عدم نظارت بر رعایت حقوق بیمه‌گذاران و زیان‌دیدگان از خلاءهای صنعت بیمه

گروه بازار پول- ضرورت تغییر نظام نظارت تعرفه‌ای به نظام‌های نوین نظارتی مورد استفاده در کشور‌های پیشرو در صنعت بیمه و عدم نظارت بر توانمندی مالی و رعایت حقوق بیمه‌گذاران و زیان‌دیدگان از مهم‌ترین خلاءهای صنعت بیمه در ایران است. به گزارش بیمه آن‌لاین مدیرعامل بیمه دانا نیز درباره نقاط ضعف صنعت بیمه کشور به نامناسب بودن ترکیب پرتفوی بیمه‌ای اشاره کرد و گفت: پایین بودن سهم بیمه‌های عمر در کشور که در حدود ۶‌درصد است در مقایسه با سایر کشورها ناچیز و از مشکلات این صنعت است.

«هادی اویارحسین» با اشاره به ورود صنعت بیمه به بورس، افزود: مشکل اقتصادی نبودن بیمه شخص ثالث و سهم نزدیک به ۵۰‌درصدی در صنعت بیمه و نسبت خسارت حدود ۱۲۰درصدی به استناد سالنامه آماری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی‌ایران از مهم‌ترین مسائل قابل بحث برای شرکت‌های بیمه است. مدیرعامل بیمه دانا به پایین بودن فرهنگ بیمه‌ای در کشور که منجر به عدم اطلاع‌رسانی مطلوب بیمه‌ای توسط شرکت‌های بیمه‌گر می‌شود،‌ اشاره کرد.

وی ارائه نکردن بیمه‌نامه‌های جدید و مورد نیاز جامعه توسط شرکت‌های بیمه را از دیگر مشکلاتی که مانع رشد صنعت بیمه می‌شود، دانست و افزود: نداشتن اطلاعات و آمار جامع و دقیق از صنعت بیمه که نیازمند پایگاه اطلاعاتی متمرکز در بیمه مرکزی است، نیز از دیگر نقاط ضعف این صنعت است.

اویار حسین، همچنین بر لزوم بررسی و بازنگری در برخی قوانین موجود صنعت بیمه که مربوط به سال‌های گذشته است، تاکید کرد و افزود: این قوانین اکنون کفایت و کارآیی لازم را ندارد.

مدیرعامل بیمه دانا، سنتی بودن شبکه فروش را چالش دیگری در این صنعت دانست و تصریح کرد: صنعت بیمه نیازمند تحولات اساسی در مقررات مربوط به اخذ نمایندگی، اختیارات نمایندگی، نظارت نمایندگی و ارائه امکانات به نماینده است. وی با اشاره به ضرورت مهندسی مجدد در صنعت بیمه، گفت: صنعت بیمه چابک نیست و به همین علت باید با مهندسی مجدد به بهبود کیفیت، خدمات، کاهش هزینه و سرعت عملیاتی این صنعت کمک کرد.

وی به اجرایی کردن بیمه‌های تکافل در کشور اشاره کرد و گفت: نیاز به تشکیل دفتر مطالعات و بررسی اجرایی کردن برنامه بیمه‌های تکافل در کشور می‌تواند انگیزه‌های مناسبی برای بیمه‌گذاران کنونی ایجاد کند.

اویارحسین در پایان به لزوم ایجاد تعامل بین دانشگاه‌هایی که رشته بیمه‌ای دارند و ارتقای سطح آن به کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی با کمک شرکت‌های بیمه و تامین نیازهای آموزشی کارکنان و شبکه فروش شرکت‌های بیمه‌ای تاکید کرد.