گروه بازار پول_ روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای گسترش بانکداری الکترونیکی و ساماندهی ارائه خدمات بانکی جهت سهولت و افزایش رضایت‌مندی مراجعان محترم نظام بانکی، اقدام به طراحی و راه‌اندازی سامانه اینترنتی تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج جهت مراجعه و ثبت نام مزدوجین جدید نموده است. بر این اساس از تاریخ ۳/۳/۱۳۸۸ امکان ثبت نام متقاضیان دریافت قرض‌الحسنه ازدواج در کلیه استان‌های کشور از طریق سامانه اینترنتی VE.CBI.IR فراهم گردیده است.

لازم به ذکر است متقاضیانی که تاریخ عقد آنان از ۱۰/۷/۱۳۸۷ (عید فطر سال گذشته) به بعد می‌باشد، مشمول استفاده از قرض‌الحسنه ۲۰میلیون ریالی (زوجین ۴۰میلیون ریال) بوده و می‌توانند در این سامانه ثبت‌نام نمایند. ضمنا متقاضیانی که تاریخ عقد آنها قبل از ۱۰/۷/۱۳۸۷ می‌باشد، می‌توانند جهت استفاده از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به میزان ۱۰میلیون ریال (زوجین ۲۰میلیون ریال) طبق روال پیشین به بانک‌های ذی‌ربط مراجعه نمایند.

ایجاد موسسات و صندوق‌های قرض‌الحسنه در شعب بانک‌ها

عضو کارگروه بانکداری بدون ربا از ارائه پیشنهاداتی در خصوص ایجاد و شکل‌گیری صندوق یا موسسه قرض‌الحسنه در بانک‌ها خبر داد و گفت: این صندوق‌ها یا موسسات امور مربوط به قرض‌الحسنه را به صورت مستقل از سایر قراردادها انجام خواهند داد.

«سیدعباس موسویان» در گفت‌و‌گو با ایرنا،‌ در خصوص خروج فعالیت قرض‌الحسنه بانک‌ها از داخل شعب و تلفیق آن به بانک قرض‌الحسنه، افزود: برای بهبود وضعیت فعالیت قرض‌الحسنه بانک‌ها راهکارهای مختلفی مدنظر قرار گرفته که تاسیس بانک قرض‌الحسنه مهر ایران یکی از این راهکارها بود و این بانک در سال گذشته تاسیس شد.

وی اظهار داشت: راهکار دیگری در رابطه با بانک‌های تجاری در نظر گرفته شده به نحوی که بخش قرض‌الحسنه به شکل مناسب در داخل بانک‌ها ساماندهی شود. به گفته موسویان، ایجاد این صندوق‌ها و موسسات قرض‌الحسنه براساس اصلاح الگو انجام می‌شود.

عضو کارگروه بانکداری بدون ربا در خصوص اصلاح قانون بانکداری بدون ربا نیز گفت: مطالعات اولیه اصلاح این قانون به پایان رسیده و به مراجع ذی‌صلاح تحویل داده شده است. به گفته موسویان، معاونت بانک و بیمه و شرکت‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی نیز بررسی‌هایی را در این خصوص انجام داده‌اند.