بانک مرکزی ایران طی نامه ای به فایننشال تایمز با تاکید بر رعایت مقررات بین‌المللی توسط این بانک ادعاهای آمریکا در این خصوص را رد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر مدیر اداره روابط عمومی بانک مرکزی ایران طی نامه‌ای که در فایننشال تایمز منتشر شده است، اتهامات آمریکا علیه این بانک را رد کرده است. علی جهانی در این نامه آورده است: «بر خلاف بیانیه‌های ناعادلانه، غیر مستند و غیر واقع بینانه مقامات مالی آمریکا بانک مرکزی ایران همواره به رویه‌های بین‌المللی بیشترین وفاداری را داشته و به طور کامل مقررات بین‌المللی را رعایت کرده است و جامعه مالی بین‌المللی همواره تخصص‌گرایی مدیریت و کارکنان این بانک را مورد ستایش قرار داده است».

فایننشال تایمز در ۲۲ مارس مقاله ای را منتشر کرد که طی آن به انعکاس اتهامات مقامات آمریکا علیه بانک مرکزی ایران پرداخته بود. تیتر این مقاله عبارت بود از:«آمریکا می گوید از بانک مرکزی ایران اجتناب کنید». در این مقاله آمده بود: «واشنگتن در گسترده‌ترین تلاش خود برای قراردادن ایران در انزوای مالی از نهادهای مالی خواسته است از انجام مراودات تجاری با بانک مرکزی ایران خودداری کنند».

جهانی در نامه خود که در پاسخ به این مقاله ارائه شده است افزوده :«در حال حاضر ۱۰ بانک دولتی و هفت بانک خصوصی در ایران مشغول فعالیت هستند و همه بانک‌های تجاری ایران از مدت‌ها پیش از دلار آمریکا دوری کرده‌اند. این بانک‌ها فقط نامه‌های اعتباری غیر دلاری منتشر می کنند». وی با اشاره به تاکید بانک مرکزی بر رعایت قوانین و مقررات بین‌المللی نوشته است: گر چه این بانک به محدودیت‌های اخیر شورای امنیت علیه دو بانک ایرانی اعتراض دارد بیشترین مراقبت‌ها را انجام داده است تا این مقررات رعایت شود و بانک‌های ایرانی تعهدات خود را در سطح جهانی به عمل آورند.

جهانی به شرکت مقامات بانک مرکزی در نشست گروه کاری اقدام مالی در پاریس، درخواست عضویت ایران در این گروه، تصویب قانون مبارزه با پولشویی در مجلس و تداوم عضویت مطلوب ایران در صندوق بین‌المللی پول اشاره کرده و آورده است: همه این موارد نشان می‌دهد بانک مرکزی به عملکرد دقیق و درست نظام بانکی ایران و ارائه تصویری صحیح و شفاف از آن اهمیت می‌دهد.

مدیر اداره روابط عمومی بانک مرکزی ایران در مورد چگونگی ذخیره درآمدهای نفتی ایران نوشته است:«بانک مرکزی ایران مبالغ نفت فروخته شده به شرکت‌های نفتی بین‌المللی را به طور مستقیم از آنها دریافت می‌کند و این مبالغ در حساب‌های بانک مرکزی در بانک‌های مهم اروپایی و سایر بانک‌ها سپرده گذاری می‌شوند».

وی افزوده است: «پس از آن بانک مرکزی ارزهای خارجی را در بازار بین بانکی مبادلات ارزی به نظام بانکی ایران می‌فروشد. هنگامی که ارزهای خارجی به یک بانک فروخته می‌شود مبلغ فروخته شده توسط آن بانک از حساب بانک فروشنده به حساب آن بانک در خارج انتقال می یابد و این فعالیت‌ها همچون هر فعالیت مالی بین‌المللی تحت نظارت نزدیک بین‌المللی انجام می گیرد و لذا هیچ جایی برای هر گونه پیش داوری باقی نمی ماند».