چاپ اسکناس درشت تورم‌زا نیست

چاپ اسکناس با ارقام درشت مزیت دارد، ولی هدایت مبادلات پولی کشور از سوی مسوولان بانکی به سمت گسترش بانکداری الکترونیکی از شدت تبعات منفی چاپ اسکناس و چک پول می‌کاهد. غلام‌حسین مظفری در گفت‌وگو با ایسنا، اصلی‌ترین دلیل گرایش بانک مرکزی به چاپ اسکناس با ارقام درشت‌تر را کاهش ارزش پول ملی دانست و افزود: وقتی ارزش پول ملی در دو دهه ۳۰ برابر تنزل می‌کند، طبیعی است که ارقام اسکناس‌ها باید ۳۰ برابر درشت‌تر شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، کاهش هزینه‌های چاپ اسکناس و کاهش حجم تبادل اسکناس را از مزیت‌های چاپ اسکناس با ارقام درشت برشمرد و اظهار کرد: چاپ اسکناس با ارقام درشت‌تر تورم‌زا نیست بلکه مدیریت نادرست و غیراصولی منابع مالی و پولی است که موجب رشد شدید نقدینگی و به تبع افزایش نرخ تورم می‌شود؛ البته نباید فراموش کرد که چاپ اسکناس‌های ریز یا ضرب مسکوکات با ارقام ریز نیز باید در کنار چاپ اسکناس با ارقام درشت ادامه یابد.

نماینده مردم نیشابور در مجلس توسعه و گسترش بانکداری الکترونیکی را بهترین گزینه برای کاهش هزینه‌های مادی و غیرمادی چاپ اسکناس دانست و خاطرنشان کرد: مبادلات پولی کشور باید به سمت بانکداری الکترونیکی هدایت شود در این صورت از شدت تبعات حاصل از چاپ اسکناس و چک پول کاسته می‌شود.