آمار جدید اضافه برداشت بانک‌‌‏های دولتی از منابع بانک مرکزی در پایان سال ۸۶ اعلام شد.

به گزارش ایلنا، مجموع اضافه برداشت‌‏های بانک‌‏های دولتی در پایان سال گذشته به بیش از ۵/۸۴هزار میلیارد ریال (معادل ۵/۹میلیارد دلار) رسید.

بر اساس این گزارش، مجموع اضافه برداشت‌‏های بانک‌‏های دولتی در پایان سال ۸۵ حدود ۵/۱۸هزار میلیارد ریال بوده است که مقایسه این دو آمار بیانگر افزایش ۶۶ هزار میلیارد ریالی اضافه برداشت بانک‌‏های دولتی در سال ۸۶ در مقایسه با سال قبل از آن است.

بر اساس آمار یاد شده، بانک‌‏های ملی و سپه بیشترین افزایش اضافه برداشت‌‏ها را در سال گذشته داشتند به طوری که رشد اضافه برداشت بانک ملی در سال گذشته ۴/۲۲هزار میلیارد ریال و بانک سپه ۷/۲۴هزار میلیارد ریال بوده است.

تزریق شدید منابع پولی به جامعه بر اثر سیاست‌‏های انبساطی اقتصادی دولت موجب شده است مانده اضافه برداشت بانک‌‏های دولتی در سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن ۵/۴برابر شود.

سیاست‌‏های دولت در افزایش شدید تسهیلات پرداختی به بخش بنگاه‌‏های زودبازده و اشتغالزا (که انحراف ۴۰درصدی این طرح‌‏ها در میزان اشتغال ایجاد شده و نحوه هزینه‌‏کرد این تسهیلات اثبات شده و اسناد آن نیز قبلا در ایلنا منتشر شد)، واردات شدید و بی‌‏رویه دولت برای تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش شدیدتر تورم در جامعه (که نتیجه آن معکوس بوده و واردات بیش از حد موجب وارد آمدن ضرر و زیان فراوان به برخی بخش‌‏ها به ویژه بخش کشاورزی شد و عملا حتی نتوانست به کنترل تورم بیانجامد)، اعطای اعتبارات فراتر از میزان بودجه‌‏ای برای هزینه‌‏کرد در سفرهای استانی برای اجرای طرح‌‏هایی که بعضا دارای توجیه اقتصادی نبوده‌‏اند و... از دلایل فشار دولت بر بانک‌‌‏های دولتی برای تامین اعتبار مورد نیاز جهت اجرای طرح‌‏های اقتصادی دولت بوده است که نهایتا فشار اعتبار، موجب رشد شدید و بی‌‏سابقه اضافه برداشت بانک‌‏ها از منابع بانک‌‏ مرکزی در سال ۸۶ شد.

بر اساس آمار استخراج شده، در پایان سال ۸۶ میزان مانده اضافه برداشت بانک مسکن ۵/۱۲هزار میلیارد ریال، بانک ملی ۴/۲۲هزار میلیارد ریال، بانک ملت ۹/۲هزار میلیارد ریال، بانک کشاورزی ۱۸هزار میلیارد ریال، بانک صادرات ۶/۳هزار میلیارد ریال، بانک سپه ۷/۲۴هزار میلیارد ریال و پست‌‏بانک ایران ۳۳۵میلیارد ریال بوده است.