مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات خبر داد:
اختصاص ۱۵۰میلیون دلار به بانکها برای اعطای اعتبارات صادراتی
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران از تغییر شیوه طبقهبندی ریسک صادراتی کشورهای هدف صادراتی خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس، سیدکمال سیدعلی روز گذشته در یک نشست خبری اظهار داشت: این تغییر شیوه محاسبه ریسک کشورها از حدود یکماه گذشته در صندوق ضمانت اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس این تغییر محاسبه، از این پس ریسک صادراتی کشورهای طرف معامله ایران با سه فاکتور کشورهای همسایه، مسلمان و دوست و روابط سیاسی رتبهبندی میشوند.
وی ادامه داد: کشورهای مورد بررسی در این شیوه یک تا دو درجه ارتقا و بهبود ریسک داشتهاند.
وی عدم الزام صادرکنندگان به ارائه اعتبار اسنادی برای اخذ پوشش و جایگزینی قرارداد در موارد خاص برای دریافت تسهیلات قبل از حمل و صدور ضمانتنامه، اصلاح و تسهیل ارائه پوششهای صندوق از طریق کاهش کارمزدهای مربوط به صدور ضمانتنامههای ارزی- ریالی به میزان ۳۳ تا ۶۶ درصد برحسب مورد، بومی سازی گروهبندی ریسک کشورها از دستهبندی OECD به دستهبندی خاص صندوق، پیگیری و عملیاتی کردن اختصاص ۱۰۰میلیون دلار برای بانکهای دولتی و ۵۰میلیون دلار جهت بانکهای خصوصی برای اعطای اعتبارات صادراتی از محل حساب ذخیره ارزی به صادرکنندگان و فعالسازی خطوط اعتباری بانکهای تجاری و تخصصی در امر صادرات و برقراری خطوط ریفاینانس یکساله جهت صادرات را از جمله اقدامات اساسی صورت گرفته در جهت تسهیل ارائه خدمات در صندوق بیان کرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات در اختیار قرار گرفتن مبلغ ۲۰۰میلیون دلار جهت صدور ضمانتنامه پیش پرداخت و حسن انجام کار جهت شرکتهای ایرانی برنده در مناقصات بینالمللی را از جمله برنامههای مهم آینده این صندوق دانست.
وی درخصوص چالشهای توسعه فعالیتهای صندوق نیز گفت: ساختار سنتی صادرات، نامتناسب بودن میزان سرمایه صندوق جهت پوشش مبالغ تخصیص یافته به امر تامین مالی صادرات، عدم آشنایی بانکها، تجار و تشکلهای صادراتی با بیمههای اعتبار صادراتی، تمرکز بازارهای تحت پوشش صندوق در کشورهای پر ریسک؛ ۸۳درصد پوششهای صندوق به کشورهای گروه ۶ و ۷ اختصاص دارد و رقابت با موسسات اعتبار صادراتی قدرتمند در کشورهای نوظهور نظیر ترکیه، کره جنوبی، مالزی، هند و چین از چالشهای جدی پیش روی صندوق ضمانت صادرات است.
وی تاکید کرد: ایجاد باور فعالیتهای صادراتی در سیستم بانکی تامین مالی بلند مدت و نسیه فروشی ایجاد خطوط ریفاینانس با شعب خودمان در خارج از کشور با توجه به اینکه بیش از ۵۰شعبه، بانک و ... در خارج از کشور وجود دارد که سه مزیت، انتقالات ارزی از این مناطق جهت صادرکننده بدون مشکل، فروش نسیه کالاهای صادراتی توسط این خطوط اعتباری و دریافت وجوه نقد توسط صادرکننده در پی دارد.
ارسال نظر