معاون پارلمانی بانک مرکزی مشخص نشدن تکلیف افزایش سرمایه بانک‌ها، پرداخت بدهی دولت به سیستم بانکی و واگذاری بانک‌ها را از جمله عوامل ابهام فعالیت نظام بانکی در سال جاری اعلام کرد که مانع از فعالیت پویای این سیستم در کشور شده است.

حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با برنا، با بیان اینکه هم‌اکنون بانک‌ها در مرحله بسیار حساسی قرار دارند، گفت: برآیند سال ۸۷ حاکی از تحول نظام بانکی خواهد بود؛ ضمن این که آیین‌نامه‌های این تحول نیز از سال گذشته توسط مسوولان بانک مرکزی تهیه شده است.

مستخدمین حسینی گفت: از آنجا که قرار شده است در سال جاری شاهد تحولات در نظام بانکی باشیم اما از طرفی شرایط اقتصادی فشار مضاعفی را بر سیستم بانکی تحمیل کرده است.

معاون پارلمانی بانک مرکزی با اشاره به چگونگی اداره بهتر نظام بانکی بر مبنای ارتباط دولت با بانک‌ها، بانک‌ها با مردم و بانک مرکزی با بانک‌ها افزود: براین اساس پیش‌بینی شد کفایت سرمایه به عنوان یک متغیر کلی و استاندارد در نظام بانکی مطرح شود.

وی افزود: سال گذشته دولت تصمیم گرفت با تسویه بدهی خود به مجموعه بانکی از طریق برداشت از حساب ذخیره که فوریت آن به تصویب مجلس نرسید، به کفایت سرمایه بانک‌ها کمک کند.

مستخدمین حسینی تصریح کرد: این مساله باعث شد تا بانک‌ها دوباره به جای سابق خود بازگردند.

معاون پارلمانی بانک مرکزی با بیان اینکه پرداخت بدهی دولت به نظام بانکی و افزایش سرمایه آنها باعث می‌شود تا نسبت کفایت سرمایه بانک‌های ما که هم‌اکنون زیر استاندارد جهانی است افزایش یابد.

مستخدمین حسینی استاندارد کفایت سرمایه را ۸ اعلام کرد و گفت: فاصله نظام بانکی ایران با این استاندارد بسیار بالا است.

وی با اشاره به افزایش سرمایه بانک‌ها که در طول چند سال اخیر صورت گرفته است، گفت: این افزایش از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها صورت گرفت که به معنای تزریق منابع به بانک نیست.

مستخدمین حسینی با اشاره به تجدید ارزیابی دارایی‌های بانک تصریح کرد: برای نمونه با تجدید ارزیابی دارایی بانک‌ها ارزش یک ملک بانکی که ۳۰ سال پیش ۱۰۰‌میلیون تومان بود هم اکنون به ۵۰‌میلیارد تومان افزایش یافت که به این ترتیب تنها ارزش دارایی بانک‌ها افزایش می‌یابد؛ اما پولی به عنوان سرمایه وارد سیستم بانکی نشد.

مستخدمین حسینی با اشاره به واگذاری بانک‌ها اظهار داشت: همه اینها شرایط مبهمی‌را برای سیستم بانکی کشور به وجود آورده است که مانع از فعالیت پویای این سیستم در کشور شده و حضور فعال بانک‌ها را کمرنگ کرده است.

معاون پارلمانی بانک مرکزی اظهار امیدواری کرددر کمیته‌های تشکیل شده توسط دولت، برای بازنگری فعالیت شبکه بانکی این موارد مورد بررسی قرار گیرد.