سپردهگیری سه ماهه بانکهای خصوصی ممنوع شد
به گزارش ایلنا، بانک مرکزی در راستای سیاستهای کلی در خصوص جذب سپردههای بلندمدت را توسط سیستم بانکی جذب سپردههای کوتاهمدت سه ماهه ممنوع کرد.
بنا به دستور بانک مرکزی جذب سپردههای کوتاهمدت سه ماهه بانکی توسط بانکهای خصوصی ممنوع شد.
به گزارش ایلنا، بانک مرکزی در راستای سیاستهای کلی در خصوص جذب سپردههای بلندمدت را توسط سیستم بانکی جذب سپردههای کوتاهمدت سه ماهه ممنوع کرد. مصطفی ابراهیمی، کارشناس امور بانکی و اقتصادی در این خصوص گفت: بر پایه بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی و حسب دستورالعملهای تعیین شده، بانکهای خصوصی باید تراز سپردههای بلند مدت خود را مثبت و نسبت به جذب این سپردهها تلاش بیشتری کنند.
وی افزود: در بسته بانک مرکزی با تغییر در میزان سپرده قانونی بانکها، نرخ سود سپردههای جاری معادل ۲۰درصد، سپردههای قرضالحسنه معادل ۱۰درصد، سپردههای کوتاهمدت معادل ۱۷درصد، سپردههای یکساله معادل ۱۷درصد، سپردههای دو و سه ساله معادل ۱۵درصد، سپردههای چهار ساله معادل ۱۳درصد، سپردههای پنج ساله معادل ۱۱درصد و برای سایر سپردهها معادل ۲۰درصد تعیین شده که این اقدام گامی در جهت تشویق بانکها در افزایش میزان سپردههای بلندمدتشان است.
ابراهیمی تصریح کرد: این اقدام بانک مرکزی سبب شده تا بانکها با تودیع کمتر منابع خود در جذب و جلب سپردههای بلند مدت تلاش کنند، ضمن اینکه بانکها از جذب سپردههای کوتاهمدت سه ماهه نیز منع شدهاند.
این کارشناس امور بانکی در خصوص اینکه با توجه به تورم موجود، مردم تمایل کمتری به سپردهگذاری بلندمدت دارند، گفت: در شرایط فعلی و باتوجه به افزایش روزانه تورم مردم جهت جلوگیری از کاهش ارزش پول خود ترجیح میدهند وجوه نقد خود را به صورت سپرده بلندمدت به بانکها نسپارند، اما در حال حاضر جهت جلوگیری از پیامدهای سوء ناشی از عدم سپردهگذاری بلندمدت در بانکها که خود به تشدید تورم منجر میشود، باید جهت سپردهگذاری بلندمدت تلاش بیشتری صورت پذیرد.
سپردههای کوتاه مدت سه ماهه از جمله ابزارهای سیستم بانکی در ایام عید و مناسبتهای مذهبی بوده که بانکها از این طریق به جمعآوری نقدینگیهای سرگردان سطح جامعه میپرداختند.
ارسال نظر