۰ تشکیل شود.

آلیستار دارلینگ، وزیر دارایی انگلیس نیز گفت: کشورهای اروپایی نباید تا پیش از سال ۲۰۱۱ سیاست‌های محرک مالی و اقتصادی خود را متوقف کنند. کشورهای اروپایی باید همچنان از اقتصادهای خود در برابر بحران مالی و اقتصادی حمایت کنند.