عملکرد سال۸۷ نوزدهمین بیمه خصوصی تشریح شد
رشد ۵/۲ برابری پرتفوی بیمه پاسارگاد
عکس: نگار متیننیا
رتبه اول در شاخصهای شفافیت گزارشگری مالی، توانایی ایفای تعهدات، ضریب خسارت بیمههای غیرزندگی و نسبت سود و زیان به حق بیمه عاید شده، عناوینی است که بیمه پاسارگاد طبق رتبهبندی بیمه مرکزی به دست آورد.
لیلا اکبرپور
عکس: نگار متیننیا
رتبه اول در شاخصهای شفافیت گزارشگری مالی، توانایی ایفای تعهدات، ضریب خسارت بیمههای غیرزندگی و نسبت سود و زیان به حق بیمه عاید شده، عناوینی است که بیمه پاسارگاد طبق رتبهبندی بیمه مرکزی به دست آورد. همچنین بیمه پاسارگاد نخستین شرکت بیمهای کشور است که مجمع عمومی سالانه مربوط به عملکرد سالمالی ۸۷ خود را در پایان فروردینماه امسال برگزار کرد و صورتهای مالی دوره مذکور براساس آییننامه ۵۸ مطابق با استاندارد حسابداری ۲۸ عرضه و مورد تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام قرار گرفت.
ضمیری، مدیرعامل بیمه پاسارگاد در این خصوص میگوید: برنامهریزیهای لازم جهت تنظیم صورتهای مالی سال ۸۷ بیمه پاسارگاد براساس آییننامه نحوه ذخایر در شرکتهای بیمه (شماره ۵۸) که مطابق با استاندارد حسابداری ۲۸ نیز باشد، از اوایل اسفند ۸۷ آغاز شد و به محض ابلاغ آییننامه تمام محاسبات فنی براساس آن انجام شد.
ارائه گزارش شفاف هیاتمدیره و اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی که بدون هیچ بند مشروط به تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام رسید، از دیگر ویژگیهای شرکت سهامی بیمه پاسارگاد است.
آقای ضمیری، لطفا درخصوص عملکرد فنی بیمه پاسارگاد در سال ۸۷ بگویید.
پرتفوی بیمه پاسارگاد در سال۸۷ با تولید بیش از ۲۵۱میلیارد ریال حق بیمه از رشدی بیش از ۵/۲برابر برخوردار بود و کیک پرتفوی این شرکت دارای ترکیب متعادل و منطقی است؛ به طوری که سهام رشته آتشسوزی از پرتفوی این شرکت ۲۰، بدنه اتومبیل ۱۵، شخص ثالث و حوادث سرنشین۶/ ۲۶، باربری ۵/۵، مهندسی - انرژی و سایر اموال ۹/۱۱ و مسوولیت ۶درصد است و رشته اشخاص که مورد تاکید مسوولان ارشد کشور است، بیش از۲/۱۵درصد پرتفوی پاسارگاد را به خود اختصاص داده که دسترسی به این ترکیب پرتفوی در دومین سال فعالیت یک شرکت نکته قابل توجهی است. ضریب خسارت در بیمه پاسارگاد با در نظر گرفتن خسارات معوق ۳/۲۵درصد است که در مقایسه با ضریب خسارت ۷۲درصدی کل بازار کشور رقم قابلقبولی است.
آقای ضمیری، با ورود بیمههای خصوصی به بازار، بحث انتقال پرتفوی دولتیها به بخش خصوصی بسیار داغ شد. روند رشد تولید حق بیمه در بیمه پاسارگاد چگونه است؟
سیاست بیمه پاسارگاد، تولید حق بیمه جدید به جای جذب پرتفوی موجود بازار است و طی این دو سال فعالیت این مطلب را به اثبات رسانده است و یک گام در جهت توسعه بازار و تولید حق بیمه جدید برداشته است. رشد قابل توجه حقبیمههای عمر در پرتفوی بیمه پاسارگاد و همکاری بیمه و بانک پاسارگاد به منظور ارائه خدمات بیمه حوادث، بدنه اتومبیل و آتشسوزی منازل مسکونی برای سپردهگذاران بانک پاسارگاد که مجموعهای ۷۵۰هزار نفری را شامل میشود، حاکی از عزم بیمه پاسارگاد برای توسعه بازار بیمه کشور است.
آیا بانک پاسارگاد از بیمهگذاران رشته اعتباری بیمه پاسارگاد نیز هست؟
خیر، حتی یک مورد بیمه اعتباری هم برای بانک پاسارگاد صادر نشده و تمام همکاریها در مورد بیمههای اموال و اشخاص است.
لطفا از خرید پوششهای اتکایی در بیمه پاسارگاد نیز توضیح دهید.
بیمه پاسارگاد برای ارتقای سطح نگهداری ریسکها اقدام به افزایش سرمایه و انباشت ذخایر فنی کرده است و در دومین سال فعالیت خود با رویکرد اشباع بازار داخل طی انعقاد قراردادی به رهبریت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بازار داخلی واگذاری مازاد ظرفیت خود را انجام داده است. در واقع بیمه پاسارگاد به جای خرید پوشش اتکایی خارجی برای حمایت از بازار داخل و کاهش خروج ارز از کشور از ظرفیت داخلی استفاده مینماید.
شما با کاهش واگذاری اتکایی اجباری به بیمه مرکزی ایران موافقید؟
بله، با کاهش واگذاری اتکایی اجباری به بیمه مرکزی ایران موافق هستم؛ چرا که ناظر نمیتواند در نقش شریک نیز ظاهر شود. اما در این مورد نیز اعتقاد دارم تعدیل اتکایی اجباری نباید ناگهانی رخ دهد و این سیاست نیز به موازات آزادسازی تعرفهها تدریجی صورت گیرد.
آقای ضمیری، لطفا از اطلاعات مالی شرکت بیمه پاسارگاد بگویید.
درآمدهای بیمه پاسارگاد در سال ۸۷ از رشد ۱۲۲درصدی برخوردار بود و ذخایر فنی شرکت با رشد ۳۴۱درصدی از ۱۸میلیارد ریال به ۷۹میلیارد ریال افزایش یافت. همچنین سود خالص پس از کسر مالیات بیمه پاسارگاد با رشد ۵۰درصدی از ۶۰میلیارد ریال به ۹۰میلیارد ریال افزایش یافت. در عین حال حجم سرمایهگذاریهای شرکت در پایان سال ۸۷ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از رشد ۱۰۲درصدی برخوردار است.
حجم عمده سرمایهگذاریهای شرکت در چه بخشی است؟
با توجه به ظرفیت نامناسب بورس در بخش سهام و رکود سرمایهگذاری در سایر بازارها مانند املاک، حجم عمده سرمایهگذاریها مربوط به سپردههای بانکی بلند و کوتاه مدت میشود که طبق برنامهای زمانبندی شده به تدریج در دیگر بازارها حضور خواهیم یافت.
عایدی هر سهم در بیمه پاسارگاد در سال ۸۷ چند درصد رشد داشت؟
عایدی هر سهم بیمه پاسارگاد در سال ۸۷ با ۵۰درصد رشد نسبت به سال قبل از آن به ۴۴/۲۰۱ ریال رسید و سود نقدی ۱۸۰ریالی در مجمع عمومی تقسیم شد. توجه داشته باشید که با توجه به سرمایه پرداخت شده در تاریخ ترازنامه نرخ بازدهی سرمایه ۲۴درصد است، اما از آنجا که سرمایه شرکت از اواسط سال گذشته وصول شده است بنابراین اگر بخواهیم نرخ موثر بازدهی را با لحاظ کردن سرمایه پرداخت شده در طول سال محاسبه کنیم، نرخ بازدهی واقعی به ۳۱درصد بالغ خواهد شد.
پیشبینی شما برای تحقق سود پیشبینی شده هر سهم بیمه پاسارگاد چیست؟
در مجمع عمومی عادی سالانه EPS سال ۸۸ طبق برنامه از قبل تدوین شده ۲۸۰ریال پیشبینی شد که با توجه به دیگر مفاد برنامه از جمله رشد دو برابری پرتفوی سال ۸۸ در مقایسه با سال ۸۷ که معادل ۵۱۰میلیارد ریال حق بیمه میشود، تحقق این عایدی دور از ذهن نیست.
برای توسعه بازار چه برنامهای درخصوص توسعه شبکه فروش و شعب دارید؟
بیمه پاسارگاد در ابتدای سال ۸۷ تنها ۴ شعبه داشت که این عدد در پایان سال به ۲۴ شعبه فعال بالغ شد و طبق برنامه تا پایان سال جاری ۶ شعبه دیگر به شعب موجود افزوده خواهد شد تا بیمه پاسارگاد در اقصینقاط کشور امکان ارائه خدمات را داشته باشد.بیمه پاسارگاد همچنین در ابتدای سال ۸۷ تنها ۴۸ نماینده داشت که با جذب ۳۷۴ نماینده جدید طی سال ۸۷ مجموعه نمایندگان به ۴۲۲ رسید و طبق برنامه این تعداد تا پایان سال ۸۸ به عدد ۶۰۰ نماینده فعال میرسد.
لطفا از برنامههای آتی شرکت بگویید.
بیمه پاسارگاد همچون سال ۸۷ در چند مسیر برنامهریزی شده در راستای تحقق اهداف کلان خود حرکت خواهد کرد. همان طور که میتوان از عملکرد این شرکت سال گذشته برداشت کرد، توسعه بیمههای عمر یکی از اولویتهای این شرکت است. همچنین با تکمیل محصولات جدید بیمهای خدمات ارزنده و متنوعی را در سایر نقاط کشور به هموطنان ارائه خواهد کرد.
درخصوص توسعه بیمههای عمر بیشتر بگویید.
این شرکت توانست در سال ۸۷ که اولین سال فعالیت شرکت در عرضه بیمه عمر و تامین آتیه پس از اخذ مجوز از بیمه مرکزی بود، توانست ۸هزار بیمهنامه صادر کند که طبق برنامه از پیشتدوین شده، این رقم ۵هزار بیمهنامه عمر پیشبینی شده بود و شرکت توانست ضمن تحقق آن رشد قابل توجهی داشته باشد. این در حالی است که طبق برنامه هیاتمدیره به مجمع تعداد بیمهنامههای عمر در پایان سال ۸۸ حداقل به ۲۵هزار بیمهنامه بالغ خواهد شد.محور دوم فعالیتهای شرکت در سال جاری ادامه همکاری بانک و بیمه در ارائه خدمات مشترک است. در سال گذشته بیمه پاسارگاد توانست پوششهای بیمهای مناسبی به سپردهگذاران بانک پاسارگاد ارائه کند که امسال نیز با ارائه طرحهای جدید پوششهای تکمیلی دیگر عرضه خواهد شد که جزئیات آن در زمان دیگری اعلام میشود.
آقای ضمیری، برای توسعه فعالیتها و سرعت و دقت در ارائه خدمات برای خدمات الکترونیکی چه برنامهای دارید؟
مهمترین برنامه بیمه پاسارگاد در سال جاری استقرار سیستم جامع عملیات بیمهای است که با همکاری شرکت فناپ و بیمه پاسارگاد طرح مطالعاتی آن تدوین و از میان مجموعه سیستمهای طراحی شده، برنامه حسابداری آن تهیه و در دست اجرا است و سیستم بیمههای عمر نیز مراحل نهایی خود را طی میکند و تا ماه آینده اجرایی میشود در مجموع در پایان سال ۸۸ این برنامه جامع به طور کامل به بهرهبرداری میرسد.
ارسال نظر