مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات:
کاسه ارزی کشور ظرفیت واردات ۶۰میلیارد دلاری را ندارد
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات نسبت به لزوم افزایش درآمدهای ارزی و دقت بیشتر در تخصیص منابع ارزی هشدار داد. سیدکمال سیدعلی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: با توجه به کاهش قیمت فلزات در بورس و رکودی که در منطقه اروپا حاکم میشود باعث تقویت دلار شده است، بنابراین تمامی کمکهای مالی به سمت شرکتهای بیمه اعتباری و تضمین وام بانکها سوق مییابد.
وی اظهار کرد: اتفاقی که در دنیا برای سال ۲۰۰۹ پیشبینی میشود این است که رشد اقتصادی آمریکا ۷/۰درصد منفی میشود، همچنین رشد اقتصادی اروپا ۵/۰درصد و ژاپن ۲/۰درصد منفی خواهد شد.
سیدعلی هشدار داد: با توجه به این شرایط به نظر میرسد با پایین آمدن بودجه باید دقت بیشتری در تخصیص منابع ارزی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: کاسه ارزی کشورمان در حال حاضر ظرفیت واردات ۵۰ یا ۶۰میلیارد دلاری ندارد و باید از روشهای مختلفی چون کاهش مصرف و کم کردن واردات کالای لوکس و اعمال کنترلهای وزارت بازرگانی تحت مراقبتی قرار گیرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات گفت: در کنار کنترل واردات باید تمام تلاش و فشار خود را برای رونق صادرات غیرنفتی برای تامین ارز حاصل از صادرات و افزایش درآمدهای ارزی به کار ببندیم.
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت خسارتهای پرداختی صندوق ضمانت صادرات در مدتی که بحث بحرانهای مالی مطرح شده، چگونه است؟ عنوان کرد: خسارتهای ناشی از نوسانات قیمتهای صادراتی که کشورهای تحت پوشش چشمگیر نبوده، اما قطعا چنانچه صادرکنندهای ریسک صادرات خود را با بیمه پوشش داده باشد در صورت عدم پرداخت وجه از سوی بیمه پرداخت میشود.
سیدعلی همچنین درباره خطوط اعتباری اختصاص یافته به صادرات و میزان جذب این اعتبارات از سوی صادرکنندگان گفت: در حال حاضر بانک صادرات دو تا سه خط اعتباری را آغاز کرده و بانک توسعه صادرات و ملت نیز در مراحل اولیه اختصاص مبالغ اختصاص یافته هستند، اما در واقع هنوز این خطوط آن گونه که باید فعال نشدهاند.
ارسال نظر