خبر- معاون وزیر اقتصاد:
ایران از تغییر سبد ارزی زیان نکرد
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ایران ضرری از بابت مدیریت و تغییر سبد ارزی نکرده است، گفت: با توجه به اینکه کشور از موج بحران مالی تا حدی به دور بوده، ضرر مالی کمتری دیده است.
محمد مهدی زاهدی وفا در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه ایران از بابت تبدیل ارزهای کشور به طلا ضرر ۵ میلیارد دلاری متحمل شده است؟ گفت: در سطح ملی، خرد یا حتی فردی، باید برای سرمایهها و نسبتهای مختلف آن، یک مدیریت سرمایه یا مدیریت پرتفوی وجود داشته باشد.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به وجود سبد ارزی (ذخیره ارزی) در سطح ملی، گفت: اینکه در این سبد چه ارزهایی را به چه میزان نگهداری کنیم و در چه زمانهایی چگونه آنها را تبدیل کنیم، به مدیریت سبد ارزی کشور بازمیگردد.
وی گفت: مجموعهای که متکفل این مدیریتاند، همیشه مترصد هستند تا بر اساس پیشبینیهایی که برای آینده دارند و بر اساس قیمت ارزهای مختلف، امکان مبادلات یا طرفهای تجاری که کشور دارد، سبد ارزی را مدیریت کنند تا همواره در سبد ارزی کشور، بالاترین داراییها را داشته باشیم.
زاهدی وفا با تاکید بر اینکه این مدیریتها بر اساس پیشبینی از بازار در آینده و میزان تحقق آن صورت میگیرد، اظهار داشت: این نوع مدیریت تنها مختص ایران نیست و در تمام کشورها انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه ایران ضرری از بابت این نوع مدیریت و تغییر سبد ارزی نکرده است، گفت: اما کشورهایی که از بحران مالی صدمهپذیر بودند یا کشورهایی که در خارج از کشور خود دارای منابع ارزی بودند، هم اکنون با کاهش ارزش در بخش ارزی مواجه هستند.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: به عنوان مثال، صندوق نروژ که از بهترین صندوقهای ارزی یا مالی است، حداقل در این مدت ۴۰درصد ارزش خود را از دست داده، اما ایران از این موج بحران مالی که تا حدی به دور بوده است تا حدودی ضرر مالی کمتری دیده است.
در همین حال، رییس کل بانک مرکزی نیز در گفتوگو با مهر در پاسخ به این پرسش که آیا خبر ضرر ۵میلیارد دلاری کشور از بابت تبدیل ارزهای کشور به طلا صحت دارد یا خیر؟ گفت: این موضوع باید برای مردم کاملا روشن شود؛ در مقطعی از زمان، تصمیمی در مورد برابری نرخ دلار در مقابل یورو اخذ شد، درآن زمان ارزها را به یورو تبدیل کردیم یا سبدی از ارزهای مختلف و تصور میکردیم که نرخ آنها افزایش یابد و نرخ دلار پایین بماند که عین این پیشبینی محقق شد.
محمود بهمنی افزود: یعنی دلار به حدود ۹۰۰تومان کاهش یافت که بعد از گذشت ۳ سال رقم آن بین ۹۰۰ تا ۱۰۰۰تومان متغیر است، ولی یورو به ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰تومان رسیده، یعنی یورو ۵۰۰ تومان افزایش قیمت یافت.
بهمنی با بیان این که بر همین اساس یک سود هنگفتی نصیب کشور شد، گفت: در حال حاضر نیز نرخ یورو ۱۰۰تومان کاهش یافته و در مقابل حدود ۴۰تومان نرخ دلار افزایش یافت و به ۹۸۰تومان رسیده است؛ بنابراین در مقابل نسبت کمی که از دلار نگهداشته بودیم، چقدر از دست دادهایم، در مقابل سود ۵۰۰ تومان یورو به ۴۰۰تومان رسیده است.
وی تصریح کرد: وقتی تفاوت قیمت آن محاسبه میشود، مشخص میشود که ما بسیار از این اقدام نفع بردهایم، اگر ما روی همان پایه می ماندیم، الان باید چندین برابر رقم مذکور ( ۵میلیارد دلار ) ضرر میدیدیم و آن وقت به ما می گفتند که چرا تبدیل نکردید و چرا ارزهای مختلف نداشتیم؟ پس سود بسیاری از این قبیل نصیب کشور شده است.
رییس کل بانک مرکزی بیان کرد: بخش اعظم منابع ارزی کشور روی یورو است.
ارسال نظر