دستورالعمل چگونگی شناسایی مشتریان موسسات اعتباری به بانک ها ابلاغ شد
مشتریان بانک ها شناسایی می شوند
گروه بازار پول- بانک مرکزی در اجرای بندهای ماده (۱) از «آییننامه مستندسازی جریان وجوه در کشور» طی نامهای «دستورالعمل چگونگی شناسایی مشتریان موسسات اعتباری» را به بانک های کشور ابلاغ کرد، بنابر گزارش روابطعمومی بانک مرکزی، متن نامه و دستورالعمل به این شرح است .
در اجرای بندهای ماده (۱) از «آییننامه مستندسازی جریان وجوه در کشور»، موضوع تصویبنامه شماره ۲۱۱۸۱۵/ت۳۹۳۹۵هـ مورخ ۲۶/۱۲/۱۳۸۶ هیات محترم وزیران و نیز به منظور کمک به مدیریت یکپارچه ریسک شناسایی مشتریان موسسات اعتباری به پیوست این نامه «دستورالعمل چگونگی شناسایی مشتریان موسسات اعتباری» ابلاغ میگردد. موسسات اعتباری در اجرای مدیریت موثر ریسکها، ناگزیر از انجام فعالیتهای مختلف از طریق فرآیندهای متنوع و بعضاً پیچیدهای هستند که هریک از آنها در جای خود از اهمیت ویژهای برخوردارند. شناسایی کافی مشتریان موسسات اعتباری در فرآیند مدیریت ریسکها جایگاه ویژهای دارد. شناسایی مشتری نقطه آغازین فعالیت بانکی و از مبادی ورودی ریسکهای بانکی است. فقدان دقت کافی برای انجام آن، میتواند موسسات اعتباری را در معرض آفاتی نظیر پولشویی یا تامین مالی فعالیتهای غیرقانونی قرار دهد و ریسکهایی نظیر ریسک عملیاتی، حقوقی و شهرت را به آنها تحمیل کند.
با توجه به نکات پیشگفته، توصیه موکد شده است که هیاتمدیره بانکها و موسسات اعتباری سیاستها و رویههای مشخصی را برای «چگونگی شناسایی مشتریان» تدوین نمایند. فرآیند جامع «مدیریت یکپارچه ریسک شناسایی مشتری» باید مبتنی بر برنامهای باشد که در آن مدیریت ریسک، خط مشی پذیرش مشتری، روشهای شناسایی مشتری و فرآیند نظارت بر حسابها به شکل یکسانی برای تمام شعب و موسسات وابسته به موسسه پیشبینی شده باشد
نکته حایز اهمیت دیگر در مورد این فرآیند، این است که اجرای آن باید مستمر بوده، از پویایی لازم برخوردار باشد و شناسایی مشتریان و به هنگام نمودن اطلاعات مربوط به آنها، مادامی که ارتباط آنها با موسسات یاد شده برقرار است، همچنان در موسسه اعتباری تداوم داشته باشد.بنابراین گزارش، مظاهری، رییس کل بانک مرکزی ضمن ابلاغ این دستورالعمل به تمامی واحدهای ذیربط، نظارت بر حسن اجرای مفاد آن تاکید کرده است.
ارسال نظر