طرح مشارکت واقعی در ساخت و ساز مسکن طرح جدیدی است که از اواخر امسال در بانک مسکن به اجرا درمی‌آید.

سهمانی، عضو هیات‌مدیره بانک مسکن، در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا سقف وام ۱۸‌میلیون تومانی افزایش خواهد یافت و آیا قرار است همانند گذشته شش‌میلیون بدون سپرده به سپرده‌گذاران وام اعطا شود؟ توضیح داد: خیر، تسهیلات ۱۸‌میلیون تومانی افزایش نخواهد یافت. وی در پاسخ به این سوال که آیا خرید یک وام ۱۸‌میلیون تومانی به همراه قانونی کردن وکالت‌نامه که شش‌میلیون تومان هزینه دارد؟ به صرفه است یا خیر؟ گفت: خرید و فروش تسهیلات از نظر بانک غیرقانونی است؛ اما در حال حاضر قانونی کردن وکالت نامه این تسهیلات با میزان ۱۰‌درصد هزینه از کل وام از طرف مردم با استقبال مواجه شده است.

سهمانی درباره عملکرد هشت ماهه این بانک توضیح داد: میزان تسهیلات اعطایی از سوی بانک مسکن ۳۰هزار میلیارد ریال در بخش ساخت و خرید مسکن بوده است. در عین حال حدود ۲هزار میلیارد ریال از تسهیلات پرداخت شده اقساط وصول می‌شود. وی درباره سرانجام طرح رهن ثانویه مسکن گفت: این طرح تا دوماه آینده به نتیجه می‌رسد و مشکل خاصی وجود ندارد، اما به هر حال برای رسیدن به مرحله اجرا باید فرآیند آن طی شود. وی افزود: این طرح در حال حاضر در مرحله اخذ مجوز از شورای بورس قرار دارد.

به گفته او بانک مسکن و بانک ملی در طرح رهن ثانویه مسکن همکاری خواهند داشت که تامین مالی از سوی بانک مسکن ۱۰هزار میلیارد ریال و از سوی بانک ملی پنج هزار میلیارد ریال است. وی تصریح کرد: این تامین مالی در دو مرحله از طریق فروش اوراق بهادار به پشتوانه تسهیلات رهنی به مردم انجام می‌شود. بانک ملی نیز به همین ترتیب عمل می‌کند؛ اما به نظر می‌رسد در اواخر دی ماه این اوراق به فروش برسند. وی درباره طرح زمین‌های اجاره ۹۹ ساله توضیح داد: در حال حاضر این طرح‌ در مرحله تشکیل پرونده مشتریانی است که از طرف وزارت مسکن به بانک‌های مختلف معرفی می‌شوند. عضو هیات‌مدیره بانک مسکن اعلام کرد: بانک‌ها براساس توانایی خود و سهمیه‌ای که برای آنها در نظر گرفته شده است در این طرح همکاری خواهند داشت. وی به طرح جدید مشارکت واقعی در بخش ساخت و ساز اشاره کرد که تا پایان امسال به نتیجه برسد و تصریح کرد: تاکنون یکی از عقود بانکی، مشارکت مدنی در بخش ساخت‌وساز بود، اما مشارکت واقعی یکی از عقود مشارکتی است و با حداقل نرخ سود مورد انتظار روی یک پروژه مشارکت می‌کند و سود و زیان حاصل از اجرای این طرح بین بانک و مشتری تقسیم می‌شود.