به‌‌رغم اعمال محدودیت بانک مرکزی برای بانک‌ها در خصوص اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی، استقراض بانک مسکن از بانک مرکزی به شدت افزایش یافت.

به گزارش ایلنا، در پایان سال ۸۵ بدهی بانک مسکن به بانک مرکزی ۲ هزار و ۳۶۲ میلیارد ریال بود که این رقم در پایان سال ۸۶ با رشد ۱۴ برابری به ۲۸ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال رسید.

در همین حال این بانک از منابع سایر بانک‌ها نیز بیش از پیش استفاده کرده به گونه‌ای که بدهی بانک مسکن از یک هزار و ۴۰۶ میلیارد ریال در پایان سال ۸۵ به بیش از ۲ هزار میلیارد ریال در پایان سال ۸۶ رسید.

این در حالی است که به‌‌رغم جذب سپرده‌های بیشتر در سال ۸۶ در مقایسه با سال قبل از آن، میزان کل تسهیلات اعطایی بانک مسکن در سال ۸۶ بیش از ۴۳هزار میلیارد ریال کاهش یافت و از ۴۷۱هزار میلیارد ریال به ۴۲۸هزار میلیارد ریال رسید.

بر اساس این گزارش، اگرچه ۹۷درصد تسهیلات بانک مسکن در بخش ساختمان و مسکن متمرکز شده است، اما تسهیلات اعطایی به بخش مسکن در این بانک نیز در سال گذشته کاهش قابل توجهی داشت.

در بخش فعالیت‌های بین‌المللی نیز خرید و فروش ارز از ۴۶۱میلیون دلار در سال ۸۵ به ۲۸۶میلیون دلار در سال ۸۶ کاهش یافت. ارزش حوالجات ارزی بانک نیز از ۱۶۵میلیون دلار در سال ۸۵ به ۱۵۷میلیون دلار در سال ۸۶ رسید.

آمارهای منتشر شده از سوی بانک مسکن نشان می‌دهد نسبت سود به دارایی این بانک از ۴۶/۲درصد در سال ۸۵ به ۵۷/۱درصد در سال ۸۶کاهش یافته است.

از سوی دیگر، سود خالص (سود پس از کسر مالیات) بانک مسکن حدود ۱۰درصد کاهش یافت و از ۲هزار و ۹۷۸میلیارد ریال در سال ۸۵ به ۲هزار و ۶۹۴میلیارد ریال در سال ۸۶ رسید.