شوک چین به بازار جهانی طلا
دنیای اقتصاد- افزایش بیش از ۴۰ دلاری نرخ جهانی طلا تحت تاثیر تحریک بازار طلا از سوی دولت چین، بهای هر قطعه سکه بهار آزادی را در بازار داخلی ۳هزار تومان بالا برد.گزارشهای رسیده حاکی از آن است که دولت چین در برنامههای تلویزیونی شبکههای دولتی عموم مردم را به خرید شمشهای طلا و نقره برای سرمایهگذاری تشویق میکند. گویا دولت چین درصدد است بخش مهمی از ذخایر ارزی خود را به طلا تبدیل کند.
سکه در بازار ایران گران شد
دنیای اقتصاد- افزایش بیش از ۴۰ دلاری نرخ جهانی طلا تحت تاثیر تحریک بازار طلا از سوی دولت چین، بهای هر قطعه سکه بهار آزادی را در بازار داخلی ۳هزار تومان بالا برد.گزارشهای رسیده حاکی از آن است که دولت چین در برنامههای تلویزیونی شبکههای دولتی عموم مردم را به خرید شمشهای طلا و نقره برای سرمایهگذاری تشویق میکند. گویا دولت چین درصدد است بخش مهمی از ذخایر ارزی خود را به طلا تبدیل کند. دولت چین مردم را به خرید طلا و نقره فرا خواند
اوج گیری دوباره قیمت طلا تا مرز ۱۰۰۰ دلار
مسعودرضا طاهری- نوسان بیش از ۴۰ دلاری نرخ جهانی طلا، بهای هر قطعه سکه بهار آزادی را در بازار داخلی ۳هزار تومان بالا برد.روز پنجشنبه در پی اوجگیری کم سابقه بهای طلا در بازارهای بینالمللی، نرخ هر قطعه سکه بهار آزادی و سکه طرح قدیم هر یک با ۳هزار تومان افزایش قیمت، به ترتیب با قیمت ۲۲۹هزار تومان و ۲۳۰هزار تومان به خریداران عرضه شد.
نیم سکه ۱۱۸هزار تومان و ربع سکه ۶۰۵۰۰ تومان فروخته شد که به ترتیب ۱۰۰۰ تومان و ۵۰۰ تومان افزایش نرخ را ثبت کردند. هر مثقال طلای ۱۷ عیار ۱۰۰۰۸۰ تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار (بدون اجرت) ۲۳۲۷۰ تومان فروخته شد که رشد قابل توجه قیمت را در بازار شاهد بودهاند.
در بازارهای جهانی نرخ هر اونس طلا برای تحویل فوری از شامگاه چهار شنبه به وقت تهران رو به افزایش نهاد و در روز پنجشنبه در یک افزایش کم سابقه تا ۶۰/۹۹۷دلار بالا رفت و ساعات بعد و تا ظهر روز گذشته تا ۹۹۰ دلار فرو افتاد. بهای طلا به بالاترین حد ۶ ماه گذشته از ماه فوریه رسیده است.کاهش ارزش دلار آمریکا که به صورت سنتی بر این تغییر موثر است، از جمله دلایل این افزایش عنوان میشود، اما آنچه در نوسانات شدید دو سه روز گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، افت بازارهای سهام، کسری بودجه شدید در آمریکا، تردید در بهبود شرایط اشتغال در آمریکا، آغاز فصل عروسیها در هندوستان و افزایش تقاضای فیزیکی طلا بوده است. اگرچه با نزدیک شدن به زمان شروع معاملات در بازار نیویورک در بعد از ظهر دیروز نرخ طلا رو به کاهش نیز نهاده بود، با این حال برخی از تحلیلگران همچنان در انتظار افزایش قیمت طلا هستند. دولتها نرخ بهره را کاهش دادهاند و تریلیونها دلار برای مقابله با بحران مالی جهانی به اقتصاد خود تزریق کردهاند که از جنگ جهانی دوم بیشترین میزان حمایت دولتها از اقتصاد بوده است. همین امر تشویق سرمایهگذاران به خرید شمشهای طلا را به عنوان سدی در مقابل ظرفیتهای تورمی و نوسانات نرخ ارز در پی داشته است.
از سوی دیگر خوشبینیها در مورد بهبود شرایط اشتغال در آمریکا با نزدیک شدن به زمان اعلام نرخ بیکاری ماه آگوست با تردید مواجه شده و بازار از این نظر نیز با نگرانیهایی مواجه شده است که موجب افزایش تقاضا برای خرید طلا شده است. از سویی بهای نفت تا حد ۶۸ دلار پایین آمد. بلومبرگ گزارش داد که ۸۱درصد تحلیلگران از افزایش بهای طلا در هفته آینده خبر داده اند.افزایش ناگهانی ۴۰ دلاری نرخ طلا در روزهای گذشته با اخبار قابل توجهی از تصمیمات دولت چین همزمان شده است. گزارشهای رسیده حاکی از آن است که دولت چین در برنامههای تلویزیونی شبکههای دولتی عموم مردم را به خرید شمشهای طلا و نقره برای سرمایهگذاری تشویق میکند. این سیاست در راستای تاثیرگذاری روانی در بازارهای بینالمللی صورت میگیرد. تصور اینکه ملت ۳/۱میلیاردی چین در طلا و نقره سرمایهگذاری کنند، چه تبعاتی را در بازار به همراه خواهد داشت، تحلیل گران را مطمئنتر خواهد کرد که دولت چین به زودی به برنامه تبدیل ذخایر ارزی خود به کالاهای سرمایهای به ویژه طلا و نقره و همچنین نفت در تغییر ترکیب پرتفوی خود جامه عمل خواهد پوشید. تبلیغ و تشویق مردم چین به خرید طلا توسط تلویزیون دولتی در حالی است که تا پیش از این حکومت این کشور محدودیتهایی را برای سرمایهگذاری مردم ایجاد کرده بود. این رویکرد از سویی نشان از بیثبات شدن بیشتر اقتصاد جهان در سالهای پیش رو دارد که تضعیف بیش از حد دلار آمریکا و هجوم بیسابقه برای خرید کالاهای سرمایهای را در سراسر جهان در پی دارد. همچنین دولت چین در ادامه این برنامهها برای نخستین بار فرصتهای سرمایهگذاری در معاملات شمشهای ۵۰۰ گرمی،۱ ، ۲ و۵ کیلوگرمی را با عیار ۹/۹۹درصد فراهم آورده است. شاخصها نشان میدهد که در سال ۲۰۰۷ قیمت طلا ۵۰ برابر قیمت نقره بوده و هماکنون این نسبت ۷۰ برابر است. کارشناسان معتقدند که بهای نقره در سالهای اخیر کاهش چشمگیر داشته است. با این حال سرمایهگذاری بر روی آن برای اشخاص یکی از راههای مناسب سرمایهگذاری شخصی است که قابلیت نقدینگی خوبی نیز دارد. بانکهای چین از این پس به مردم شمشهای طلا و نقره خواهند فروخت تا در سالهای آینده با پشت سر گذاشتن هندوستان در شاخص سرانه مصرف طلا مقام اول را در جهان از آن خود کنند. گزارشهای دیگری نیز از تحت فشار بودن صندوق سرمایهگذاری بزرگ چین (China's main sovereign wealth fund)برای تغییر داراییهای دلاری به طلا و نفت است.
ارسال نظر