رییس هیات مدیره بیمه پارسیان: در درازمدت
بیمههای عمر به صرفهتر از سپردههای بانکی است
در نیمه سال ۸۱ تاسیس بانک پارسیان تشکیل گروه مالی پارسیان را پایهریزی کرد که به تدریج در عرصه اقتصاد طرفدارانی یافت و بعدها همین موضوع موجب ورود سایر شبکههای مشابه به عرصه اقتصاد کشورمان شد.
لیلا اکبرپور
در نیمه سال ۸۱ تاسیس بانک پارسیان تشکیل گروه مالی پارسیان را پایهریزی کرد که به تدریج در عرصه اقتصاد طرفدارانی یافت و بعدها همین موضوع موجب ورود سایر شبکههای مشابه به عرصه اقتصاد کشورمان شد. در ذهن گروههای پیشرو منظور از ایجاد یک گروه مالی برقراری تشکیلاتی بود که بتواند براساس یک قرارداد نانوشته، اما لازمالاجرا نیازهای سایر اعضای گروه را تامین و موجب درآمدزایی در مقابل یکدیگر شوند.
بانک و بیمه پارسیان نیز در این گروه نقش بسزایی در توسعه سهم گروه پارسیان از بازار ایفا کردند بهطوری که بانک پارسیان در بازار خصوصیها دارای رتبه اول و در میان کل سیستم بانکی رتبه چهارم و بیمه پارسیان درصنعت بیمه کشور رتبه سوم را در پایان سال مالی ۸۶ به خود اختصاص دادند.
در خصوص فعالیتهای بیمه پارسیان و هماهنگی بانک و بیمه در اقتصاد گفتوگویی را با علی سلیمانی شایسته رییس هیاتمدیره بیمه و مدیرعامل بانک پارسیان انجام دادهایم که در ادامه میآید:
آقای شایسته به عنوان اولین سوال، عملکرد صنعت بیمه کشورمان را چگونه ارزیابی میکنید!
صنعت بیمه در کشورمان متناسب با توانمندیهایی که دارد، حضور نداشته و مردم از آن شناخت کافی ندارند. اگر بانک و بیمه را که هردو بر مبنای اعداد بزرگ فعالیت داشته و با افزایش تعداد مشتریان ریسک آنان کاهش مییابد را با یکدیگر مقایسه کنیم، سیستم بانکی در ارائه خدمات و جلب رضایت مشتری موفقتر است.
در واقع صنعت بیمه در ایران سالها است که به داشتن همان بازار بسته رضایت داده و به دنبال گسترش بازار و استفاده از ظرفیتهای بالقوه نبوده است.
رشد سایر بازارها از جمله افزایش تعداد خودروهای تولیدی و کالاهای وارداتی حجم پرتفوی کل بازار بیمه کشور را در رشته اتومبیل افزایش داده است اما، حتی بیمهگران در ارائه خدمات جدید در رشته خودرو نیز تلاشی نداشتند و هنوز همان خدمات سنتی ارائه میشود.
آیا این مساله به خاطر نبود فرهنگ بیمهای در کشور نیست؟ تولید حق بیمه فعلی جایی برای ارائه خدمات جدید نمیگذارد؟
نبود فرهنگ بیمهای در کشور بیمههای اجباری را گسترش داده است. در واقع مردم تا مجبور نباشند سراغ بیمهگران نمیروند. بیمه اجباری شخص ثالث و حتی بیمهنامههای آتشسوزی و باربری که به خاطر استفاده از تسهیلات بانکی صادر میشود، دلیلی بر این ادعا است. البته صنعت بیمه طی سالهای اخیر گامهایی در جهت توسعه بیمه برداشت، اما کافی نبود.
سیاست بیمه پارسیان در گسترش بیمه چیست؟
بیمه پارسیان پس از تجهیز، بر ارائه خدمات و سرویس مطلوب به بیمهگذاران اتومبیل در مسیر توسعه بیمههای اشخاص با محوریت بیمههای عمر و سرمایهگذاری حرکت کرد.
برای تحقق این امر نیز بیمه پارسیان نمایندگانی تربیت کرد و آموزش داد تا در جهت ترویج بیمه در کشور تلاش کنند و با مراجعه به آحاد جامعه ضمن فروش بیمه موجب گسترش فرهنگ بیمه و آشنایی مردم با مزایای آن شوند.
شرکت بیمه پارسیان نیز بیمهنامههای جدیدی که بتواند رضایت خانوادهها را جلب کند، طراحی و برای عرضه در اختیار شبکه فروش خود گذاشت.
بیمه پارسیان اینک دارای ۷۰۰نماینده فعال در اقصی نقاط کشور است که تعداد آنها تا پایان سال به ۲هزار نفر میرسد.
درخواست شرکت از نمایندگان، معرفی بیمه به عنوان کالای مورد نیاز به خانوادهها است و خود نیز با تبلیغات مناسب و به موقع از آنها حمایت میکند.
شما به گسترش بیمههای عمر و سرمایهگذاری در جامعه اشاره کردید. اما مردم ما همواره سود بیمههای عمر را با سپردههای بانکی مقایسه کرده و ترجیح میدهند به جای خرید یک بیمه عمر و پسانداز، حساب بانکی داشته باشند. نظر شما در این خصوص چیست؟
شاید در یک دوره کوتاه مدت سپرده بانکی دارای سود بیشتری نسبت به بیمهنامه عمر و سرمایهگذاری باشد اما قطعا در یک دوره بلندمدت مزایای بیمههای عمر به مراتب بیشتر است. ضمن آنکه سپردههای بانکی ابزاری برای جذب نقدینگی و وجوه در دست مردم است که نسبتا رقم قابل توجهی است اما بیمههای عمر با پرداخت اقساط خریداری میشود که با سپردن آن اقساط در بانکها سود قابل ملاحظهای پرداخت نمیشود. همچنین مهمتر از همه این نکات اینکه، در بیمههای عمر و سرمایهگذاری تمام خطراتی که بیمهگذار را تهدید میکند تحت پوشش قراردارد و تمام آسیبهای پس از آن برای خانواده بیمهگذار توسط بیمه جبران میشود که هیچیک از سپردههای بانکی چنین ویژگیهایی ندارند.
همانطور که گفتم، در یک دید کلی شاید سپردههای بانکی زیر یک سال در مقایسه با بیمههای عمر سود بیشتری داشته باشند اما در بلند مدت کفه ترازو به نفع بیمهگذاران عمر سنگینتر است. در دنیا نیز مدت سپردههای بانکی به ندرت بیش از یک سال است و اکثر افراد به جای سپردههای بلندمدت بانکی اقدام به خرید بیمههای عمر میکنند.
جا دارد از بیمه مرکزی به ویژه شورای عالی بیمه درخواست کنم تا دست شرکتهای بیمه را برای تعیین نرخ سود بیمههای عمر و سرمایهگذاری باز گذارد تا آنها با توجه به ظرفیتهای خود این نرخ را تعیین کنند. قطعا نرخ رقابتی بیمههای عمر انگیزه بیشتری در خریداران ایجاد خواهد کرد.
شما به عنوان مدیرعامل بانک پارسیان چه خدماتی به بیمه پارسیان میدهید؟
بانک و بیمه مجموعهای درهم تنیده هستند و در بازار پول و سرمایه ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند.
همیشه سهامدار عمده شرکت بیمه، یک بانک و بالعکس است، بخش عمدهای از سپردهگذاران بانکی نیازمند استفاده از خدمات بیمه هستند و در کنار بانکها همواره یک شرکت بیمه وجود دارد. در گروه مالی پارسیان هم وقتی طرح تجاری بانک پارسیان تدوین میشد، حضور یک شرکت بیمه قدر نیز دیده شد. بانک پارسیان نیز طی سالهایی که بیمه پارسیان تاسیس و شروع به فعالیت کرد، از خدمات بیمهای آن استفاده کرد و خواستار خدمات مناسبتر از سوی این شرکت بود.
بیمه پارسیان نیز با راهاندازی باجه در شعب بانک، خدمات خود را به سپردهگذاران و مراجعین شعب بانک ارائه کرد و بانک پارسیان به منظور گسترش فروش بیمه در شعب طرح فروش بیمه در تمامی باجههای بانکی پارسیان را در دست بررسی دارد که به زودی اجرا میشود.
در این طرح تمامی باجهداران بانک پارسیان اقدام به فروش بیمه در صورت درخواست مشتری خواهند کرد که نیازمند برنامهریزی و آموزش است و به زودی اجرایی خواهد شد.
در صحبتهای خود به خدمات مناسبتر از بیمه پارسیان اشاره کردید. آیا منظور شما ارائه نرخ و شرایط پایینتر نسبت به سایر بیمهگران بود؟
خیر، به هیچوجه به دنبال نرخ پایینتر نیستیم. منظور خدمات مناسبتر و سرعت عمل در سرویسدهی بود. نرخ و شرایط بیمه براساس آییننامههای شورای عالی بیمه تعیین میشود و بانک تحت هیچ شرایطی توقع نرخشکنی از سوی بیمه پارسیان را ندارد.
بانک پارسیان تنها به دنبال سرعت عمل در پرداخت خسارات و کیفیت خدمات از سوی بیمه پارسیان است.
آیا داشتن سهامداری چون بانک پارسیان برای بیمه پارسیان مزیت است؟
بانک پارسیان با داشتن ۵۰درصد بازار بانکهای خصوصی بزرگترین بانک خصوصی کشور و پس از بانکهای ملی، ملت و صادرات در رتبه چهارمین بانک کشور قرار دارد. بیش از ۳میلیون مشتری و ۱۸۱ شعبه دارد و سرانه جذب سپرده در شعب به ۹۵میلیارد تومان میرسد که نشانه اطمینان مردم به بانک پارسیان است. مشتریانی که رنج تحمل صفهای طولانی این بانک را میپذیرند، بانک پارسیان به خاطر رفاه آنان در راستای راهاندازی شعب بیشتر و خدمات نوین تلاش میکند و تعداد شعب خود را تا پایان سال ۸۷ به ۲۰۰شعبه افزایش میدهد.
این بانک بیش از ۴میلیون و ۲۰۰هزار کارت الکترونیکی صادر و ضمن دارا بودن رتبه اول میان شش بانک خصوصی در کل سیستم بانکی در رتبه پنجم قرار دارد. ۱۱میلیون تراکنش در خودپردازهای بانک پارسیان طی سال ۸۶ نشاندهنده اعتماد مشتریان به بانک و سرویسدهی مطلوب پارسیان به مردم است. راهاندازی مرکز تماس شبانهروزی بانک برای شنیدن نقطهنظرات و نصب یک خط مستقیم با مدیرعامل برای بررسی پیشنهادات و انتقادات مشتریان همگی حکایت از نگاه مشتریمدارانه گروه مالی پارسیان که شامل بانک، بیمه، لیزینگ، کارگزاری و شرکت سرمایهگذاری است دارد.
قطعا بانک پارسیان با تمام ویژگیهایی که دارد ریسکهای خود را نزدیک شرکت توانگر، بیمه میکند و حضور بانک پارسیان در جمع سهامداران و بیمهگذاران بیمه پارسیان برای این شرکت یک مزیت به حساب میآید.
در مجمع عمومی سال ۸۶ بیمه پارسیان مقرر شد سهام این شرکت تا پایان سالمالی ۸۷ در بورس عرضه شود. آیا این اتفاق میافتد؟
صورتهای مالی بیمه پارسیان به بورس عرضه شده و این مساله را با جدیت دنبال میکنیم و کارگزار بانک پارسیان مسوول عرضه این سهام خواهد بود، اما همان طور که ملاحظه میکنید اینک بورس اوراق بهادار شرایط عادی ندارد و چنانچه احساس شود شرایط برای عرضه سهام بیمه پارسیان مساعد نیست، عرضه آن را با تاخیر انجام میدهیم در غیر این صورت سهام بیمه پارسیان در لحظهای به بورس عرضه میشود که بتواند بیشترین منافع را ایجاد کند.
آقای شایسته، به عنوان آخرین سوال، آیا حضور شرکتهای زیرمجموعه گروه مالی پارسیان در ترکیب سهامدار، سپردهگذار و بیمهگذار یکدیگر به منزله قرار دادن تمام تخممرغها در یک ظرف نیست؟ ریسک در گروه مالی پارسیان چگونه مدیریت میشود؟
اتفاقا به خاطر جلوگیری از قرار گرفتن تمام تخممرغها در یک ظرف، شبکه پارسیان ایجاد شده است. گروه مالی پارسیان در کنار یکدیگر هم افزایی دارند و نه تنها ریسکهای یکدیگر را افزایش نداده بلکه موجب کاهش آن نیز میشوند. حضور لیزینگ پارسیان در سایر بازارها مانند صنایع دریایی، اعطای تسهیلات بانکی به بخشهای مختلف اقتصادی و تحتپوشش قرار گرفتن انواع خطرات پروژههای متنوع ملی در نهایت موجب همافزایی و رشد درآمد در گروه مالی پارسیان شده است.
ضمن آنکه شرکت بیمه پارسیان تنها شرکت بیمهای است که دارای مدیریت ریسک است و بخشهای فنی و سرمایهگذاری این شرکت با همکاری مدیریت ریسک فعالیت میکند.
ارسال نظر