خبر
اعلام آمادگی بانک ملت برای حمایت همه جانبه از صنعت گاز کشور
گروه بازار پول- مدیرعامل بانک ملت از آمادگی کامل این بانک برای حمایت همه جانبه از صنعت گاز به عنوان یکی از صنایع کلیدی کشور خبر داد.
به گزارش روابطعمومیبانک ملت، دکتر علی دیواندری در سومین همایش گاز ایران که با حضور دکتر میرکاظمیوزیر نفت و مدیران و کارشناسان شرکتهای نفت و گاز کشور برگزار شد، تامین مالی را یکی از مشکلات کلیدی بر سر راه توسعه صنایع نفت و گاز خواند و گفت: گزارش اخیر شرکت سرمایهگذاری گلدمن ساکس از دورنمای ایران در سال ۲۰۵۰ نشان میدهد که اقتصاد کشور ما در این سال از اقتصادهای بزرگ جهان و در کنار کشورهایی نظیر ایتالیا،ترکیه و کره جنوبی و بالاتر از عربستان سعودی خواهد بود.
به گفته مدیرعامل بانک ملت، بر اساس این گزارش، ایران در سال ۲۰۵۰ با درآمد سرانهای بالغ بر ۳۰هزار دلار، در رتبه چهاردهم کشورهای دنیا قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: برای داشتن یک جهش اقتصادی باید از منابع کشور به صورت بهینه استفاده کنیم و در صنایع کلیدی نظیر نفت و گاز، سرمایهگذاری هوشمندانه داشته باشیم.
دکتر دیواندری با تاکید بر لزوم استفاده از نفت و گاز به عنوان پیشران اصلی اقتصاد کشور، تصریح کرد: نباید صنایع نفت و گاز را نیازمند بخشهایی کنیم که خود زاییده این صنایع هستند ضمن این که نباید سرنوشت صنایع مذکور را با مقررات، قوانین و پیچ و خمهای غیرضروری که دست ساخته خودمان است گره بزنیم. وی با اشاره به این نکته که ایران با داشتن ذخایر غنی گازی و موقعیت استراتژیک، منطقه و جهان را نیازمند خود کرده است، ادامه داد: بر اساس آمارهای اعلام شده، صرفا ذخایر گازی فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی، معادل مصرف چهار سال کل قاره اروپا است.
مدیرعامل بانک ملت، نیروی انسانی متخصص و با تجربه و امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی را از دیگر فرصتهای موجود در صنعت گاز ایران ذکر کرد و گفت: در عین حال محدودیت دسترسی به منابع مالی و سرمایهگذاری داخلی از چالشهای فراروی این صنعت است.
وی اضافه کرد: تاکنون بانکهای داخلی از تامین مالی صنعت گاز به تامین ریالی سهم داخلی محدود بودهاند و پیمانکاران داخلی به دلیل سود نسبتا بالای تسهیلات ریالی و ریسک ارزی، دریافت اعتبارات ارزی راترجیح دادهاند. وی خاطرنشان کرد: تاکنون نظام مالی بینالملل به جای تامین مالی پروژهها اغلب به اعطای یک وام ساده با اخذ ضمانتنامههای دولتی و استفاده از منابع ارزی نزد بانکهای خارجی اکتفا کرده است.
مدیرعامل بانک ملت به پیشبینی سرمایهگذاری ۱۹۶میلیارد دلاری در بخش انرژی در برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: برای ایفای نقش جدی بانکها در تامین مالی پروژههای صنعت گاز باید ابتدا قوانین دست و پاگیر و ناکارا اصلاح شود، به عبارت دیگر سقف اعطای اعتبارات ارزی بانکها متناسب با نیاز پروژهها افزایش یابد.
دکتر دیواندری گفت: وثیقههای متداول نظیر سفته یا وثیقههای ملکی در پروژههای انرژی غیرقابل استفاده است، هم چنین محدودیت سقف تعهدات کلان بانکها و موانع افزایش سرمایه بانکها را از دیگر مواردی دانست که باید نسبت به رفع آنها اقدام شود.
مدیرعامل بانک ملت با اشاره به تاکیدات رییس جمهوری گفت: جذاب کردن سرمایهگذاریهای بخش انرژی از طریق راهاندازی بازار مناسب و طراحی مکانیزمها، ابزارها و محصولات مالی مطمئن و سودده، راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری عمومیو موردی و اوراق مشارکت داخلی را از جمله راهکارهای مناسب برای تامین مالی پروژهها میباشد.
دکتر دیواندری خاطرنشان کرد: تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری در خارج از کشور از طریق بانکهای ایرانی یا شعب خارجی آنها و استفاده از ذخایر ارزی بانکها از دیگر راهکارهای پیشنهادی در این زمینه است.
وی بانک ملت را بزرگترین بانک خصوصی کشور ذکر کرد که با تشکیل دپارتمان انرژی و مدیریت حدود ۳۰میلیارد دلار دارایی، بیشترین حمایت را از بخش انرژی کشور داشته است. مدیرعامل بانک ملت در عین حال تاکید کرد: این بانک که سابقه بیشتری در مشارکت در پروژههای بخش نفت و گاز دارد، آماده است تا از تمامی توانمندیهای خود، برای حمایت از صنعت گاز به عنوان صنعت کلیدی کشور استفاده کند.
ارسال نظر