80 درصد بانک ملت خصوصی می‌شود

دو بلوک پنج‌درصدی بانک ملت به زودی در بورس عرضه می‌شود که هر بلوک دارای ۶۵۰‌میلیون سهم است.

مدیرعامل بانک ملت، در گفت‌و‌گو با ایرنا ضمن اعلام این خبر، افزود: در مجموع حدود یک میلیارد و ۱۰۰‌میلیون سهم در بورس عرضه خواهد شد.

به گفته علی دیواندری، افراد باید ۲۰‌درصد مبلغ سهام را پس از خرید و ۸۰‌درصد دیگر را ضمن چهار سال پرداخت کنند.

وی با اشاره به زمان عرضه سهام، گفت: سهام بانک ملت زمانی در بازار عرضه می‌شود، که اختلاف آن با قیمت روز بازار کمتر از ۱۰‌درصد نباشد.

این مدیر نظام بانکی، تاکید کرد: عرضه سهام بانک ملت شرایط مطلوبی را برای کسانی که‌درصدد سرمایه‌گذاری هستند، فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به موقعیت زمانی عرضه سهام بانک ملت به بازار، گفت: با وجودی که زمان عرضه سهام بانک ملت به بازار در مرحله اول مناسب نبود، اما این سهم همواره روند صعودی خود را طی کرده است.

به گفته دیواندری، با توجه به تسهیلاتی که دولت برای خریداران قائل شده، سرمایه‌گذاری در بانک ملت با موفقیت همراه خواهد بود.

مدیرعامل بانک ملت، با اشاره به شرایط ایجاد شده در این بانک پس از اینکه بخشی از آن به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: مهندسی مجددی در بانک از نظر ابعاد

هدف گذاری‌ها، ترکیب عقود و سرمایه‌گذاری‌ها انجام شده است. همچنین هم اکنون از دارایی‌های غیرمولد بیشتر استفاده می‌شود.

دیواندری، تاکید کرد: هم‌اکنون بانک ملت روی حوزه‌های پربازده درآمدی تمرکز دارد، در حالی که به مشتریان خود همچنان خدمات ارائه می‌دهد. بانک ملت به طور یقین آینده خوبی را به افرادی که در این بانک سرمایه‌گذاری کنند، نوید می‌دهد.

وی با اشاره به رد دیون بانک ملت، گفت: ۲۵‌درصد سهام این بانک بابت رد دیون بوده که در دفاتر بانک عمل شده است.

سهم بخش خصوصی در بانک ملت به ۸۰‌درصد افزایش می‌یابد

مدیر امور مالی بانک ملت با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰‌درصد از سهام این بانک در دست بخش خصوصی است، گفت: تا پایان سال با عرضه دو بلوک ۵‌درصدی این سهم به ۸۰‌درصد خواهد رسید.

محمدتقی صمدی در گفت‌وگو با باشگاه خبری «توانا»، در خصوص واگذاری سهام بانک ملت اظهار داشت: در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ و ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص واگذاری سهام شرکت‌ها و سازمان‌های اصل فوق به بخش خصوصی، اقدامات مربوط به واگذاری سهام بانک‌ها از دو سال گذشته شروع شده است.

وی افزود: این آماده‌سازی به دستور وزارت امور اقتصادی و دارایی که نمایندگی بانک را برعهده دارد، آغاز شد.

به گفته مدیر امور مالی بانک ملت، در ابتدای این اقدامات سه کمیته برای آماده‌سازی سهام بانک‌های مشمول واگذاری زیر نظر معاونت بیمه و بانک وزارت اقتصادی و دارایی تشکیل شد.

صمدی تصریح کرد: یکی از این سه کمیته، کمیته مالی بود که مسوول شفاف‌سازی صورت‌های مالی، اصلاح ساختار و تعیین تکلیف ابهامات مالی را برعهده گرفت.

وی در ادامه به یک کمیته دیگر که در راستای اجرای این اصل تشکیل شده، اشاره کرد و گفت: کمیته حقوقی وظیفه تهیه اساسنامه، مقررات، بخشنامه‌ها و رویه‌هایی را که بانک پس از خصوصی‌سازی باید انجام دهد به عهده دارد.

مدیر امور مالی بانک ملت بیان کرد: کمیته دیگری که وظیفه بررسی تجارب بانک‌‌های دنیا و شرکت‌های بزرگ را داشت به دستور وزارت امور اقتصادی و دارایی طی این سال‌ها تشکیل شد.

صمدی ضمن اشاره به تشکیل کمیته عالی خصوصی‌سازی بانک‌ها با حضور نمایندگان بانک‌های مشمول واگذاری، سازمان خصوصی‌سازی، شرکت بورس اوراق بهادار، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: این کمیته به منظور طرح و بررسی کلیه پیشنهادهای کارگروه‌های سه‌گانه فوق و با اخذ نظر از مشاوران و صاحب‌نظران مرتبط و تدوین برنامه جامع خصوصی‌سازی در قالب سه بخش قبل، حین و بعد از خصوصی‌سازی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: پس از اتمام کار کمیته‌های سه‌گانه فوق و تایید آن توسط کمیته عالی خصوصی‌سازی، هیات وزیران در جلسه مورخ ۳۱ تیرماه ۶۸ موافقت خود را با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص مجاز بودن واگذاری ۵‌درصد از سهام بانک‌های ملت و تجارت و صادرات و پست بانک و چند شرکت بیمه دیگر توسط سازمان خصوصی‌سازی به روش عرضه در بورس و به منظور کشف قیمت اعلام کرد.

مدیر امور مالی بانک ملت اضافه کرد: بانک ملت به دلیل آمادگی به عنوان اولین بانک جهت واگذاری انتخاب و فرآیند واگذاری آن آغاز شد.

به گفته صمدی، این بانک پس از پذیرش و درج نام بانک ملت در فهرست شرکت‌های ثبت شده در سازمان بورس نهایتا در ۳۰ بهمن ۸۷ عرضه اولیه ۵‌درصد از سهام بانک ملت جهت کشف قیمت در بورس اوراق بهادار انجام شد.

وی افزود: در راستای تحقق سیاست‌های ذیل بند «ج» اصل ۴۴ قانون اساسی و طبق قراردادهای منعقده سازمان خصوصی‌سازی به عنوان نماینده دولت و سهامدار عمده با متعاملین ۳۰‌درصد از سهام این بانک از طریق سهام عدالت واگذار شد.

مدیر امور مالی بانک ملت در خصوص واگذاری سایر سهام این‌ بانک بیان کرد: ۲۶درصد از سهام بانک ملت بابت رد دیون دولت به سازمان‌های تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و نیروهای مسلح و... واگذار شد.

وی ضمن اشاره به واگذاری سهام ترجیحی به کارکنان بانک ملت گفت: مراحل واگذاری ۵‌درصد سهام ترجیحی به کارکنان بانک به اتمام رسید و در حال حاضر واگذاری سهام به مدیران بخش صنعت در حال انجام است.

به گفته صمدی، با توصیفات فوق حدود ۷۰‌درصد سهام بانک ملت به طور کامل به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی واگذاری ۳۰‌درصد از سهام بانک ملت از طریق سهام عدالت را در راستای مصوبه‌ای دانست که هیات واگذاری به تصویب رسانده است.

صمدی در خصوص میزان سهام واگذار شده بانک ملت تا پایان سال بیان کرد: تصمیم‌گیری در رابطه با این موضوع به عهده سازمان خصوصی‌سازی است.

وی ادامه داد: سازمان خصوصی‌سازی به عنوان نماینده دولت به منظور واگذاری سهام و اجرای سیاست‌های دولت باید این میزان را مشخص سازد.

مدیر امور مالی بانک ملت تصریح کرد: به نظر می‌رسد مطابق اطلاعات واصله براساس مصوبه هیات واگذاری ۱۰‌درصد دیگر از سهام این بانک در قالب دو بلوک ۵‌درصدی در آینده نزدیک واگذار شود.

به گفته صمدی، پس از این واگذاری تنها ۲۰‌درصد سهام باقیمانده دولت در اختیار دولت باقی خواهد ماند.

مدیر امور مالی بانک ملت، ضمن اشاره به خصوصی‌سازی سیستم بانکی در کشور تعیین نرخ سود بانکی را همچنان از وظایف بانک مرکزی دانست و بیان کرد: فرقی ندارد بانک خصوصی یا دولتی باشد، در تمام کشورها بانک‌ها تابع بانک مرکزی هستند و تعیین نرخ سود سپرده‌ها به سیاست‌های بانک مرکزی مربوط می‌شود.

وی در خصوص مناسب بودن زمان عرضه سهام بانک ملت با توجه به بحران جهانی، گفت: سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی مبنی بر واگذاری این سهام به بخش خصوصی بود و زمانی که این تصمیم گرفته شد زمانی مناسب بود و با توجه به بهبود بحران جهانی عرضه این سهام موفق‌تر انجام شد. به گفته صمدی، سهام بانک ملت در بورس سهام شادابی است و روند قیمتی مناسبی را طی کرده و الان نیز وضعیت بسیار مناسبی دارد.