دارنده «کارت خرید اعتباری» می‌تواند با استفاده از این کارت در کارت‌خوان‌های فروشگاهی، خرید کرده و وجه کالای خریداری شده را یک ماه یا ۴۰ روز بعد بدون هیچ‌گونه سود یا مبلغ اضافی پرداخت کند.

مهران شریفی، مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، در گفت‌وگو با ایسنا از ابلاغ دستورالعمل صدور و راهبری «کارت خرید اعتباری» به تمامی بانک‌ها خبر داد.

او اظهار کرد: روش کار کارت‌های خرید اعتباری بدین شکل است که فقط در کارت‌خوان‌های فروشگاهی برای پرداخت وجه کالا یا خدماتی که مشتری دریافت می‌کند قابل استفاده است و در خودپردازها اصلا کاربردی ندارد.

وی ادامه داد: مشتری کارت را در دستگاه می‌گذارد و رمز را وارد و تا سقف اعتباری که بانک به مشتری داده مبلغ را در دستگاه کارت‌خوان وارد می‌کند و با این فرایند بانک صادرکننده کارت، پول را حداکثر ظرف ۴۸ ساعت به حساب فروشنده واریز می‌کند.

به گفته او این پول از حساب مشتری کسر نمی‌شود، بلکه از اعتبار مشتری کسر می‌شود. سپس بانک در انتهای ماه صورت‌حساب برای دارنده کارت ارسال می‌کند. دارنده کارت تا ۱۰ روز از تاریخ صدور صورت‌حساب فرصت دارد تا وجه صورت‌حساب را به بانک بپردازد که در آن صورت هیچ گونه سود یا وجه اضافی از وی دریافت نمی‌شود، ولی اگر پرداخت صورت‌حساب بیش از ۱۰ روز طول بکشد، به آن سود تعلق خواهد گرفت.

شریفی افزود: دریافت صورتحساب به دارنده کارت امکان کنترل مبلغ قابل پرداخت را می‌دهد، بنابراین امکان اشتباه در مبلغ تقریبا وجود نخواهد داشت.

شریفی گفت: با توجه به اینکه این کارت امکان استفاده از اعتبار به جای موجودی را به دارنده آن می‌دهد، پیش‌بینی می‌شود مورد استقبال عمومی قرار گیرد.

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانک‌ها موظفند در سال ۱۳۸۷ حداقل تعداد معینی از این نوع کارت برای مشتریان صادر کنند، تصریح کرد: ترویج استفاده از این کارت‌ها نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق و درست است و تجربه نشان داده که اگر خدماتی به درستی ارائه شود مردم بسیار استقبال می‌کنند. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰میلیون کارت دریافت پول از عابر بانک‌ها صادر شده است، خاطرنشان کرد: کارت‌هایی که تاکنون صادر نشده‌اند تقریبا فقط در خودپردازها برای دریافت پول استفاده شده و مبلغ بلافاصله از حساب ریالی مشتری کسر می‌شود و در حال حاضر نیاز است که بانک‌ها کارت خرید اعتباری صادر کنند.