نوزدهمین همایش بانکداری اسلامی آغاز شد
نوزدهمین همایش بانکداری اسلامی با عنوان «نقش نظام بانکی کشور در آزادسازی اقتصادی و توسعه بانکداری» از امروز به مدت دو روز در موسسه عالی بانکداری برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، محوریت اصلی این همایش مربوط به نقش نظام بانکی در اقتصاد کشور و همچنین اجرای سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ در زمینه آزادسازی نظام اقتصادی کشور و توسعه و ترویج سیستم بانکی و بانکداری عنوان شده است. از نکات قابل توجه این همایش طراحی پوستر آن است. چرا که در پوستر این همایش یک اسکناس ۲۰تومانی دهه ۱۳۶۰ و یک اسکناس دوهزار تومانی دهه ۱۳۸۰ در نظر گرفته شده که صفر آن سفید شده است.
به گفته مسوولان برگزارکننده هدف از این طراحی نشان دادن قدرت واقعی پول است که به میزان ۶۰ تا ۸۰درصد کاهش پیدا کرده است.
از دیگر نکات مورد توجه در این همایش بررسی اجرای بندهای الف و ج سیاستهای اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی ذکر شده است. سرفصلهای اصلی نوزدهمین همایش بانکداری اسلامی در چهار فصل تقسیمبندی شده که به شرح زیرند:
فصل اول شامل ایجاد بسترهای مناسب برای آزادسازی اقتصاد کشور است که خود چند بخش دارد:
۱ ـ تعمیق و توسعه بازار پول و سرمایه.
۲ ـ هماهنگی سیاستهای مالی و پولی در راستای آزادسازی اقتصادی
۳ ـ انحصارزدایی از بخشهای دولتی و خصوصی و ایجاد یک محیط رقابتی سالم.
۴ ـ تشویق و جلب سرمایهگذاری خارجی.
۵ ـ استانداردسازی و توسعه اثربخش نظارت.
نقش نظام بانکی کشور در آزادسازی اقتصادی فصل دوم عناوین منتخب در ارتباط با محور اصلی همایش است. این فصل نیز شامل موارد زیر است:
۱ ـ نوسازی نظام بانکی و تقویت توسعه بانکداری خصوصی.
۲ ـ شناسایی و کاربرد مدلها و تکنیکهای نوین تامین مالی.
۳ ـ مبانی و سیاستهای تعیین نرخ سود بانکی در اقتصاد تورمی.
۴ ـ نقش نظام بانکی در کنترل یا ایجاد تورم.
فصل سوم این همایش به توسعه صنعت بانکداری اسلامی در انطباق باتوسعه بانکداری الکترونیک اختصاص دارد که عمدهترین موضوع مطرح در این فصل بحث بانکداری متمرکز الکترونیکی و بانکداری الکترونیک است. چکپولهای بانکی، بررسی اثرات اقتصادی حذف ارقام صفر از اسکناسهای منتشر شده، بررسی آثار اقتصادی انتشار اسکناسهای با ارقام بالا و قرضالحسنه در اقتصاد تورمی از جمله دیگر موضوعاتی است که در قالب مقالات از سوی کارشناسان در همایش بانکداری اسلامی مطرح خواهند شد.
ارسال نظر