رییس هیات مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات در سومین همایش ملی صادرات ماشین‌آلات و محصولات صنایع غذایی، حذف مقررات زائد چون پیمان ارزی و یکسان‌سازی نرخ ارز را برای توسعه صادرات مفید قلمداد کرد و در ادامه گفت: تسهیل امر صادرات در سال‌های گذشته منجر به افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی شده است، به طوری که ارزش صادرات کالاهای غیرنفتی از ۵/۳‌میلیارد دلار به ۲۲‌میلیارد دلار افزایش یافته است. وی منابع حساب ذخیره ارزی برای ارائه تسهیلات به صادرکنندگان را مثبت عنوان کرد و در ادامه افزود: بانک‌های توسعه صادرات و صنعت و معدن ۳‌میلیارد دلار تسهیلات ارزی برای ارائه به صادرکنندگان دریافت کرده‌اند که متاسفانه یک‌چهارم این مبلغ تاکنون به صادرکنندگان اختصاص یافته است. مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات گفت: اگر بانک‌ها همراهی می‌کردند، سقف پوشش‌های صندوق از یک‌میلیارد دلار به ۳‌میلیارد دلار می‌رسید.

به گزارش روابط‌عمومی ‌صندوق ضمانت صادرات ایران، وی خطاب به صادرکنندگان صنعت غذایی کشور گفت: صندوق خدمات منحصر به فردی به صادرکنندگان ارائه می‌کند، به طوری که صندوق صادرکنندگان را در مقابل بانک‌ها در برابر دریافت ارز ضمانت می‌کند.

سید علی درخصوص دیگر خدمات صندوق به صادرکنندگان گفت: صادرکنندگانی که در اقصی نقاط دنیا فعالیت‌های صادراتی انجام می‌دهند، می‌توانند مشخصات خریداران کالاهای خود را در اختیار صندوق گذاشته و صندوق با بررسی ریسک مشتریان سقف اعتباری برای آنها تعریف کنند. در این صورت اگر خریدار کالای شما از پرداخت وجه آن امتناع کند، صندوق خسارت صادرکنندگان را پرداخت خواهد کرد.

وی در ادامه گفت: اگر می‌خواهید کالاهای خود را به صورت نسیه بفروشید، به سراغ صندوق بیایید زیرا صندوق نسیه فروشی شما را با تنزیل براتی که به خریدار داده‌اید، نقدا پرداخت خواهد کرد.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات یکسان‌سازی نرخ ارز را که منجر به از بین بردن رانت در بازار شده است، مثبت قلمداد کرد و در ادامه سخنانش تصریح کرد: اگر یکسان‌سازی نرخ ارز را به هم بزنیم، یک اشتباه بزرگ انجام داده‌ایم و دستاوردهای یکسان‌سازی را مخدوش کرده‌ایم.

سید علی افزود: طی ۸ سال گذشته میانگین رشد قیمت ارز ۸‌درصد بوده، در حالی که اگر فقط سالی ۳۰ تومان ارزش دلار افزایش می‌یافت، هم صادرات رونق می‌گرفت و هم واردات. زیرا نرخ ارزی درست است که با آن صادرات و واردات به صورت صحیح انجام پذیرد.