بانک مرکزی اعلام کرد:
عبور نرخ تورم از مرز ۲۳درصد
در ۱۲ ماه منتهی به شهریور ماه امسال
نرخ تورم از مرز 23درصد گذشت
گروه بازار پول- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به شهریور ماه سال جاری را ۳/۲۳درصد اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی خلاصه نتایج به دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر اساس سال پایه 100=1383 (359قلم کالا و خدمت) در شهریور ماه 1387 به شرح ذیل است:
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در شهریور ۸۷ نسبت به ماه قبل ۹/۳درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴/۲۹درصد افزایش یافت. این در حالی است که نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به مرداد ماه امسال ۳/۲۲درصد اعلام شده بود. همچنین شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در مرداد ماه ۸۷، نسبت به ماه قبل ۸/۱درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن ۶/۲۷درصد افزایش یافته بود.
یادآور میشود معاون اقتصادی بانک مرکزی ضمن آنکه 80درصد تورم موجود در کشور را متاثر از نقدینگی دانست پیش از این گفته بود: 17درصد تورم موجود در کشور ناشی از قیمتهای جهانی و بقیه نیز متاثر از عوامل داخلی است.
پاشایی فام گفته بود: به رغم مشکلات موجود حجم نقدینگی در کشور طی سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است و چنانچه نقدینگی کنترل شود نرخ تورم به ۱۶درصد کاهش مییابد.
بانک مرکزی نیز در پی اظهارنظرهای مختلف در خصوص عملکرد آن در خصوص مهار رشد نقدینگی نیمه شهریور ماه امسال گزارش داد: اقتصاد ایران طی سالهای 84 و 85 رشد بالای نقدینگی را تجربه کرد به طوری که رشد نقدینگی به 3/34 و 4/39درصد رسید که در نوع خود بیسابقه بود.
همچنین نرخ تورم از اواسط سال ۸۵ روندی صعودی در پیش گرفت و این روند در سال ۸۶ نیز ادامه یافت و رشد فزاینده نقدینگی در نیمه اول سال ۸۶ ادامه و رشد سالانه نقدینگی در خرداد و شهریور سال ۸۶ به ترتیب به ۵/۳۹ و ۹/۳۶درصد بالغ شد. بانک مرکزی در گزارش خود آورده بود، بانک مرکزی به منظور مهار رشد شدید تورم، کنترل عوامل موثر بر رشد نقدینگی را سیاست اصلی خود قرار داد اما اضافه برداشت بانکها از منابع پرقدرت بانک مرکزی رشد بیرویه نقدینگی را رقم زده بود.
بانک مرکزی سعی کرد تا با مهار رشد بیرویه متغیر مزبور و هدایت بانکها به ایجاد تعادل میان منابع و مصارف، انضباط پولی را مجددا به نظام بانکی برگرداند.
متعاقب مجموعه سیاستها و اقدامات بانک مرکزی، رشد نقدینگی در پایان سال ۸۶ به ۷/۲۷درصد کاهش یافت که حکایت از موفقیت نسبی اقدامات بانک مرکزی در زمینه مهار رشد بیرویه نقدینگی و در نهایت مهار تورم بود.
سیاستهای بانک مرکزی همچنین در سال جاری موجب شد تا رشد نقدینگی در تیر ماه 87 در مقایسه با دور مشابه سال قبل به 1/18درصد برسد.
عکس: آکو سالمی
ارسال نظر