یادداشت
شتاب بیمه الکترونیک
معاون فناورى اطلاعات بیمه مرکزى
پیچیدگى و سرعت تحولات اقتصادى در جهان، شاخصها و ملزومات، قرار گرفتن در عرصه رقابت و بهینهسازى ساختار تولید و اجرایى را در سازمانها دچار تغییرات و دگرگونىهای بسیارى کرده است.
دکتر فرامرز فتحنژاد
معاون فناورى اطلاعات بیمه مرکزى
پیچیدگى و سرعت تحولات اقتصادى در جهان، شاخصها و ملزومات، قرار گرفتن در عرصه رقابت و بهینهسازى ساختار تولید و اجرایى را در سازمانها دچار تغییرات و دگرگونىهای بسیارى کرده است. با آغاز توسعه فناورى اطلاعات و ارتباطات در ایران و طرح بحث دولت الکترونیک، سازمانها و ارگانهای مختلف با استفاده از ابزارهاى متفاوت براى تجهیز خود اقدام کردند. همزمانى توسعه فناورى اطلاعات با آغاز گامهای اولیه خصوصىسازى در کشور همراه بود و تقریبا از ابتداى سال ۱۳۸۱ بود که اندک اندک ردپاى بانکها و بیمه خصوصى در اقتصاد ایران پدیدار شد.
این همزمانى فرصتى براى صنایع و شرکتها ایجاد کرد تا ساختار خود را بر مبناى فناورى اطلاعات توسعه دهند و از آن به عنوان بزرگترین مزیت رقابتى خود بهره بردارى کنند و به این ترتیب حرکت از ساختارهاى سنتى و قدیمى به سمت ساختارهاى مدرن و نو آغاز شد.
صنعت بیمه با توجه به حجم گسترده تبادل و ثبت اطلاعات از این قاعده مستثنا نیست و براى توسعه و رشد خود از فناورىهای نوین بهرهگیرى مىکند؛ بدین نحو که تمام والهای کارى به صورت سیستمهای مکانیزه پیادهسازى شود.
الکترونیکى شدن بیمه، بدون تردید نقشى اثرگذار در توسعه این صنعت دارد و به همین علت در برنامههای مختلف کشور، به این موضوع پرداخته شده است، اما تحقق این ماموریت که بیمه مرکزى ایران عهده دار آن است، نیازمند فراهم شدن بسترهاى خاص و به طور ویژه رفع موانع قانونى و حقوقى، فراگیر شدن بانکدارى الکترونیکى و توسعه بسترهاى مخابراتى دارد.
بیمه الکترونیک مزایاى بسیارى به همراه خواهد داشت که کاهش هزینهها، ذخیره شدن وقت براى مشتریان و ارائه خدمات جدید و بهتر و نیز امکان کنترل و نظارت دقیقتر از جمله آنهاست. با این مقدمه و با در نظر گرفتن همه جوانب به برخى از برنامههایى که با استفاده از فناورى اطلاعات و ارتباطات در صنعت بیمه است، اشاره مىشود.
از جمله این برنامهها مىتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱ - بانک، بیمه شخص ثالث خودرو تشکیل شده است، بدین نحو که اطلاعات مربوط به همه خودروهاى بیمه شده و خسارات تکمیل و استعلام در خصوص بیمه بودن یا نبودن خودروها بهطور فورى، انجام مىشود که در نتیجه هم سوابق خسارات و هم تخلفات قابل رهگیرى باشد.
۲ - براى نخستین بار استانداردسازى معمارى دادهها و استانداردسازى اطلاعات فرمها در صنعت بیمه در حال اجراست که مانند کشورهاى پیشرفته اخذ و مبادله اطلاعات چه در داخل صنعت بیمه و چه بین بیمه و دیگر سازمانهای داخلى و خارجى امکانپذیر مىشود.
۳ -تکمیل بانک اطلاعاتى بیمه طبق قانون جدید بیمه اجبارى مسوولیت مدنى دارندگان وسایل نقلیه که باید با همکارى و تبادل اطلاعات بین بیمه و پلیس راهور و سایر ارگانهاى مرتبط در حال انجام است و تکمیل آن موجب ارائه خدمات موثر و بهتر به مردم خواهد شد.
۴ - طراحى کد واحد و استاندارد با کمک شرکت ایران کد براى ارائه خدمات عملیات بیمهاى. طبق قانون تمام کالاها و خدمات باید کد مشخص و استاندارد و منحصر به فرد داشته باشند، براى خدمات بیمهاى هم بیمه مرکزى ایران اقدامات لازم براى طراحى و تدوین این کد را آغاز کرده است.
۵ - راهاندازى مرکز میانى گواهى دیجیتال که بیمه مرکزى به نمایندگى از صنعت بیمه، در این خصوص اقدام کرده است و در حقیقت چرخه اجرایى و عملیاتى شدن بیمه الکترونیکى با حل مسائل مربوط به گواهى دیجیتال تکمیل خواهد شد و با استفاده از خدمات بانکدارى الکترونیکى تحول مطلوب در صنعت بیمه رخ خواهد داد.
منبع: بینا
ارسال نظر