یک استاد دانشگاه:
صدای بانکهای خصوصی به جایی نمیرسد
دکتر محمد قلی یوسفی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه در گفتوگو با ایلنا در خصوص ارزیابی عملکرد ۱۰۰ روزه رییس بانک مرکزی ابراز داشت: واقعیت این است که یک نهاد نمیتواند مجزا از سایر نهادها و زنجیره کلی دولت فعالیت کند، ضمن اینکه سه ماه، زمان کافی برای ارزیابی عملکرد بهمنی نیست.
بانکهای خصوصی در مقابل تصمیمسازیهای بانک مرکزی مقاومت کنند.
دکتر محمد قلی یوسفی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه در گفتوگو با ایلنا در خصوص ارزیابی عملکرد ۱۰۰ روزه رییس بانک مرکزی ابراز داشت: واقعیت این است که یک نهاد نمیتواند مجزا از سایر نهادها و زنجیره کلی دولت فعالیت کند، ضمن اینکه سه ماه، زمان کافی برای ارزیابی عملکرد بهمنی نیست. وی افزود: وقتی بهمنی به بانک مرکزی آمد، شرایط عادی نبود و طبیعی است که نمیتواند در این مدت تحول خاصی در بانک مرکزی ایجاد کند، چراکه بانک مرکزی بانک دولت است و تصمیماتش متاثر از تصمیمات کلی دولت است. وی در خصوص اختیارات رییس کل بانک مرکزی در زمینه تغییر مدیران عامل بانکها گفت: این موضوع در حیطه اختیارات رییس بانک مرکزی است و وی میتواند در راستای همسو کردن مدیران عامل بانکها آنها را تغییر دهد. یوسفی افزود: البته در جامعهای که هنوز ساختار اقتصادی آن مشکل دارد، تغییر چند مدیر اصلاحات اقتصادی ایجاد نمیکند و لازم است تا سیاستهای کلی در جهت توسعه باشد که در کشور ما چنین نیست.
یوسفی افزود: بانکهای خصوصی شفافیت لازم را ندارند و اگر به معنای واقعی خصوصی باشند، نباید زیر بار اقدامهای دستوری بانک مرکزی بروند.
وی خاطر نشان کرد: این بانکها آنقدر کوچک هستند که صدایشان به جایی نمی رسد و اگر به واقع مستقل باشند، حتی اگر دولت هم بخواهد نمیتواند استقلال این بانکها را زیر سوال ببرد.
ارسال نظر