وزیر اقتصاد در مجمع عمومی سالانه بیمه مرکزی ایران عنوان کرد
سودآوری به معنای افزایش نرخ حق بیمه ها نیست
گروه بازار پول - مجمع عمومی سالانه بیمه مرکزی ایران با حضور وزیران امور اقتصادی و دارایی، کار و امور اجتماعی، نماینده وزیر بازرگانی، هیات عامل بیمه مرکزی و بازرسان، روز شنبه دوم آذر برگزار شد. این مجمع گزارش دکتر فرشباف ماهریان رییس کل بیمه مرکزی ایران در مورد عملکرد صنعت بیمه کشور و بیمه مرکزی ایران را بررسی و تایید و حسابهای مالی سال ۱۳۸۶ را تصویب کرد.
رییس کل بیمه مرکزی ایران در گزارش خود به مجمع عمومی اعلام کرد حق بیمه تولید شده در شرکتهای بیمه کشور در سال ۱۳۸۶ در مقایسه با سال قبل از آن بیش از۲۷درصد رشد یافت و به حدود۳۳ تریلیون و۸۳۰میلیارد ریال رسید.
حق بیمه سرانه در سال ۱۳۸۶ بیش از ۴۷۲ هزار ریال بود و از ۵۰دلار فراتر رفت، سهم بیمههای بازرگانی در تولید ناخالص داخلی یا ضریب نفوذ بیمه در این سال در حد ۳/۱درصد ثابت ماند.
در سال ۱۳۸۶، سهم شرکتهای بیمه دولتی در تولید حق بیمه کاهش یافت و سهم شرکتهای غیردولتی موجود در تولید حق بیمه به حدود ۵/۲۲درصد رسید. انتظار میرود با اجرای سیاستهای اعلام شده اصل ۴۴ و واگذاری شرکتهای بیمه آسیا، دانا و البرز به بخش غیر دولتی و توسعه رقابت در صنعت بیمه، سهم بخش غیردولتی در تولید حق بیمه از سهم بخش دولتی بیشتر شود.
در سال ۱۳۸۶ تعداد ۱۹ شرکت بیمه شامل ۴ شرکت بیمه دولتی و ۱۵ شرکت بیمه غیردولتی، در کشور فعال بودند و در شبکه فروش صنعت بیمه در این سال بیش از ۸۵۰۰ نمایندگی و ۲۶۶ کارگزاری بیمه فعالیت داشتند.
میزان خسارت پرداختی صنعت بیمه در سال ۱۳۸۶ نیز در مقایسه با سال قبل از آن بیشاز ۲۶درصد افزایش یافت. صنعت بیمه در این سال ۲۰ تریلیون و ۹۳۶میلیارد ریال برای جبران خسارت بیمهگذاران پرداخت.
در این سال تعداد خسارتهای پرداخت شده در بازار بیمه حدود ۳/۳میلیون مورد بود. ضریب خسارت بازار بیمه کشور در سال ۱۳۸۶ معادل ۱/۷۲درصد بود که در مقایسه با سال قبل از آن ۱/۳ واحد کمتر شد.
رییس کل بیمه مرکزی ایران همچنین ابراز امیدواری کرد که با فعال شدن دو شرکت جدید بیمه در چارچوب بیمههای تجاری و افزایش سرمایه و فعالیت شرکتهای موجود صنعت بیمه ضریب نفوذ بیمه در کشور افزایش یافت.
دکتر فرشباف ماهریان گفت: نسبت سود شرکتهای بیمه به حجم حق بیمهها حدود ۵درصد است. وی زیانده بودن بیمههای شخص ثالث را مهمترین معضل شرکتهای بیمه توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که با فعالتر شدن شرکتهای بیمه در زمینه رشتههای جدید بیمهای سود شرکتهای بیمه افزایش یابد.
در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سالانه بیمه مرکزی ایران، دکتر سید شمسالدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتوگو با خبرنگاران در زمینه این مجمع گفت: گزارش رییس کل بیمهمرکزی ایران در مورد عملکرد صنعت بیمه و بیمه مرکزی ایران از پیشرفتهای خوبی در صنعت بیمه حکایت داشت.
در این گزارش یادآور شده بود که سهم بخش خصوصی در صنعت بیمه و همچنین تنوع رشتههای بیمهای باید افزایش یابد. با تهیه برنامه تحول صنعت بیمه و همچنین در چارچوب اجرای سیاستهای اصل۴۴ قانون اساسی، اکنون زمینه برای گسترش بیشتر فعالیت بیمهها فراهم شده است.
دکتر حسینی گفت: مجمع عمومی بیمه مرکزی در زمینه فعالیت آتی بیمه مرکزی ایران بر تقویت نقش نظارتی بیمه مرکزی، کاهش بخش تصدیگری در بیمه مرکزی و توجه بیشتر به افزایش ظرفیتهای داخلی در زمینه بیمههای اتکایی و همچنین الکترونیکی کردن کارها در صنعت بیمه تاکید کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: توسعه فعالیت بخش خصوصی و آزادسازی در صنعت بیمه نیز از جمله موضوعات مورد توجه تحول صنعت بیمه است.
وی افزود: گرایش مجمع عمومی بر این بود که زمینه سودآوری بیشتر در صنعت بیمه وجود دارد و این به معنای افزایش نرخ حق بیمهها نیست، بلکه با ایجاد فضای رقابتی و افزایش خدمات بیمهای، این افزایش سود قابل تحقق خواهد بود.
مجمع عمومی صندوق تامین خسارتهای بدنی برگزار شد
مجمع عمومی صندوق تامین خسارتهای بدنی با حضور وزیران امور اقتصادی و دارایی، کار و امور اجتماعی و دادگستری و معاونان این وزارتخانهها و وزارت بازرگانی و همچنین رییس کل بیمه مرکزی ایران و رییس صندوق تامین خسارتهای بدنی در بیمه مرکزی ایران برگزار شد.
در این مجمع گزارش عملکرد این صندوق در چارچوب قانون اصلاح شده بیمه شخص ثالث و کسری درآمدهای صندوق در مقایسه با تعهدات تکلیفی برای آن بررسی شد.
دکتر الهام، وزیر دادگستری در حاشیه این مجمع گفت: هدف از ایجاد این صندوق کمک به آسیبدیدگان حوادث رانندگی است و جنبه حمایتی دارد و اگر منابع آن کسری داشته باشد باید تامین شود.
وی افزود: صندوق تامین خسارتهای بدنی اکنون شخصیت حقوقی مستقلی پیدا کرده است؛ این صندوق در برابر رانندگان مقصر در حوادث رانندگی از صدمه دیدگان حمایت میکند و خسارت را از محل درآمدهای پیشبینی شده برای صندوق میپردازد، سپس آن را از مقصر حادثه دریافت میکند.
صندوق تامین خسارتهای بدنی طبق مصوبه سال گذشته باید خسارت ۲۰۰۰ نفر را که مشمول مقررات این صندوق قرار میگیرند بپردازد که تاکنون بخشی از آن اجرا شده است.
دکتر فرشباف ماهریان رییس کل بیمه مرکزی ایران در همین زمینه به خبرنگاران گفت: این صندوق در سال ۱۳۸۵ حدود ۴۰۰۰ پرونده و در سال ۱۳۸۶ تعداد ۷۵۰۰ پرونده مشمول مقررات صندوق را بررسی کرده و میزان خسارتهای پرداختی آن در سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن حدود ۴۰۰درصد افزایش داشته است.
رییس کل بیمه مرکزی افزود: بر اساس برنامههای اعلام شده در مجمع عمومی، ساختار جدیدی برای صندوق طراحی میشود.
دکتر فرشباف ماهریان گفت: تعهدات صندوق تامین خسارتهای بدنی در حدود ۲۰۰۰میلیارد ریال و درآمدهای این صندوق در حدود ۱۰۰۰میلیارد ریال بوده است. صندوق از نظر بودجه با کسر درآمد مواجه شده است و قرار است دولت برای تامین این کسری اقدام کند تا تعهدات این صندوق در اسرع وقت اعمال شود.
ادامه بحث مجمع عمومی صندوق تامین خسارت بدنی به جلسه بعد موکول شد.
ارسال نظر