اگر دولت تورم را کاهش داده و انضباط مالی را رعایت کند، حفظ ارزش پول ملی به سرعت میسر می‌شود.

سعید لیلاز ـ کارشناس اقتصادی ـ در گفت‌وگو با ایسنا درباره نظام ارزش‌گذاری پول ملی اظهار کرد: نظام ارزش‌گذار پول ملی، از طریق افزایش تولید ثروت در یک کشور ممکن نیست.

وی افزود: طی ۱۰ سال گذشته، قدرت پول ایران نسبت به دلار در صحنه بین‌المللی تقریبا ثابت مانده است. دلایل این امر را می‌توان کاهش قیمت دلار، رشد تولید ناخالص داخلی طی این سال‌ها و افزایش قیمت جهانی نفت در جهان دانست.

لیلاز تصریح کرد: افزایش تولید ثروت در هر کشور به تقویت ارزش پول ملی کمک می‌کند. نظام ارزش‌گذاری پول ملی در ایران،‌ تابعی از افزایش سرعت تولید ناخالص داخلی است بنابراین برای تقویت ارزش پول ملی باید تولید ناخالص داخلی را افزایش داد.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: یکی دیگر از راهکارهای حفظ ارزش پول ملی، رعایت انضباط مالی توسط دولت‌هاست. عدم رعایت انضباط مالی اثرات سنگین و جبران ناپذیری بر ارزش پول ملی خواهد داشت.

وی با اشاره به تورم خاطرنشان کرد: از طریق افزایش نرخ تورم آسیب شدیدی به ارزش پول ملی وارد می‌شود. از سال ۸۵ تا به حال، نرخ تورم در ایران چهار برابر شده است که این مساله ناشی از بی‌انضباطی مالی و پولی طی این سال‌ها است زیرا دولت هزینه‌های جاری و عمرانی خودش را به شدت افزایش داده و به ارزش پول ملی ضربه وارد کرده است.

لیلاز گفت: حذف صفر از اسکناس‌ها، منجر به تقویت ارزش پول ملی نمی‌شود. بانکداری الکترونیک و استفاده از اسکناس درشت نیز، موجب بهبود و تسهیل بازرگانی می‌شود و حتما باید انجام شود، اما به حفظ ارزش پول ملی ربطی ندارد.

وی درباره تاثیر تقویت ارزش پول ملی بر توسعه تجارت خارجی اظهار کرد: افزایش ارزش پول ملی

منجر به کاهش صادرات شده و واردات سرمایه را در پی خواهد داشت.