در دومین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید و در قالب یک کارگاه بررسی میشود
دیروز، امروز و فردای نرخ ارز
گروه بازار پول- دومین همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» هفتم و هشتم اسفند ماه سال جاری برگزار میشود.
افتتاحیه اولین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید- عکس: نگار متین نیا
گروه بازار پول- دومین همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» هفتم و هشتم اسفند ماه سال جاری برگزار میشود. در این همایش که به ابتکار روزنامه «دنیای اقتصاد» برگزار میشود؛ برخی از چهرههای صاحب نظر در عرصه بانکداری و سیاستهای پولی به بیان نظرات خود در این عرصه میپردازند. کمیته علمی همایش را چهرههای برجستهای چون دکتر مسعود نیلی، دکتر محمد مهدی بهکیش، دکتر اکبر کمیجانی، دکتر پرویز عقیلی، دکتر فرخ قبادی و محمدهادی مهدویان بر عهده دارند. هر کدام از این اعضا از منظری متفاوت به چالشهای پولی کشور خواهند پرداخت.
چرا سیاستهای پولی؟
سیاستهای پولی کشور طی سالهای اخیر موضوع چالش بین دو گروه از فعالان اقتصادی یعنی بانکداران و تولیدکنندگان از یک طرف و تصمیمسازان و صاحبنظران اقتصادی از طرف دیگر بوده است. نوع نگاهی که باعث تشدید این چالشها شده است ریشه در دیدگاهی دارد که معتقد است فعالیتهای بانکی ارزش اقتصادی ذاتی ندارد و این فعالیتها فقط زمانی موضوعیت پیدا میکند که با سرویسدهی کامل به فعالیتهای تولیدی به سرمایه فیزیکی تبدیل شود. این نگاه که محل مناقشه جدی از منظر نظریهپردازی اقتصادی است از دیدگاه صاحبنظران اقتصادی، از یک سو باعث نحیفتر شدن کیفیت فعالیتهای بانکی در کشور شده و از سوی دیگر پیامدهای نامطلوبی را در سایر بازارهای کشور به دنبال آورده که ریشه در ناکارآمدی تحمیل شده به بازار پول دارد. در این میان، چهار ضلع تصمیمسازان، صاحبنظران اقتصادی، بانکداران و تولیدکنندگان هر کدام حرفهایی برای گفتن درباره مسائل مربوط به سیاستهای پولی و مشکلات تحمیل شده از این محل به بانکداران، تولیدکنندگان و اقتصاد کلان کشور دارند که به نظر میرسد طی سالهای اخیر این حرفها واگرایی بیشتری یافتهاند. همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید به دنبال فراهمسازی بستری برای شکلگیری یک گفتوگوی منطقی بین این چهار ضلع با هدف رسیدن به یک همگرایی و فصل مشترک برای تنظیم سیاستهای پولی است که در آن از یک سو منافع هر دو گروه فعال اقتصادی بانکدار و تولیدکننده به صورت همزمان تامین شود و از سوی دیگر پیامدهای مخرب اقتصادی به دلیل سیاستهای پولی ناصحیح بر اقتصاد کشور تحمیل نشود. از این رو روزنامه دنیای اقتصاد بر آن شده است تا این همایش را با دو محور «مبانی تئوریک تعیین نرخ سود بانکی و نرخ ارز» و «ارزیابی کارنامه سیاستهای پولی سـالهای اخیر از زاویه پیامدهــای آن در بازارهای پول و تولید» برگزار کند.
کارگاه آموزشی
تحولات بازار ارز در کشور از دو سال قبل آغاز شده و در یک سال اخیر از شدت بسیار بالایی برخوردار بوده است. این تحولات از یک سو بخش عمده ای از بازارهای سرمایه کشور به مانند بورس، بخش تولید و نیز بازرگانی را تحت تاثیر قرار داده است و از سوی دیگر روند متفاوتی را در اقتصاد کلان کشور به وجود آورده است. در کارگاه آموزشی «تاثیر تحولات بازار ارز روی صنعت بانکداری کشور» که در حاشیه این همایش برگزار میشود با نگاهی به پارامترهای دهگانه تاثیرگذار روی تحولات ارز، تلاش خواهد شد که روند آتی بازار ارز مورد تحلیل قرار گیرد. در این کارگاه آموزشی با مرور سریع تحولات ارزی کشور بعد از انقلاب، سیاستهای جاری بانک مرکزی و دولت از یک سو و از سوی دیگر تجربه کشورهایی که با تحریمهای مشابه روبهرو شدهاند، تلاش خواهد شد، دلایل ریشه ای این تحولات و دینامیک شکل گرفته ارزیابی شود. اثرات تحولات ذکر شده روی نظام بانکی کشور مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و علل افت قیمت سهام بانکها که ناشی از علل شناسایی شده است، تبیین میشود. در این کارگاه همچنین راهکارهایی که صنعت بانکداری کشور برای کاهش آثار این تحولات باید دنبال گردد، ارائه خواهد شد. کارگاه آموزشی«تاثیر تحولات بازار ارز روی صنعت بانکداری کشور» به مرور تحولات ارزی کشور در بعد از انقلاب میپردازد و سیاستهای بانک مرکزی در حوزه ارزی و تاثیر آن روی مدیریت بازار و نوسانات ارزی را بررسی خواهد کرد. بررسی انواع تقاضای موجود در بازار، وضعیت عرضه و مرور آخرین تحولات ارزی کشور و آشنایی با دینامیک بازار ارز و نقش حملات سوداگرانه بر تحولات اقتصاد کلان، بودجه، تورم و تاثیر آن بر بازار ارز و بانکها از دیگر سرفصلهای مهم این کارگاه آموزشی است. ضمن اینکه در این کارگاه با بررسی دلایل افت قیمت سهام بانکها در بورس و فرابورس راهکارهایی برای بانکها جهت کاهش اثرات نوسانات و تحولات برای آینده ارائه میشود.
دبیری علمی این همایش بر عهده دکتر موسی غنینژاد است. مدرس کارگاه ارز نیز مهندسهادی کوزه چی فارغالتحصیل MBA از دانشگاه صنعتی شریف و مک مستر کانادا است. مهندس کوزه چی هم اکنون در موسساتی چون آریانا، ماهان، دانشکده کارآفرینی، مدیریت صنعتی، مرکز رشد دانشگاه تهران در دورههای MBA تدریس میکند. مهندس کوزه چی، مولف کتاب « گذشته، حال و آینده بازار مسکن از منظر سرمایه گذاری» است که برگزاری بیش از ۲۰۰ کارگاه آموزشی و سمینار در حوزه مدیریت مالی و سرمایه گذاری را در کارنامه کاری خود دارد. او پیش از این مدیر سرمایهگذاری و توسعه کسب و کار شرکت توسن (کیش ویر) بوده هم اکنون مشاور سرمایهگذاری در گروه مالی پاسارگاد است. علاقهمندان به حضور در این کارگاه آموزشی، میتوانند با شماره تلفن ۸۷۷۶۲۴۳۰ تا ۳۳ (کد تهران) تماس حاصل کنند. وب سایت این کارگاه نیز
به آدرس www.events.den.ir پاسخگوی اطلاعات بیشتر به علاقهمندان است.
ارسال نظر