خبر - در واکنش به ادعای یک نماینده مجلس عنوان شد
تکذیب فروش ارز در بازار آزاد
گروه بازار پول - بانک مرکزی در تازهترین واکنشها درخصوص تزریق ارز در بازار آزاد اعلام کرده که در بازار آزاد ارزی توسط این بانک فروخته نمیشود. تکذیب فروش ارز آزاد در بازار در حالی است که این مساله را برخی از فعالان بازار هم نمیپذیرند.
روزگذشته هم قیمت ارز در بازار آزاد ثابت ماند
گروه بازار پول - بانک مرکزی در تازهترین واکنشها درخصوص تزریق ارز در بازار آزاد اعلام کرده که در بازار آزاد ارزی توسط این بانک فروخته نمیشود. تکذیب فروش ارز آزاد در بازار در حالی است که این مساله را برخی از فعالان بازار هم نمیپذیرند. در واقع تصور عمومی از افت قیمتها در برخی شرایط خاص بازار همان چیزی است که از آن تعبیر به تزریق ارز میشود. اینکه ورود ارز به بازار در این گونه موارد توسط بانک مرکزی صورت میگیرد یا شرکتهای صادراتی یا حتی دارندگان ذخایر ارزی کلان دلاری، بازار تعبیر خود را از شرایط دارد و تنها مرجع متولی را بانک مرکزی میداند.
در بازار آزاد ارز نمیفروشیم
دراین راستا بانک مرکزی در واکنش به ادعای یک نماینده مجلس مبنی بر «اقرار دولت به فروش ارز در جلسات خصوصی» اعلام کرد: این بانک به هیچ وجه ارز را در بازار آزاد به فروش نرسانده است.
به گزارش مهر، بانک مرکزی در پاسخ به مطلبی به نقل از یک نماینده مجلس مبنیبر «اقرار دولت به فروش ارز در جلسات خصوصی»، اعلام کرد: مطابق با سیاستهای ارزی بانک مرکزی پس از یکسان سازی نرخ ارز در پایان سال ۱۳۹۰ در نرخ ۱۲۲۶۰ ریال، از ابتدای سالجاری تا تاریخ ۱۸/۴/۱۳۹۱ تامین نیازهای ارزی واردات کالا/کالا - خدمت در چارچوب فروش عمومی اداره بینالملل بانک مرکزی به نرخ مرجع به ادارات بینالملل بانکها انجام پذیرفته است.
همچنین از تاریخ مزبور تا ۶/۶/۱۳۹۱ تامین ارز گروههای کالایی ۱ تا ۵ به نرخ مرجع توسط بانک مرکزی با همکاری شبکه بانکی کشور انجام شده است.
از ابتدای مهر ماه سالجاری نیز مرکز مبادلات ارزی کشور با تامین نیازهای ارزی گروههای کالایی ۳ تا ۵ به نرخ مبادلهای آغاز به کار کرد که در مراحل تکمیلی گروه دوم اقلام غیردارویی و تجهیزات پزشکی، گروههای ۶ و ۷ و اخیرا گروه ۸ نیز به آن افزوده شد. منابع قابلعرضه در مرکز نیز مربوط به شرکت نفت، ۲۰ درصد سهم قابلتبدیل صندوق توسعه ملی به ریال و ... بوده است.
کالاهای اساسی و دارو کماکان به نرخ مرجع توسط این بانک تامین ارز شده است. تحلیل فوقالذکر از یک سو و آمار منابع و مصارف ارزی بانک مرکزی از سوی دیگر حاکی از آن است که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه ارز را در بازار آزاد به فروش نرسانده است.
بازار همچنان آرام
تابلو صرافان دیروز نیز به عنوان دومین روز طی یک ماه گذشته از آغاز تا بعد از ظهر ثابت ماند. این در حالی است که تقاضا برای خرید دلار و حوالههای خرد نسبت به روزهای قبل بیشتر بود. تقاضا برای خرید تعداد زیر ۵ هزار دلار و حوالههای خرد در همین سطح در برخی از صرافیها گزارش شد.در عین حال قیمتها افزایش نداشت. فعالیت برخی از صرافان در دبی که در شرایط بحرانی ماههای گذشته از آب گل آلود ماهی میگرفتند، محدود شده و نوسان قیمتها در اعلام نرخ حواله نیز کاهش یافته است. در این روزها با اینکه خبرهای مبهمی از روند اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانهها و افزایش انتظارات تورمی در بازار به گوش میرسد، اما قیمت دلار خوشبختانه میل بیشتری به ثبات دارد. در مرکز مبادلات باز هم از تلاش برای استفاده از ارزهای منطقهای غیردلاری خبر میآید .
تقاضا برای ارزهای محلی در مرکز مبادلات افزایش یافت
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با بیان اینکه تقاضا برای واردات کالا به دلار مربوط به گروههای کالایی سه تا هشت در مرکز مبادلات ارزی رو به کاهش است، گفت: خوشبختانه تقاضا برای ارزهای محلی (ارز کشورهای بازار هدف) افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، صمد کریمی گفت: الگوی تجارت خارجی کشور در ماههای اخیر متحول شده است و اگر ظرفیت طرفهای عرضه افزایش یابد، تخصیص ارز به کالاهای بیشتر به ویژه اولویت ۹ هم بررسی میشود.
وی افزود: واردات کالا در الگوی تجاری کشور بر استفاده از ارزهای محلی یا بازار هدف متمرکز شده است که شدت تقاضا را از دلار کم میکند. کریمی اضافه کرد: دلار آمریکا برای تامین مصارف خدماتی مانند ارز مسافرتی، دانشجویی و درمانی و بیشتر به صورت اسکناس تقاضا میشود و در این باره هم مشکلی نداریم.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با اشاره به اینکه قیمت ارز در شبکه صرافیهای مجاز متاثر از میزان عرضه ارز در مرکز مبادلات ارزی، به ویژه ارزهای پرمتقاضی است، افزود: با تقویت عرضه ارز در سه ماه دوم فعالیت مرکز، شاهد نزدیکی بیشتر نرخ ارز در شبکه صرافیهای مجاز و مرکز مبادلات ارزی خواهیم بود و با توجه به صادرات نفتی و غیرنفتی و فزونی آن بر واردات کشور، ثبات نسبی در بازار ارز در سال آینده هم ادامه خواهد یافت.
مرکز مبادلات ارزی کشور در بیش از سه ماه فعالیت خود با تدبیر رویکرد استفاده از ارزهای ملی کشورها (بازارهای هدف)برای واردات مواد اولیه و گروههای کالایی ۳ تا ۸ به کشور، موجب دور زدن محدودیتهای یک جانبه آمریکا و اروپا در عملیات تجاری شده است.
کریمی تصریح کرد: این موفقیت نتیجه تطابق تدریجی الگوی تجاری کشور و سبد ارزی مرکز مبادلات ارزی و حذف عوامل غیراقتصادی ناشی از تحریمهای یکجانبه آمریکا و اروپا است و تلاش میکنیم با تقویت عرضه ارز در سه ماه دوم فعالیت مرکز، فاصله نرخ ارز در شبکه صرافیهای مجاز و مرکز مبادلات ارزی کشور به میزان بیشتری کاهش یابد.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی با اشاره به ابهام دستورالعمل اجرایی انتقال ارز صادراتی به واردکنندگان گفت: صادرکنندگان برای واردات کالا از محل درآمدهای ارزی خود با مراجعه به سازمان توسعه تجارت اقدام به ثبت سفارش کنند.وی افزود: صادرکنندگان پس از ثبت سفارش وجه ارزی حسابهای خارجی خود را میتوانند به فروشندگان خارجی پرداخت و کالاهای خود را وارد کنند. البته صادرکنندگان میتوانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، اظهارنامه صادراتی خود را به واردکننده مورد نظر انتقال دهند.
بازار داخلی
دیروز دلار از ابتدا تا ساعت ۱۶ به قیمت ۳۲۹۰ تومان فروخته شد. یورو و پوند نیز به ترتیب ۴۳۹۰ تومان و ۵۲۹۵ تومان تعیین قیمت شدند. در بازار سکه و طلا قیمت هر سکه تمام بهار تا ۱ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان افزایش یافت. نیم سکه ۶۵۰ هزار تومان و ربع سکه ۳۵۰ هزار تومان فروخته شد. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار۱۲۹ هزار و ۲۸۰ تومان تعیین شد.
در مرکز مبادلات ارزی هم قیمت برخی ارزها تغییر یافت. دیروز نرخ دلار در این مرکز با ۲ ریال افزایش تا ۲۴ هزار و ۵۶۶ ریال بالا رفت. یورو ۱۳۹ ریال گران تر تعیین شد و به ۳۲ هزار و ۹۱۵ ریال رسید. پوند انگلیس هم با ۵۱ ریال افزایش تا ۳۹ هزار و ۶۸۱ ریال بالارفت. فرانک سوئیس نیز با ۱۰ ریال افزایش تا ۲۶ هزار و ۸۹۷ ریال بالا رفت. در مقابل درهم امارات با ۵ ریال، یوآن چین با ۱ ریال و صد ین ژاپن با ۱۰۰ ریال کاهش مواجه شدند. همچنین روبل روسیه، روپیه هند، وون کره جنوبی و ریال قطر بدون تغییر ثابت ماندند.
در ماههای اخیر قیمت سکه طرح قدیم از قیمت طرح جدید آن عقب افتاده است. سکه طرح قدیم که سالها به بهانه ضرب نشدن و کلکسیونی بودن قیمتش بالاتر بود، در این روزها ارزانتر هم شده است. کسی سراغی از آن در بازار نمیگیرد. طرفدارانش هم محدود شدهاند.
دلایل افزایش قیمت سکههای تمام طرح جدید
در این راستا رییس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر استان تهران گفت: بورسی شدن و افزایش تقاضای خرید سکه طرح جدید و کاهش حجم سکه طرح قدیم از دلایل افزایش قیمت سکه طرح جدید نسبت به قدیم است.
احمد وفادار در گفتوگو با «ایسنا»، اظهار کرد: بورسی شدن سکه طرح جدید باعث یکسان شدن قیمت سکههای طرح جدید و قدیم شد که البته طرح درست و کارشناسی شدهای نبود و بانک مرکزی هم با پیش فروش سکه به مبارزه با این طرح پرداخت.
وی درباره دلایل درست نبودن عرضه سکه طرح جدید در بورس کالا گفت: بورسی شدن سکه طرح جدید فرصت خوبی را برای سودجویان فراهم کرده بود.
رییس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر استان تهران گفت: قیمت سکه طرح جدید با کم شدن حجم سکه طرح قدیم و افزایش حجم تقاضا برای خرید سکه طرح جدید که به وسیله بورسی شدن با قیمت سکه طرح قدیم برابر شده بود، افزایش یافت. وفادار گفت: در حال حاضر در برخی موارد قیمت سکه تمام طرح جدید ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان از قیمت سکه تمام طرح قدیم بیشتر است.
طلا در بازارهای جهانی
قیمت طلا در بازارهای جهانی دیروز با تقریبا ۵ دلار افزایش تا ۱۶۶۸ دلار بالا رفت. نوسان محدود قیمت طلا تا به جریان افتادن سیاستهای پولی مصوب فدرال رزرو آمریکا تداوم خواهد داشت. بازارهای نوظهور مانند چین و هند در سال آتی شرایط بهتری نسبت به غرب خواهند داشت.
ارسال نظر