خبر- قائممقام بانک مرکزی:
دولت احیای شورای پول و اعتبار را ابلاغ میکند
قائممقام بانک مرکزی شکلگیری شورای پول و اعتبار را در سرعت تنظیم و اجرای سیاستهای پولی موثر اعلام کرد و گفت: هر زمان که دولت احیای مجدد این شورا را ابلاغ کند، بانک مرکزی نسبت به تشکیل این شورا و دعوت از اعضای آن اقدام خواهد کرد. حسین قضاوی در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: احیای مجدد شورای پول و اعتبار در مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنار سایر شوراها به تصویب رسیده است.
قائممقام بانک مرکزی افزود: هر زمان که دولت احیای مجدد شورای پول و اعتبار را به بانک مرکزی ابلاغ کند، بانک مرکزی نیز نسبت به تشکیل این شورا و دعوت از اعضای آن اقدام خواهد کرد.
وی شکلگیری شورای پول و اعتبار را در سرعت تنظیم و اجرای سیاستهای پولی موثر دانست و افزود: به خصوص اینکه اعضای شورای پول و اعتبار به صورت تخصصی در مورد موضوعات پولی بحث میکنند و اتخاذ تصمیمات آنها میتواند با سرعت عمل و دقت همراه باشد.
شورای پول و اعتبار به عنوان یکی از ارکان بانک مرکزی طبق قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال ۱۳۵۱ تاسیس شده است.
این شورا وظایفی از قبیل مطالعه و اتخاذ تصمیم درباره سیاست کلی بانک مرکزی و نظارت بر امور پولی و بانکی کشور، تصویب آییننامههای مذکور در قانون پولی و بانکی، اظهارنظر در مسائل بانکی، پولی و اعتباری کشور و همچنین اظهارنظر نسبت به لوایح مربوط به وام یا تضمین اعتبار و هر موضوع دیگری که از طرف دولت به شورا ارجاع میشود را بر عهده دارد.
محمود احمدینژاد رییسجمهوری در تیرماه سال ۸۶ به دلیل جلوگیری از موازی کاری و هم راستا بودن وظایف برخی از شوراهای عالی، کارگروهی ۶ نفره به ریاست معاون اول رییسجمهوری و ۵ وزیر را برای بررسی تغییر در ۳۸ شورای زیرمجموعه دولت تشکیل داد و در نهایت شورایعالی اداری با استناد به گزارش این کارگروه، رای به ادغام ۲۸ شورا که شورای پول و اعتبار نیز جزو آنها بود در ۴ شورا داد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام در تاریخ ۸ مهر ماه جاری با حضور اکثریت اعضا تشکیل جلسه داد و تصویب کرد که ۱۸ شورای عالی حذف یا ادغام شده از جمله شورای پول و اعتبار، با حفظ اختیارات، وظایف و اعضای آنها کمافیالسابق براساس قوانین ذی ربط تشکیل و اداره شوند.
ارسال نظر