بانک مرکزی تسهیلات دائمی به بانک‌‏ها نمی‌‏دهد و معمولا این تسهیلات یک‌ساله، ۶ ماهه یا ۹ ماهه است که در سررسید باید بازپرداخت آن انجام شود. محمدرضا حاجیان، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در گفت‌‏وگو با ایلنا با بیان این مطلب به ضرورت بازپرداخت اعتبارات تخصیص یافته به بانک‌‏ها از سوی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: این تسهیلاتی که داده‌شده غالبا یک‌ساله است و بانک‌‏ها باید در سررسید آن را پس دهند.

وی افزود: خطوط اعتباری که بانک مرکزی به بانک‌‏ها تخصیص داده یک‌ساله است و هنوز سررسید آن نرسیده که بازپرداختی وجود داشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال که اخیرا یکی از مدیران عامل بانک‌‏ها اعلام کرده این خطوط اعتباری دریافتی قرار نیست صفر شود، آیا بانک مرکزی قصد وصول اعتبار اعطایی را دارد یا خیر؟ گفت: ما الی‌‏الابد تسهیلاتی را به کسی نمی‌‏دهیم.

حاجیان ابراز داشت: قائم مقام بانک مرکزی در همایش مسکن مهر این نکته را متذکر شد و از آنجا که بانک‌‏ها نگران بودند که اگر سال بعد هم منابع سپرده‌‏ای افزایش قابل توجهی نداشت، چگونه تسهیلات مسکن مهر را تامین مالی کنند، در پاسخ عنوان شد: اگر چنین شرایطی حاکم شود، بازهم ما از بانک‌‏ها حمایت کرده و خطوط اعتباری را تمدید می‌‏کنیم، این قولی است که قائم مقام بانک دادند.مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی افزود: اگر منابع بانک‌‏ها به اندازه کافی رشد کند، قاعدتا باید بازپرداخت کنند؛ چون این خطوط مدت‌‏دار و معمولا یک ساله، ۶ ماهه یا ۹ ماهه‌‏اند. حاجیان تصریح کرد: خطوط اعتباری که در حال حاضر به میزان ۶۰هزار میلیارد ریال پرداخت شده نیز غالبا یک‌ساله است و بانک‌‏ها در سررسید باید این تسهیلات را باز پرداخت کنند.

وی تاکید کرد: ممکن است شرایطی ایجاد شود که این خطوط تمدید شود، اما بانک‌‏ها نباید روی تسهیلات بلندمدت حساب باز کنند.