1900تعاونی اعتبار در کشور فعالیت می‌کنند

وزیر تعاون گفت: از آنجایی که تعاونی‌های اعتبار در خلق پول نقشی ندارند، بنابراین باید تقویت آنها را مد نظر قرار داد.

محمد عباسی روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، با بیان این مطلب افزود: تعاونی‌های اعتبار بهترین مکان برای تجمیع سرمایه‌های خرد مردم از طریق قرض‌الحسنه است.

وی اظهار داشت: تعاونی‌ها از این طریق با جمع‌آوری سرمایه‌های خود به پرداخت تسهیلات بدون دریافت بهره اقدام می‌کنند.

وزیر تعاون در ادامه تصریح کرد: تعاونی‌های اعتبار یکی از بخش‌های ۱۳گانه تعاونی‌ها در کشور هستند و تمام بخش‌های مرتبط با تعاون می‌توانند در این عرصه وارد شوند.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه میان این وزارتخانه و بانک مرکزی در خصوص تعاونی‌های اعتبار افزود: از آنجایی که در گذشته نظارت مناسبی بر تعاونی‌های اعتبار وجود نداشته، برخی از این تعاونی‌ها از انضباط مالی مناسبی برخوردار نبودند و این امر مشکلاتی را در این بخش ایجاد کرده است.

عباسی تصریح کرد: تعداد معدودی از این تعاونی‌های اعتبار که در زمان حاضر نیز به صورت غیر قانونی فعالیت می‌کنند، مضراتی را برای تعاونی‌های اعتبار ایجاد کرده و بانک مرکزی را در برابر این تعاونی‌ها قرار داده است.

وزیر تعاون با بیان آنکه، با اجرای سیاست‌های اصل ۴۴قانون اساسی بسیاری از مناقشات مربوط به این تعاونی‌ها رفع خواهد شد، افزود: تاسیس این تعاونی‌ها از جهاتی مورد تشویق و حمایت سیاست‌های اصل ۴۴قانون اساسی است.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس تفاهم نامه وزارت تعاون و بانک مرکزی علاوه بر ترویج تعاونی‌های اعتبار به رعایت ضوابط پولی و مالی توسط این تعاونی‌ها، تاکید شده است.

به گفته وی، تعداد تعاونی‌های اعتبار در زمان حاضر در کشور یک‌هزار و ۹۰۰تعاونی است.

وی در پایان از بانک مرکزی خواست تا با حمایت مناسب از این تعاونی‌ها علاوه بر راه‌اندازی این نوع از تعاونی‌ها در کشور، به بهبود وضعیت اقتصادی اعضای بخش تعاون نیز کمک کند.

اساسنامه بانک توسعه تعاون تدوین شد

وزیر تعاون از تدوین اساسنامه بانک توسعه تعاون خبر داد و گفت: دولت موظف است ۳ ماه پس از ابلاغ قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، بانک توسعه تعاون را راه‌اندازی کند.

محمد عباسی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، بانک توسعه تعاون را یکی از بخش‌های مربوط به لایحه سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی ذکر کرد و گفت: لایحه اصل ۴۴ قانون اساسی نیز هم‌اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

وزیر تعاون با بیان اینکه راه‌اندازی بانک توسعه تعاون نیازمند تصویب لایحه اصل ۴۴ قانون اساسی است، افزود: دولت موظف است ۳ ماه پس از ابلاغ قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، بانک توسعه تعاون را راه‌اندازی کند.

وی با اشاره به انجام کارهای اساسی اساسنامه و ساختار بانک توسعه تعاون گفت: این در حالی است که الزام قانونی راه‌اندازی این بانک پس از ابلاغ قانون اصل ۴۴ رسما به دولت ابلاغ می‌شود.

به گفته عباسی، رییس مجمع بانک توسعه تعاون، وزیر تعاون است و این بانک در راستای ارتقای بنیه اقتصادی و اعتباری تعاونی‌ها و کمک به آنها ایجاد می‌شود. وی خاطرنشان کرد: دیگر نهادها و سازمان‌ها ارتباطی با راه‌اندازی این بانک ندارند.