خبر
هیچ مشکلی در تامین ایران چک وجود ندارد بانکها تقاضا بدهند
نیاز بازار در تامین ایران چک توسط بانک مرکزی پیشبینی شده و هیچ مشکلی در توزیع ایران چک نزد سیستم بانکی وجود ندارد. مجید صنیعی، رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در گفتوگو با ایلنا با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه بانک مرکزی بدون هیچ محدودیتی ایران چک در اختیار بانکها میگذارد، گفت: از سه ماه پیش نیاز بازار به ایران چک سنجیده شد و امروز در حدود ۱۲۰میلیون قطعه ایران چک ۵۰هزار تومانی به چاپ رسیده که به اقتضای نیاز بانکها در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
وی افزود: بر پایه برنامه مشخص شده، ایرانچکهای ۱۰۰هزار تومانی از اول شهریورماه، ایرانچکهای ۲۰۰هزار تومانی از اول آبانماه و ایرانچکهای ۵۰۰هزار تومانی به احتمال زیاد از سال آینده در بانکهای کشور توزیع خواهد شد.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در خصوص بینظمی حاصل از توزیع ایرانچک در بانکها و نارضایتی مردم از عدم دسترسی به ایرانچک گفت: بانک مرکزی بدون هیچ محدودیتی به بانکها ایرانچک میدهد و اگر بانکی در ارائه ایرانچک مشکل داشته به ضعف آن بانک باز میگردد که به اندازه کافی ایرانچک خریداری نکرده است.
صنیعی تصریح کرد: در حال حاضر بانکهای توسعه صادرات، ملی و تجارت ایرانچکهای مورد نیاز خود را دریافت کردهاند. به عنوان مثال بانک ملی در حدود ۱۴۰۰ مورد فروش ایرانچک داشته و با مشکلی هم مواجه نبوده و پیشبینی میشود با توجه به استقبال مردم ایرانچک بیشتری را نیز از بانک مرکزی خریداری کند.
وی با بیان اینکه هیچ نگرانی از بابت تامین ایرانچک وجود ندارد، تصریح کرد: در سازمان تولید اسکناس و مسکوک به اندازه نیاز سالانه یعنی چیزی در حدود ۵۰۰هزار میلیارد ریال ایرانچک به چاپ خواهد رسید.
صنیعی نقش ایرانچکهای موجود را به اسکناسهای درشت تشبیه کرد و گفت: بر پایه قانون، بانکها وظیفه داشتند ایرانچکهایی که خود منتشر میکردند را پس از ارائه، امضادار کنند و از فرآیند جابهجایی در سطح جامعه و دست به دست گشتنشان خودداری به عمل آورند اما در عمل این اتفاق نمیافتاد و قانون نقض میشد. همین موضوع به تورمزایی این چکپولها میانجامید اما با انتشار ایرانچکهای بانک مرکزی دیگر نیاز به ابطال آنها نیست و باتوجه به اینکه کاغذ این ایرانچکها از جنس اسکناسهای درشت است، بنا براین میتواند تا چندین سال در بازار بین بانکی و مردم رد و بدل شود. رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در حال حاضر این خدمت بانکی جدید است و ممکن است مشکلاتی را در پی داشته باشد. این طبیعی است و به مرور زمان بانکها و مردم به این ابزار تبادلی عادت خواهند کرد. وی در پاسخ به این سوال که آیا بانکها در دریافت این ایرانچکها مقاومت میکنند یا خیر؟ گفت: این طور نیست، بانکها چیزی را از دست ندادهاند ضمن اینکه میتوانند از ابزارهای دیگری چون استفاده از تبادلات پولی در سیستم تسویه آنی وجوه بین بانکی بدون جابه جایی سند و یا جابهجایی روزانه یکمیلیون تومان وجه نقد توسط خودپردازها از یک حساب به حسابی دیگر، چکهای بین بانکی و ... استفاده کنند.
صنیعی تصریح کرد: ایرانچک بانک مرکزی بدون در نظرگرفتن بدهی بانکها به بانک مرکزی توزیع شده و امید است بانکها با در نظرگرفتن نیاز خود به ایرانچک پاسخگوی تقاضای مشتریان خود باشند.
رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی جلوگیری از جعل ایرانچکها را از جمله محاسن ایرانچکهای بانک مرکزی توصیف کرد و گفت: در گذشته تنوع طرح و رنگ ایرانچک بانکهای مختلف این فرصت را به جاعلان میداد تا از آن سوء استفاده کنند اما با در نظرگیری فاکتورهای امنیتی بالا و نیز یکسانسازی در طرح و رنگ، علاوه بر مردم، بانکها نیز به مشکلی در این خصوص بر نمیخورند.
ارسال نظر