بانک صادرات در دبی و لندن معارفه شد
گروه بازار پول- بانک صادرات ایران که مقرر است در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بهزودی وارد بورس شود، در لندن و دبی معارفه شد.
به گزارش روابطعمومی بانک صادرات ایران، جلسه معارفه این بانک در دبی چهارشنبه مورخ سیزدهم خرداد ماه سالجاری در هتل «رادیسون بلو» با حضور دکتر پورمحمدی معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، دکتر برهانی مدیرعامل بانک صادرات ایران و مدیران بانکهای ایرانی مستقر در کشور امارات و همچنین مسوولان بانکی کشور امارات، بازرگانان ایرانی و خارجی و مشتریان برگزار شد.این گزارش حاکی است؛ مراسم معارفه بانک صادرات در لندن نیز جمعه مورخ پانزدهم خردادماه سالجاری با حضور دهها نفر از سرمایهگذاران و تجار و بازرگانان ایرانی مقیم انگلیس و برخی سرمایهداران خارجی برگزار شد.گفتنی است در مراسم معارفه بانک صادرات در دبی، دکتر پورمحمدی معاون وزیر اقتصاد، دستاوردها و نقاط قوت بانک صادرات ایران را برشمرد و یادآور شد: بانک صادرات با توجه به گستردگی شعب، حمیت پرسنل، همراه داشتن اقبال عمومی مردم، داشتن ارتباطات گسترده با بانکهای بینالمللی، قدمت، سودآوری و ارائه انواع خدمات الکترونیک آیندهای درخشان در پیش رو خواهد داشت.
لازم به ذکر است، دکتر برهانی مدیرعامل بانک صادرات ایران نیز در این مراسم ضمن تبیین تاریخچه، عملکردها، دستاوردها و برنامههای آتی این بانک، گفت: در راستای تصمیم نظام جمهوری اسلامی ایران برای خصوصیسازی اکثر بانکها و موسسات دولتی، بانک صادرات ایران آماده واگذاری به بخش خصوصی شده است و سرمایهگذاران مقیم خارج میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
وی با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و همچنین سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در مورد ضرورت اجرای این اصل گفت: دولت ایران در حال حاضر در حال اجرای این سیاستها در بخشهای مختلف اقتصادی کشور است و بانکهای دولتی نیز از جمله موسساتی هستند که با اجرای این اصل باید به بخش خصوصی واگذار شوند. مدیرعامل بانک صادرات ایران افزود: علت اینکه ما در برخی کشورهای خارجی اقدام به معرفی امکانات و قابلیتهای بانک صادرات به سرمایهگذاران کردهایم این است که اولا بانک صادرات یک بانک بینالمللی است که در کشورهای مختلف جهان شعبه دارد و فعال است و ثانیا ما تقاضاهایی را از سوی سرمایهگذاران ایرانی مقیم خارج و برخی سرمایهگذاران خارجی دریافت کردهایم که علاقهمندی خود را برای آشنایی با این بانک و مشارکت احتمالی در خرید سهام آن اعلام نمودهاند.
معاون وزیر اقتصاد: خصوصیسازی بانکها در ایران در اوج بحران جهانی نشانه توان بالای اقتصادی کشور است
سیدحمید پورمحمدی، معاون وزیر اقتصاد و دارایی گفت: در حالی که موسسات مالی و بانکهای بزرگ جهان در حال ورشکستگی هستند، ایران اقدام به خصوصیسازی بانکهای خود نمود که این نشان از توان بالای اقتصادی کشور دارد.به گزارش ایرنا، وی که در همایش خصوصیسازی بانک صادرات ایران در دبی سخنرانی میکرد، افزود: ما خصوصیسازی بانکهای تجارت و ملت را با وارد کردن بخشی از سهام آنها به بورس آغاز کردهایم.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی و با شفافسازی وضعیت مالی بانکها و موسسات مالی ایران، فرصت مغتنمی برای مشارکت مردم در امر خصوصیسازی آنها است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: با خصوصی شدن بانکها، آنها کمک بیشتری به اقتصاد کشور خواهند کرد. وی در ادامه با اشاره به اهداف دولت برای پیشرفت ایران گفت: تمام کشورهای جهان برای خود اهداف و آرزوهایی دارند که به دنبال تحقق آن هستند.پورمحمدی اضافه کرد: ایران نیز دارای اهدافی است که در قالب سند چشمانداز ۲۰ ساله به دنبال آن است.
پورمحمدی اضافه کرد: بر اساس این سند ایران باید پس از ۲۰ سال به عنوان اولین قدرت اقتصادی منطقه باشد.
معاون وزیر اقتصاد گفت: دولت در اجرای این سند دو هدف را دنبال میکند که ابتدا کوچک کردن حجم خود و دیگر عقبنشینی در حوزه اقتصاد با مشارکت مردم است.
وی اضافه کرد: در سند چشمانداز ۲۰ ساله ایران در پی یک مدل اقتصادی است که در اصل ۴۴ قانون اساسی کشور به آن تاکید شده است.
پورمحمدی گفت: این اصل یکی از مهمترین موضوعات پولی و مالی در ایران است که بانکها، بیمهها و موسسات مالی را به بخش خصوصی واگذار کند.
به گفته وی، این اقدام از حساسیت بالایی برای اقتصاد ایران برخوردار است، زیرا میلیاردها تومان از پول مردم در این موسسات انباشته شده است. وی با اشاره با اینکه دولت تنها سه درصد از سرمایه بانکها را در اختیار دارد و مابقی متعلق به مردم است، افزود: بنابر این هرگونه سهلانگاری در امر خصوصیسازی بانکها و موسسات بیمهای و مالی صدمهای جبرانناپذیر به اقتصاد کشور و مردم وارد خواهد کرد.
پورمحمدی بانکها را بنگاههایی دانست که سود سهامداران و سپردهگذاران را تامین میکند و موتور محرک اقتصاد کشور است.
معاون وزیر اقتصاد افزود: برای اجرای بند خصوصیسازی قانون اساسی، در سال ۸۵ بیش از سههزار نفر ساعت کار انجام شد تا بانکها و بیمهها آماده واگذاری شوند.
وی استفاده از تجربیات دیگر کشورها را در امر خصوصیسازی یکی از مواردی عنوان کرد که در ایران برای اجرای آن مورد توجه قرار گرفته است. پور محمدی از دیگر کمیتههای اجرای خصوصیسازی را کمیته شفافسازی عنوان کرد و افزود: در بانکهای ایران علاوه بر حجم بالایی از داراییهای مردم، آثار باستانی و پولهای تاریخی نیز نگهداری میشوند که باید در هنگام خصوصی شدن آنها مورد توجه ویژه و شفافسازی قرار گیرند.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: با در نظر گرفتن تمام این جنبهها، بانکها و موسسات مالی آماده واگذاری به بخش خصوصی شدند.
وی با اشاره به توان بانک صادرات ایران گفت: این بانک با شفافیت کامل و قابلیت منحصر به فرد میتواند در بخش خصوصی نیز کارآمدی خود را نشان دهد. پور محمدی افزود: شعب اصلی بانک صادرات در تمامی مراکز و خارج کشور به صورت مستقل عمل و هرکدام نقش یک بانک واحد را ایفا میکنند. وی تعداد شعب اصلی بانک صادرات را ۳۲ شعبه عنوان کرد که ۳۰ شعبه از آنها در داخل و دو شعبه دیگر در خارج کشور فعالیت میکنند. وی اضافه کرد: خریداران سهام بانک صادرات در واقع سهام ۳۲ بانک را خریداری خواهند کرد.
وی تاکید کرد: در بانک صادرات ایران بیش از ۳۰میلیارد دلار مدیریت میشود که در منطقه خاورمیانه کمتر بانکی از این حجم چرخش مالی برخوردار است.
در این همایش همچنین دکتر «حمید برهانی» مدیرعامل بانک صادرات ایران، وضعیت این بانک و شرایط اقتصادی و تواناییهای آن را شرح داد.
در همایش خصوصیسازی بانک صادرات ایران در دبی تعداد زیادی از تجار و سرمایهگذاران ایرانی و اماراتی حضور داشتند.
مدیرعامل بانک صادرات: در خصوصیسازی حداکثر بهرهمندی بانکها در نظر گرفته میشود
حمید برهانی، مدیرعامل بانک صادرات گفت: در امر خصوصیسازی بانکها حداکثر بهرهمندی و افزایش کارآمدی آنها در نظر گرفته میشود. وی در گفتوگو با ایرنا افزود: بانک صادرات از توانمندی و خدمات دهی بالایی برخوردار است و ورود بخشی از سهام این بانک به بورس، کارآیی آن را افزایش خواهد داد.
وی هدف از خصوصی کردن بانک صادرات را ارتقای رفاه عمومی و افزایش سودهی برای سرمایهگذاران ذکر کرد.
برهانی سهام اولیه ارائه شده توسط بانک صادرات در بورس را ششدرصد عنوان کرد و گفت: با نظارت شدید و شفافسازی این بانک روند خصوصی شدن را طی خواهد کرد.
مدیرعامل بانک صادرات اضافه کرد: سعی داریم ارائه خدمات بانکی را در جریان خصوصیسازی افزایش دهیم و با خصوصی کردن بخشی از آن آسیب پذیری این بانک را در مقابل عوامل بیرونی به حداقل خواهیم رساند.
وی گفت: در جریان خصوصیسازی، بانک مرکزی تاکید بر رعایت نسبت داراییهای ثابت به سرمایه دارد که این میزان در بانک صادرات در جریان خصوصیسازی کاملا رعایت شده است. وی در ارتباط با اتهام آمریکا و متحدانش به بانک صادرات مبنی بر کمک به برخی سازمانها گفت: آمریکا ادعا کرده بود که این بانک از طریق لندن برای برخی گروههای مبارز چک حواله کرده که با پیگیری موضوع مشخص شد این، اتهامی بیش نبوده است. وی تاکید کرد: سازمانهای خارجی که این اتهام را به بانک صادرات وارد کرده بودند، محکوم شدند و توانستیم ادعای آنها را باطل کنیم. برهانی با اشاره به رشد مداوم بانک صادرات از نظر منابع مالی و فعالیت اقتصادی گفت: اکنون این بانک در کشور امارات به عنوان سومین بانک بزرگ شناخته شده است. در حالی که با بروز بحران اقتصادی و مالی در امارات اکثر بانکهای خارجی در این کشور با زیان مواجه شدهاند، بانک صادرات سوددهی مطلوبی نیز برای متقاضیان و سپردهگذاران خود دارد.
وی در مورد بحران اقتصادی جهانی گفت: بحران دوره سقوط خود را طی کرده و به دوره تثبیت رسیده است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران تاکید کرد: اکنون بهای نفت در حال افزایش است و ما که در داخل کشور در جریان بحران اقتصادی با مشکلی مواجه نبودیم، اکنون با روند مثبت بهای این فرآورده شرایط منفی نخواهیم داشت.
ارسال نظر