مدیر اداره نظام هماهنگ پرداخت بانک مرکزی گفت: قیمت تمام شده خدمات الکترونیکی بانکی بسیار کمتر از ارائه خدمات به شیوه سنتی است. «مهران شریفی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص نقش توسعه بانکداری الکترونیکی در کاهش هزینه‌ها در نظام بانکی کشور‌، افزود: با توسعه استفاده از فناوری‌های نوین در این بخش‌، هرچه بیشتر این امکانات از سوی مردم مورد استفاده قرار گیرد‌، در نتیجه هزینه عملیاتی در شبکه بانکی نیز بیشتر کاهش خواهد یافت.

این مقام در همین ارتباط بر ضرورت ترویج بهره‌گیری از سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا) تاکید کرد و گفت: با

راه اندازی این سامانه از اردیبهشت ماه امسال انتقال پول از یک حساب در یک بانک به حساب فرد دیگر در بانک دیگر به صورت خودکار و الکترونیکی و سریع فراهم شده است.

شریفی در ادامه اضافه کرد: در روش سنتی فرد متقاضی با مراجعه به بانک و با دریافت چک رمزدار، ایران چک یا حمل فیزیکی اسکناس آن را به بانک مورد نظر منتقل می‌کرد که این امر مستلزم صرف کردن وقت زیاد برای مراجعه به بانک مبدا و مقصد بود‌، اما در راستای ترویج فرهنگ بانکداری الکترونیک مشتری با مراجعه به شعبه بانک خود، فرم تقاضای انتقال وجه از طریق ساتنا را با ذکر نام بانک گیرنده، شماره حساب و نام دریافت کننده وجه تکمیل و بانک نیز پس از برداشت مبلغ از حساب مشتری، دستور پرداخت را به ساتنا صادر می‌کند.

مدیر اداره نظام هماهنگ پرداخت بانک مرکزی گفت: برای فراگیر کردن فرهنگ استفاده از این سامانه از اول مهر ماه امسال به صورت آزمایشی همه مشتریان اعم از شخص حقیقی و حقوقی می‌توانند بدون پرداخت هیچ کارمزدی امور بانکی خود را در کوتاه ترین زمان انجام دهند.