رییس کل بیمه مرکزی از حذف نظام تعرفه‌ای در صنعت بیمه با اجرای طرح تحول صنعت بیمه و در نظر گرفتن جرایمی برای شرکت‌های بیمه‌ای که اقدام به نرخ‌شکنی می‌کنند، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد فرشباف ماهریان، رییس کل بیمه مرکزی ایران توسعه فضای کسب و کار را از جمله مهم‌ترین سیاست‌های دولت پس از ابلاغ اصل ۴۴ عنوان و تصریح کرد: بیمه بستر مناسب برای ایجاد امنیت سرمایه گذاری و جبران ضررهای ناشی از حوادث مختلف و فضای مناسب برای تحرک فعالان اقتصاد را فراهم می‌آورد.

وی با اشاره به رابطه مکمل و تعامل بیمه و توسعه در کشور اظهار داشت: صنعت بیمه همواره به دنبال گسترش بازار بیمه است، بنابراین برای ایجاد بستر مناسب توسعه بیمه به دنبال ایجاد فضای کسب و کار، روان‌سازی فضای کسب و کار و شفاف‌سازی هستیم.

فرشباف ماهریان بر بحث نوآوری در صنعت بیمه و گسترش فضای کسب‌وکار در این صنعت تاکید و تصریح کرد: آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که هنوز چالش‌های زیادی برای گسترش فضای کسب و کار در کشور وجود دارد بنابراین باید به این امر مهم پرداخت.

وی بر ارائه خدمات مناسب بیمه در کشور تاکید کرد و گفت: صنعت بیمه در افزایش تولید ناخالص داخلی کشور تاثیر گذار است و در مورد تمام مسائل مذکور در اولین کنفرانس ملی بررسی فضای کسب و کار صنعت بیمه کشور بحث و بررسی خواهد شد.

رییس شورای عالی بیمه خاطرنشان کرد: توسعه صنعت بیمه، گسترش بازارهای صنعت بیمه، ارائه بیمه‌های جدید به بازار‌، ارائه شرایط سهل‌تر، تصریح در روند پرداخت خسارت‌های بیمه‌ای و کسب رضایت مشتری در دستور کار ما قرار دارد.

وی اضافه کرد: تمام موارد مذکور اجرایی نمی‌شود مگر اینکه آموزش حرفه‌ای نیروی انسانی صنعت بیمه‌، تربیت مدیران کارآمد و ایجاد شرایط رضایتمندی مشتری از خدمات بیمه فراهم شود.

به گفته وی با آغاز اجرای برنامه تحول صنعت بیمه، نظام تعرفه‌ای بیمه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت بر این اساس بیمه مرکزی نرخ و شرایط جدیدی برای بیمه نامه‌های مختلف ارائه خواهد کرد. رییس کل بیمه مرکزی از حذف نظام تعرفه‌ای و جایگزینی نظام تخصصی در صنعت بیمه اجرای طرح تحول صنعت بیمه خبر داد و تصریح کرد: البته اجرای این برنامه نیازمند وجود نیروهای انسانی متخصص با توانایی اعمال مدیریت و محاسبات آماری برای برآورد میزان احتمالی خسارت‌ها در صنعت بیمه است.

وی حذف نظام تعرفه‌ای را باعث افزایش رقابت پذیری شرکت‌های بیمه و دسترسی مردم به بازار واقعی بیمه که یکی از اصول الحاق به WTO است عنوان کرد البته آزاد سازی نرخ‌های صنعت بیمه طبق برنامه به ۴ الی ۵ سال زمان نیاز دارد.

فرشباف ماهریان با رد این مطلب که نرخ شکنی در شرکت‌های بیمه دولتی بیش از شرکت‌های بیمه خصوصی است اظهار داشت: نرخ شکنی شرکت‌های بیمه جرایمی را برای آنها به دنبال خواهد داشت کما اینکه آیین‌نامه‌ای نیز قرار است در این خصوص در شورای عالی بیمه تصویب شود.

وی اضافه کرد: در برخی نرخ‌شکنی‌ها که صنعت بیمه را به مخاطره می‌اندازد حتی دستور لغو قرارداد را نیز به شرکت بیمه مورد نظر صادر کرده‌ایم.

رییس شورای عالی بیمه با بیان اینکه بخش بیمه دولتی به دنبال گسترش سهم در بازار نیست‌، گفت: شاهد این مدعا افزایش سهم بخش بیمه‌های خصوصی از ۶/۱۷درصد در سال ۸۵ به ۵/۲۲درصد در سال ۸۶ است.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد مانع توسط سازمان بورس برای عرضه سهام شرکت‌های بیمه دولتی به بخش خصوصی صحت ندارد بیان کرد تا پایان سال جاری بر اساس برنامه زمانبندی سهام شرکت‌های بیمه‌، بیمه مشمول اصل ۴۴ واگذار خواهد شد.

رییس کل بیمه مرکزی گفت: بخش اعظم پوشش‌های اتکایی بیمه در داخل کشور انجام و بیشتر از طریق کنسرسیوم توزیع می‌شود که در راستای این کار بیمه اتکایی ایرانیان با سرمایه‌ای بالغ بر دویست‌میلیارد تومان با سهامداری عمده بانک صادرات و پارسیان توسط بخش خصوصی راه‌اندازی می‌شود. بنابراین با توجه به تقویت درونی صنعت بیمه بویژه در بخش اتکایی حداقل لطمات را از بحران بازار جهانی صنعت بیمه خواهیم دید.

وی همچنین از برگزاری جلساتی با حضور نمایندگان بیمه مرکزی، متخصصین صنعت بیمه و نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور به منظور مشخص شدن چگونگی اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه کشور خبر داد و گفت هفته آینده نتایج این جلسات جمع بندی و برای ارجاع به شرکت‌های بیمه ابلاغ خواهد شد.