سهم ‌١٠٠٠میلیارد تومانی بیمه‌های غیردولتی از  حق بیمه تولیدی

عکس: حمید جانی‌پور

تفاهم‌نامه همکاری‌های آموزشی و پژوهشی بین پژوهشکده بیمه مرکزی و مدیران بیمه‌های خصوصی و دولتی امضا شد. به گزارش ایسنا، این تفاهم‌نامه که به منظور استفاده از ظرفیت‌های پژوهشکده بیمه مرکزی ایران برای پیشبرد اهداف صنعت بیمه کشور امضا شد؛ به امضای مدیران عامل بیمه‌های ایران، البرز، دانا، ‌پارسیان، امین، ‌کارآفرین، ‌توسعه، ‌رازی،‌ ملت،‌ سامان، ‌نوین، ‌میهن و ‌امید رسید.

در این مراسم سید شمس‌الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی‌ با اشاره به تغییر ساختار کشور از اقتصاد دولتی به غیردولتی در چهار سال گذشته گفت: ساختاری که حدود یک قرن شکل گرفته را نمی‌توان یک‌شبه تغییر داد و تحولات ساختاری و نهادی باید دقیق انجام شوند.

حسینی به سهم یک‌هزار‌میلیارد تومانی بیمه‌های غیردولتی از ۴۱۰۰‌میلیارد تومان کل مبلغ حق بیمه تولیدی سال ۸۷ اشاره کرد و گفت: این بیانگر رشد ۳۵‌درصدی بیمه‌های غیردولتی است، اما باید برای افزایش ضریب نفوذ بیمه تلاش بیشتری انجام شود و همراه با این روند شاهد تغییر برخی عوامل ساختاری دولتی به سمت غیردولتی باشیم و کارآیی افزایش یابد.

همچنین حمید پورمحمدی، معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی با توجه به ترس مسلمانان از وارد شدن به معاملات اقتصادی گفت: در مبانی تئوریک و فقهی مشکلی در این زمینه وجود ندارد و باید قانون را اصلاح کرد، ولی کمتر وارد این حوزه‌ها شده‌ایم. وی گفت: باید با تشکیل کمیته‌های شریعت انواع عقود را از هم تفکیک کرد و این ترس شدیدی را که در ما به دلیل مسائل اسلامی و ترس از ربا وجود دارد با تفکیک قراردادهای ربوی و غیرربوی کنار گذاشت، چون در تاریخ ما هم به دلیل همین ترس وارد مشارکت‌های حقوقی و انواع عقود دیگر نشده‌ایم.

وی گفت: از یک سال گذشته با به راه انداختن نهضت ترجمه و تلفیق آن با مبانی اسلامی قصد یک تحول جدی در این حوزه داشته‌ایم و نتایج آن به‌زودی مشخص می‌شود.

وی به عرضه شدن سه بانک در بورس اشاره کرد و گفت: با ورود بیمه‌های دولتی به بورس هم تعامل و هم‌افزایی‌ که شرکت‌های بیمه‌ای و بانکی با هم برقرار خواهند کرد به رشد بازار سرمایه کمک می‌کند.

او گفت: در سه‌ماه آینده، سه بیمه دولتی هم وارد بازار سرمایه می‌شوند که نقطه عطفی در بازار پول و سرمایه خواهد بود. پورمحمدی تصریح کرد: فقط بیمه ایران دولتی خواهد ماند که آن هم برای رسیدن به اهداف کلان در صنعت بیمه و نظام بانکی خواهد بود.

در ابتدای این نشست فرشباف ماهریان، رییس‌کل بیمه مرکزی و یعقوب رشناوادی، معاون پژوهشی بیمه مرکزی ایران گزارشی از عملکرد پژوهشکده و اهداف آن در سال ۸۸ ارائه کردند.