گروه بنگاه‌ها- مدیرعامل بانک ملت رشد اقتصادی را معلول توسعه مالی دانست و گفت: بدون نظام توسعه مالی قدرتمند نمی‌توانیم زیربناهای رشد اقتصادی را فراهم کنیم و درآمد سرانه و رفاه اجتماعی را افزایش دهیم به عبارت دیگر توسعه مالی باعث مدیریت بهتر ریسک‌های اعتباری و به تبع آن افزایش رشد اقتصادی می‌شود. دکتر علی دیواندری در پنجمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران اظهار کرد: تمامی مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد که کشور ما از لحاظ دسترسی به منابع مالی برای کارآفرینان اقتصادی، رتبه مطلوبی ندارد و این موضوع نشان دهنده مشکلات جدی ما در این حوزه است.

وی، خلق نقدینگی را یک کارکرد نظام پولی و مالی در دنیا عنوان کرد و گفت: موسسات مالی و بانک‌های دنیا با هدف خلق نقدینگی ایجاد می‌شوند؛ بنابراین نقدینگی مشکل اقتصاد کشور ما نیست.

دکتر دیواندری با تاکید بر این نکته که اقتصاد ایران به نقدینگی بیش از این نیاز دارد، گفت: باید روش‌هایی را پیدا کنیم که این نقدینگی را با تخصیص بهینه و مدیریت ریسک‌ها، به طرز سالمی در اختیار سیستم واقعی اقتصاد قرار دهیم .

وی یادآور شد: نسبت‌های نقدینگی در دنیا نشان می‌دهد که نقدینگی کشور ما گره گشای مشکلات نیست و باید تدابیر موثری در این زمینه اتخاذ شود.

به گفته وی، بر اساس اعلام نهادهای پولی و مالی بین‌المللی، بزرگ ترین مشکل در ایران، دسترسی به منابع مالی ذکر شده است که نشان‌دهنده عدم‌کفایت نقدینگی برای کارهای بزرگ کارآفرینی است.مدیرعامل بانک ملت در عین حال بر تقویت محیط نظارتی در نظام تامین مالی تاکید کرد و ادامه داد: منظور از محیط نظارتی، برخورد موردی و پلیسی در سیستم مالی نیست، چون این برخوردها بعضا با نیت خیر انجام می‌شود، ولی به جای اینکه مشکل را حل کند چون راهکار سیستماتیک نیست مشکلات جدیدی را بر اقتصاد کشور تحمیل می‌کند.وی اضافه کرد: بانک‌ها، بیمه‌ها و شرکت‌های سرمایه گذاری و تامین سرمایه باید با تعامل با یکدیگر، سیستم مالی قدرتمندی را تشکیل دهند که بخش واقعی اقتصاد را تحت حمایت قرار دهد.

دکتر دیواندری گفت: ما زمانی در توسعه بازار خدمات مشکل نخواهیم داشت که نظام تامین مالی ما ظرفیت لازم را برای پوشش آن داشته باشد اما اگر در سیستم‌ها و نهادهای مالی، سودآوری بدون وارد شدن به بخش اقتصادی، به سمت سفته بازی پول حرکت کند، عاقبت خوشی در انتظار ما نخواهد بود و با مشکلات جدی رو‌به‌رو خواهیم شد.

وی تسهیل مبادلات، تسهیل مدیریت ریسک، تخصیص منابع و پس‌اندازها، حاکمیت شرکتی و تسهیل مبادله کالا و خدمات را از نقش‌های سیستم مالی مناسب ذکر و اظهار کرد: برای توسعه مالی چند معیار و شاخص از جمله عمق، اندازه، ثبات، کارآیی و دردسترس بودن مهم است که عمق سیستم مالی بیانگر این است که سیستم مالی چه سهمی از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده و وجود ابزارهای مدرن مالی نشان‌دهنده این عمق است.

وی تصریح کرد: اندازه سیستم مالی هم به منابع بانک‌ها، میزان سهام منتشرشده و میزان ارزش بازار بستگی دارد و ثبات سیستم مالی هم به برنامه ریزان این امکان را می‌دهد که برای آینده سیستم مالی کشور برنامه ریزی و روی آن حساب کنند.

مدیرعامل بانک ملت، کارآیی سیستم مالی را قدرت آن در جذب تخصیص بهینه و نظارت‌های بهینه خواند و افزود: در دسترس بودن هم که هنوز حالت عمومی پیدا نکرده است و فقط بنگاه‌های بزرگ تمایل دارند از این سیستم استفاده کنند و بنگاه‌های کوچک آن را پردردسر می‌دانند و ترجیح می‌دهند که از آن استفاده نکنند.

دکتر دیواندری با تاکید بر این نکته که در اقتصادهای برتر دنیا از لحاظ توسعه مالی، ارتباط خوبی بین بانک‌ها، نهادهای مالی و بازار سرمایه ایجاد شده است، بدون اینکه حباب نقدینگی و تورم در این اقتصادها ایجاد شده باشد، گفت: در میان اقتصادهای برتر آسیا از لحاظ توسعه مالی نیز نامی از ایران دیده نمی‌شود که نشان می‌دهد جای کار زیادی وجود دارد و باید بیش از گذشته روی این موضوع کار کرد.