سعیدلو ابلاغ کرد:
ارائه تسهیلات مسکن مهررضا با تامین مالی از ۱۱ محل
با ابلاغ آییننامه صندوق اشتغال، ازدواج و مسکن مهر امام رضا (ع) توسط علی سعیدلو معاون اجرایی رییسجمهوری، اعطای هرگونه وجوه قرضالحسنه و سایر امور اعتباری مرتبط با امر اشتغال، ازدواج و مسکن با تامین مالی از ۱۱ محل ممکن شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، جلـسه هیاتمدیره صـندوق مهر امام رضا (ع) با حضور اعضای هیاتمدیره و مدیرعامل تشکیـل و سرمایه صندوق براساس صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۸۶ مبلغ ۳۸۱/۴۳۳/۴۶۲/۷۲۶/۶ ریال تعـیین گردید. ثبـت تشریفات قانونی و ایـجاد عنوان سرمایه در اساسنامه پـس از اعلام نظر حسـابرس مستقل (بازرس قانونی) در خصوص آثار هزینه مطالبات مشکوکالوصول در سرمایه تعیین خواهدشد.
به گزارش فارس، متن کامل آییننامه صندوق اشتغال، ازدواج و مسکن مهر امام رضا (ع) به شرح زیر است:
مقدمه
در اجرای بند (۸) مصوبه شماره ۳۰۴۱۶/۱۹۰۱ مورخ ۲۶/۲/۱۳۸۵ شورای عالی اداری، آییننامه نحوه اداره صندوق حمایت از فرصتهای شغلی و اساسنامه آن که از این پس آییننامه صندوق اشتغال، ازدواج و مسکن مهر امام رضا (ع) خوانده میشود، مورد بازنگری قرار گرفت و در اجرای ماده (۲۶) آییننامه فوقالذکر به تصویب رییس محترم جمهور میرسد.
فصل اول : کلیات
ماده۱ـ در اجرای ماده (۱۱۲) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و به منظور بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای موجود برای تقویت جایگاه جوانان، اعتلا، رشد، تعالی و رفع دغدغههای شغلی، ازدواج و مسکن آنان و حمایت از فرصتهای شغلی موجود و ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای ایشان و با عنایت به مصوبه شماره ۳۰۴۱۶/۱۹۰۱ مورخ ۲۶/۲/۱۳۸۵ شورای عالی اداری «صندوق اشتغال، ازدواج و مسکن مهر امام رضا (ع)» که در این آییننامه به اختصار صندوق نامیده میشود، با ادغام صندوق قرضالحسنه توسعه اشتغال روستایی، صندوق اندوخته ازدواج جوانان و صندوق حمایت از فرصتهای شغلی تشکیل و برابر مقررات آتی اداره میگردد. صندوق مکلف است کلیه امکانات خود را برای کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تامین تسهیلات و اعطای اعتبارات به طرحهای اشتغالآفرین دارای توجیه فنی، مالی و اقتصادی به کار گیرد.
ماده۲ـ صندوق موسسهای اعتباری و دارای شخصیت حقوقی و مالی مستقل است.
ماده۳ـ تابعیت صندوق ایرانی و مرکز اصلی آن تهران است. صندوق میتواند با رعایت این آییننامه و به منظور تحقق اهداف و انجام وظایف خود، به تاسیس شعبه و دفتر نمایندگی و شرکت یا موسسه وابسته، در کشور مبادرت نماید.
تبصره ـ ساختار و نحوه اداره شرکتها و موسسات وابسته و شعب و دفاتر نمایندگی براساس دستورالعمل اجرایی صندوق تعیین میگردد.
ماده۴ـ صندوق برای مدت نامحدود تشکیل میگردد.
ماده۵ ـ صندوق با رعایت این آییننامه فعالیت مینماید و در موارد سکوت تابع مقررات قانون تجارت و قوانین پولی و بانکی کشور است.
فصل دوم: منابع مالی صندوق
ماده۶ ـ منابع مالی صندوق عبارت است از:
۱ـ ۶) اعتبارات پیشبینی شده در قوانین بودجه سنواتی کشور.
۲ـ ۶) بازپرداخت اقساط تسهیلات و وامهای اعطایی.
۳ـ ۶) حق عضویت و سپرده اشخاص حقیقی و حقوقی.
۴ـ ۶) کمکهای نقدی و غیرنقدی و تسهیلات اعطایی اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی.
۵ ـ ۶) تسهیلات قرضالحسنه اعطایی شبکه بانکی.
۶ ـ ۶) کمکهای فنی و اعتباری دولت و وجوه اداره شده و سایر کمکهای مندرج در قوانین و مقررات و مصوبات هیات وزیران.
۷ـ ۶) منابع مالی و سرمایه صندوقهای سابق حمایت از فرصتهای شغلی، قرضالحسنه توسعه اشتغال روستایی، ازدواج جوانان (موضوع قانون تسهیل ازدواج جوانان) شامل تسهیلات اعطایی، مانده آن و برگشتی وامهای اعطایی.
۸ـ ۶) کمکهای اعتباری دستگاههای اجرایی (موضوع ماده (۱۶۰) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران)، بانکها، موسسات اعتباری و بیمهها.
۹ـ۶) درآمدهای ناشی از فعالیتهای صندوق اعم از کارمزد تسهیلات اعطایی، سود حاصل از سپردههای بانکی، عواید حاصل از خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت.
۱۰ـ۶) کمکهای بلاعوض نقدی و غیرنقدی سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی.
۱۱ـ۶) سایر منابع مالی.
فصل سوم : وظایف و حدود عملیات
ماده۷ ـ موضوع و حدود عملیات صندوق به شرح زیر است:
۱ـ۷) تامین و تجهیز منابع مالی جهت فعالیتهای اعتباری، اعطای انواع تسهیلات قرضالحسنه و تسهیلات اعتباری و کمک مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت مناطق محروم و به ویژه مناطق روستایی.
۲ـ۷) اتخاذ تمهیدات لازم به منظور قبول و جمعآوری کمکهای بلاعوض نقدی، هدایا و سپردههای قرضالحسنه مردم، سازمانها، نهادهای دولتی و عمومی غیردولتی، بخش خصوصی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت تقویت بنیه مالی صندوق.
۳ـ۷) ارائه خدمات فنی، مالی، فرهنگی، حقوقی، اعتباری، بازرگانی، بیمهای، مشورتی، آموزشی و تحقیقاتی با هماهنگی دستگاههای ذیربط.
۴ـ۷) تاسیس و راهاندازی شرکتهای توسعه سرمایهگذاری و سرمایهگذاری مستقیم یا مشارکت در احداث، توسعه، تکمیل و راهاندازی طرحهای تولیدی، خدماتی و عمرانی و فروش و واگذاری طرحهای مزبور به اشخاص حقیقی و حقوقی با رعایت صرفه و صلاح صندوق که منجر به ایجاد فرصتهای شغلی جدید گردد.
۵ ـ۷) خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت و هرگونه سپردهگذاری در بانکها و موسسات اعتباری.
۶ ـ۷) افتـتاح انواع حسابهای سپـرده قرضالحسـنه جاری و پـسانداز و سرمایهگذاری مدت دار و سایر حـسابهای مشابه نزد بانکها و موسسات مالی و اعتباری.
۷ـ۷) تحصیل وام، اعتبار و تسهیلات اعتباری از داخل و خارج از کشور با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه.
۸ ـ۷) اداره وجوه مربوط به امور اشتغال، ازدواج و مسکن.
۹ـ۷) انجام امور مربوط به جذب منابع پولی و اعطای هرگونه وجوه قرضالحسنه و سایر امور اعتباری مرتبط با امر اشتغال، ازدواج و مسکن و سایر فعالیتهای پولی موضوع فعالیت صندوق.
فصل چهارم : ارکان صندوق
ماده۸ ـ صندوق دارای ارکان زیر است:
الف: هیات امنا
ب: هیاتمدیره
ج: مدیرعامل
د: بازرس قانونی (حسابرس)
هیات امنا
ماده۹ـ اعضای هیات امنا عبارتند از:
رییسجمهور (رییس هیات امنا)، معاون رییسجمهور در امور اجرایی، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزرای کشور، کار و امور اجتماعی، رفاه و تامین اجتماعی، بازرگانی، جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن؛ رییس سازمان ملی جوانان و رییس دفتر امور مناطق محروم رییسجمهور.
تبصره ـ مدیرعامل صندوق دبیر جلسات هیات امناء است.
ماده۱۰ـ وظایف و اختیارات هیات امناء به شرح زیر است:
۱ـ۱۰) بررسی و تصویب خطمشیها و سیاستهای کلی.
۲ـ۱۰) بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به گزارش عملکرد سالانه و صورتهای مالی با توجه به گزارش بازرس قانونی.
۳ـ۱۰) نصب، عزل و تجدید انتخاب مدیرعامل، رییس و اعضای هیاتمدیره و بازرس قانونی.
۴ـ۱۰) اتخاذ تصمیم نسبت به تغییر و اصلاح این آییننامه.
۵ ـ۱۰) اتخاذ تصمیم نسبت به مواردی که از طرف مدیرعامل یا هیاتمدیره به هیات
امناء پیشنهاد میگردد.
تبصره: هیات امناء میتواند بخشی از اختیارات خود را با تعیین موارد به هیاتمدیره تفویض نماید.
ماده۱۱ـ جلسات هیات امناء با دعوت دبیر در حضور رییس هیات امناء و با حداقل دو سوم اعضاء رسمیت خواهدیافت و تصمیمات متخذه با اکثریت آرای اعضاء معتبر است و به وسیله دبیر جلسات هیات امناء ابلاغ میگردد.
ماده۱۲ـ جلسات هیات امناء به پیشنهاد و دعوت مدیرعامل و تایید هیاتمدیره تشکیل خواهدشد.
هیاتمدیره
ماده۱۳ـ هیات مدیره صندوق از پنج عضو تشکیل میشود که به پیشنهاد معاون اجرایی رییسجمهور و تصویب هیات امناء برای مدت سه سال انتخاب و با حکم رییس هیات امناء منصوب میشوند و پس از انقضای مدت مزبور تا زمان انتخاب و انتصاب هیات مدیره جدید، کماکان مسوول اداره صندوق خواهندبود. انتخاب مجدد آنان بلامانع است.
تبصره: در صورتی که رییس هیات امناء، رییس هیاتمدیره را تعیین نکرده باشد، هیاتمدیره در اولین جلسه خود یک نفر را به عنوان رییس و یک نفر را به عنوان نایب رییس انتخاب خواهدکرد.
ماده۱۴ـ وظایف و اختیارات هیاتمدیره به شرح زیر است:
۱ـ۱۴) اجرای مصوبات هیات امناء.
۲ـ۱۴) پیگیری اجرای برنامهها و طرحهای مصوب هیات امناء.
۳ـ۱۴) بررسی و تصویب بودجه سالانه.
۴ـ۱۴) بررسی و تایید گزارش عملکرد سالانه و صورتهای مالی صندوق برای تسلیم به بازرس قانونی.
۵ ـ۱۴) رسیدگی و اظهارنظر نسبت به گزارشهای مدیرعامل جهت طرح در هیات امناء.
۶ ـ۱۴)تصویب پیشنهاد مدیرعامل در خصوص تعرفهها، کارمزد و شرایط کلی قراردادهای عملیاتی، اعتباری و تسهیلاتی صندوق.
۷ـ۱۴) ارائه پیشنهاد در خصوص تغییر یا اصلاح مفاد آییننامه و سایر موارد بنابه تشخیص به هیات امناء.
ماده ۱۵ـ جلسات هیاتمدیره حداقل هر ماه یک بار به دعوت رییس هیاتمدیره یا مدیرعامل تشکیل میشود و با حضور اکثریت اعضا رسمیت مییابد و تصمیمات متخذه همواره با حداقل سه رای موافق معتبر خواهدبود.
مدیرعامل
ماده۱۶ـ مدیرعامل به پیشنهاد معاون اجرایی رییسجمهور و با حکم رییس هیات امناء برای مدت سه سال منصوب میگردد و تا زمانی که تجدید انتخاب اعضا به عمل نیامده باشد، در مقام خود باقی خواهدماند.
ماده۱۷ـ وظایف و اختیارات مدیرعامل به شرح زیر است:
۱ـ۱۷) اجرای مصوبات هیات امناء و هیاتمدیره و انجام کلیه امور اداری و اجرایی مطابق برنامه و بودجه مصوب.
۲ـ۱۷) تهیه و تنظیم بودجه سالانه و صورتهای مالی و گزارش عملکرد سالانه جهت ارائه به هیات مدیره.
۳ـ۱۷) نمایندگی صندوق در مقابل اشخاص حقیقی و حقوقی، ادارات، سازمانهای دولتی و موسسات خصوصی داخلی و خارجی.
۴ـ۱۷) استخدام، نصب و عزل ماموران و کارکنان صندوق و تعیین شغل، ترفیع و تنبیه و تعلیق و اخراج و اجرای سایر شرایط استخدامی با رعایت دستورالعمل و مقررات پرسنلی صندوق.
۵ـ۱۷) تصمیمگیری در خصوص پرداخت پاداش به کارکنان.
۶ـ۱۷) افتتاح حساب سپرده قرضالحسنه جاری و سرمایهگذاری و سایر حسابهای مشابه نزد بانکها و استفاده از آن حسابها به نام صندوق.
۷ـ۱۷) اتخاذ تصمیم نسبت به منابع، مصارف، اخذ و اعطای وام، اعتبار و تسهیلات با رعایت خطمشیها و سیاستهای کلی صندوق و در چارچوب بودجه مصوب.
۸ـ۱۷) اتخاذ تصمیم در خصوص تاسیس و راهاندازی شرکت یا مشارکت و سرمایهگذاری در سایر شرکتها.
۹ـ۱۷) وصول مطالبات صندوق و پرداخت دیون آن.
۱۰ـ۱۷) اتخاذ تصمیم در خصوص مطالبات معوق، مشکوکالوصول و لاوصول.
۱۱ـ۱۷) قبول تعهد ـ ظهرنویسی ـ پرداخت و واخواست اوراق تجاری.
۱۲ـ۱۷) انجام هر نوع معامله و انعقاد کلیه قراردادها و تغییر و تبدیل یا فسخ و اقاله و ابطال و واگذاری و اجرای آنها نسبت به اموال منقول و غیرمنقول و حقوق و اسناد و اوراق بهادار و غیره به هر شکل و با هر شخص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی و تحت هرگونه شرایط در حدود موضوع صندوق یا مربوط به آن.
۱۳ـ۱۷) انجام معاملات قطعی، شرطی، رهنی، اجاره و استیجاره و واگذاری و فسخ اجاره و تقاضای تعدیل اجارهبها و دفاع از آن در تمام مراحل و مراجع و تخلیه عین مستاجره و تقاضای صدور اجرائیه و تعقیب و تقاضای تجدیدنظر در رای صادره و اجرای آن.
۱۴ـ۱۷) رهن گذاردن اموال صندوق اعم از منقول و غیرمنقول و فک آن ولو کرارا.
۱۵ـ۱۷) اقامه و تعقیب و دفاع از هرگونه دعوی اعم از حقوقی (مدنی)، کیفری، ثبتی و غیره و انصراف و استرداد آن با داشتن تمام اختیارات راجع به امر دادرسی در کلیه مراجع و دادگاهها و دادسراها و اجراها و در کلیه مراحل اعم از بدوی، پژوهشی، فرجامی و غیره با حق مصالحه و سازش، تفویض امضاء و اختیار و تعیین وکیل با حق توکیل به غیر به طور مکرر، ادعای جعل نسبت به سند طرف و استرداد سند و تعیین جاعل، ارجاع دعوی به داوری و تعیین داور با یا بدون اختیار صلح و به طور کلی استفاده از کلیه حقوق و اجرای کلیه تکالیف ناشی از قانون آیین دادرسی، مدنی، کیفری و داوری، تعیین وکیل برای دادرسی و غیره با یا بدون حق توکیل و توکیل در توکیل غیر ولو کرارا ، تعیین میزان حقالوکاله وکیل، تعیین مصداق و کارشناس، اقرار خواه در ماهیت دعوی و خواه به امری که کاملا قاطع باشد، همچنین مطالبه و دعوی خسارت، استرداد دعوی، جلب شخص ثالث و دفاع از دعاوی ثالث، اقدام به دعوی متقابل و دفاع از تامین خواسته، تقاضای توقیف اشخاص و اموال از دادگاهها و اعطای مهلت برای پرداخت مطالبات صندوق.
ارسال نظر