رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران:
تغییر عیار رایج ۱۸ مناسب نیست
رییس اتحادیه طلا و جواهر و نقره و سکه و صراف تهران گفت: با توجه به توان بالقوه در صورت حمایتهای مناسب، ایران میتواند به قطب صادرات طلا تبدیل شود.
احمد وفادار در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه حدود سههزار واحد صنفی پروانهدار در سطح شهر تهران فعالیت میکنند، اظهار کرد: اتحادیه درصدد است تا پایان امسال واحدهای بدون پروانه کسب را ساماندهی کند.
وی افزود: در این راستا اعطای کد شناسه به تمام واحدهای صنفی آغاز شده است.
کد شناسه برای تمام مصنوعات طلا
وی به حک کد شناسه بر روی تمام مصنوعات طلای ساخت داخل اشاره کرد و گفت: از این پس مردم هیچ کالایی را بدون کد شناسه خریداری نکنند، براین اساس تمام کالاها دارای کد شناسه خواهند شد و میتوان به راحتی سازنده هر مصنوعی را شناسایی کرد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران افزود: این کار که با همکاری اداره استاندارد تهران انجام میشود، تخلفات عیار را تقریبا به صفر کاهش میدهد چون سازنده هر مصنوعی مشخص است. تمام واحدهای سازنده باید به اتحادیه مراجعه و کد شناسه مربوط به خود را دریافت کنند.
به گفته وفادار امکان دریافت کد شناسه حتی برای واحدهای صنفی بدون پروانه هم میسر است.
واردات شمش از طریق بانک مرکزی
وی گفت: اگر بانک مرکزی واردات شمش را بر عهده بگیرد و طلا را به طور منظم در اختیار اتحادیه قرار بدهد، میتوان گفت دیگر شاهد واردات قاچاق طلا به کشورمان نخواهیم بود.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران اضافه کرد: این کار در بسیاری از کشورهای جهان هم انجام میشود و باعث نظم در عرضه و تقاضا و ساماندهی خرید و فروش طلا میشود.
ساماندهی مراکز عیارسنجی
وی به ساماندهی مراکز عیارسنجی (ریگیری) در سطح بازار تهران اشاره کرد و گفت: به دلیل استاندارد نبودن برخی مراکز عیارسنجی و تطابق نداشتن عیار برخی طلاهای قاچاق وارداتی با عیار حکشده روی آنها، ساماندهی مراکز عیارسنجی در دستور کار اتحادیه قرار گرفت.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: با توجه به فرسوده بودن دستگاهها و استاندارد نبودن دستگاههای عیارسنجی در برخی از این مراکز عیار طلا بالاتر یا پایینتر از حد واقعی اعلام میشد.
وفادار تصریح کرد: تعیین عیار طلا یکی از کارهای حساس بازار است و به همین دلیل اتحادیه تعدادی از واحدها را که سابقه خوبی داشته و کار دقیقی برای اندازهگیری عیار طلا ارائه داده بودند، شناسایی کرده و به آنها مجوز داده است. آنها هم موظفند که نام مرکز صنفی خود را روی طلایی که آب کرده و تعیین کردهاند به همراه عیار دقیق طلا حک کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ واحد صنفی تحت نظر اتحادیه مجاز به تعیین عیار هستند و در حال بررسی تعدادی دیگر هم هستیم که اگر شرایط لازم را داشتند، به جرگه واحدهای مجاز تعیین عیار وارد شوند.
تغییر عیار رایج ۱۸ مناسب نیست
وفادار پیشنهاد ورود طلا با عیارهای پایینتر (مثلا طلای ۱۴ عیار) به بازار را مناسب ندانست و گفت: این موضوع باعث آشفتگی در سطح بازار میشود و همچنین ممکن است اعتماد مردم را تحت تاثیر قرار بدهد.
او اضافه کرد: مدتها طول کشید تا طلای ۱۸ عیار در بازار تثبیت شود و اتحادیه با ورود عیارهای جدید پایینتر به بازار به دلیل مشکلاتی که به همراه دارد، مخالف است.
طلای قدیمی
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره عیار پایین طلاهایی که با عنوان طلای قدیمی به فروش میرسند، اظهار کرد: طلاهایی که با عنوان طلای قدیمی به فروش میرسند معمولا طلای شش عیار هستند و فروشنده هم این موضوع را به اطلاع مردم میرساند و هیچ کس آن را به جای ۱۸ عیار نمیفروشد.
وی اضافه کرد: قیمت بالای این طلاها مربوط به دستساز بودنشان است و اینکه خاص و ویژه هستند. بنابراین در قیمتگذاری رایج نمیگنجند.
احداث شهرک صنفی طلا
وی به قصد اتحادیه مبنی بر احداث شهرک صنعتی طلا و جواهر اشاره کرد و گفت: حتی قطعه زمینی هم برای این کار در نظر گرفته شده است و در صورت انجام همکاریهای لازم از سوی شهرداری، به زودی شهرک صنفی طلا و جواهر ایجاد میشود. محل این شهرک در محدوده شهر تهران است، چون این صنف هیچ گونه آلودگی ندارد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرد: در صورتی که این ساماندهی انجام شود، ما تضمین میکنیم که در کوتاهمدت، ایران به قطب صادرات طلا و جواهر در خاورمیانه تبدیل شود، چون طرحهای طلای ایرانی طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد.
صادرات طلا
وفادار تصریح کرد: بازارهای بسیار بکری در اطراف کشورمان وجود دارد و با یک مدیریت مناسب میتوان راه را برای اهداف صادراتی هموار کرد. خوشبختانه در چند سال اخیر ماشینآلات برخی کارخانهها و تولیدکنندگان داخلی، نوسازی شدهاند و با توجه به اینکه در زمینه طراحی و ساخت وضعیت خوبی داریم و از دنیا عقب نیستیم، باید بازاریابی مناسب در سطح جهان برای محصولاتمان داشته باشیم.
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشرفت کشورهایی مانند ترکیه را در زمینه صنعت طلا ناشی از تنظیم درست قوانین و حمایتهای بیدریغ دولتی در این زمینه دانست و تاکید کرد: تا چند سال پیش ترکیه واردکننده طلای ایران بود، ولی حمایت دولت و ورود تجهیزات مدرن، رونق سریع این صنعت و صادرات طلای این کشور را به همراه داشت.
تسهیلات برای واردات ماشینآلات
وی یکی دیگر از مشکلات این صنف را نبود حمایتهای لازم برای دریافت تسهیلات از وزارت صنایع دانست و افزود: هزاران کارگاه کوچک طلا به دلیل سرمایه کمشان قادر به نوسازی تجهیزات خود نیستند، چون صنفی هستند و جزو صنعت محسوب نمیشوند. بنابراین از دریافت تسهیلات محروم میمانند.
وی ادامه داد: کارگاههای کوچک همچنین توان تامین وثیقههای سنگین ندارند و بانکها هم تحت هیچ شرایطی حاضر به ارائه تسهیلات نیستند.
وفادار تاکید کرد: واردات ماشینآلات جدید و پرداخت وامهای کم بهره و دراز مدت و کاهش تعرفه ۲۵درصدی گمرک برای ماشینآلات میتواند در نوسازی و در رونق این صنعت نقش فراوانی ایجاد کند.
پیشبینی وضعیت جهانی قیمت طلا
وی درباره پیشبینی وضعیت بازار جهانی طلا گفت: در دو سال گذشته طلا بازار بیثباتی را تجربه کرده است و واقعا نمیتوان پیشبینی دقیقی در این باره انجام داد، اما میتوان گفت تا وقتی که بورسها بیثبات هستند، سرمایهگذاری برای طلا افزایش مییابد.
ساماندهی مالیات واحدهای صنفی
وفادار با اشاره به اینکه در این مدت مالیات واحدهای صنف سامان دهی شد، گفت: در ابتدا این صنف جزو مشاغل بند الف قانون مالیاتهای مستقیم طبقهبندی و مشمول توافق امسال نمیشد، اما با مذاکراتی که با سازمان داشتیم، آنها موافقت کردند که ما هم مشمول توافق باشیم و به همین دلیل مالیات اعضا بر مبنای عملکرد سال ۸۶ تعیین شد.
ارسال نظر