با تصویب سهامداران
بانک پارسیان ۴۰تومان سود نقدی تقسیم کرد
حمیدرضا اسلامی منوچهری – مجمع عمومی عادی سالانه بانک پارسیان روز یکشنبه گذشته با حضور ۷۵درصد از صاحبان سهام در محل سالن بزرگ وزارت کشور برگزار شد. از مهمترین مصوبات این مجمع، تقسیم سود نقدی عملکرد سال ۸۶ به مبلغ ۴۰۰ریال به ازای هر سهم با سرمایه ۶هزار میلیارد ریال بود.
حمیدرضا اسلامی منوچهری - مجمع عمومی عادی سالانه بانک پارسیان روز یکشنبه گذشته با حضور ۷۵درصد از صاحبان سهام در محل سالن بزرگ وزارت کشور برگزار شد. از مهمترین مصوبات این مجمع، تقسیم سود نقدی عملکرد سال ۸۶ به مبلغ ۴۰۰ریال به ازای هر سهم با سرمایه ۶هزار میلیارد ریال بود.
با تصویب مجمع 250ریال از مبلغ فوق برای افزایش سرمایه بانک از 6هزار میلیارد ریال به 7هزار و 500میلیارد ریال اختصاص مییابد و مبلغ 150ریال باقیمانده از پانزدهم مردادماه سال جاری با اولویت سهامداران جزء به حساب صاحبان سهام واریز خواهد شد.
سهامدارانی که مایل به شرکت در افزایش سرمایه نیستند پس از پذیرهنویسی میتوانند کل مبلغ ۴۰۰ریال سود نقدی را دریافت کنند.
به گفته علی شیخی رییس هیاتمدیره بانک پارسیان، تعدیل مثبت EPS سال 87 این بانک همزمان با باز شدن نماد آن در بورس اعلام خواهد شد. از دیگر مصوبات مهم مجمع یاد شده، تصویب صورتهای مالی عملکرد سال 86، انتخاب روزنامههای دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی، تنفیذ معاملات ماده 129 قانون تجارت (معاملاتی که از طریق سهامداران و مدیران مشترک صورت گرفته) و پاداش هیاتمدیره به میزان 600میلیون تومان (به ازای هر سهم یک ریال) بود.
گزارش هیاتمدیره به مجمع
براساس گزارش هیاتمدیره بانک پارسیان در مورد عملکرد سال 86 که توسط علی سلیمانی شایسته، مدیرعامل و عضو هیاتمدیره بانک پارسیان، قرائت شد جمع درآمدهای این بانک در سال یاد شده رقمی معادل 23هزار و 130میلیارد ریال بوده است.
سود خالص این بانک نیز رقمی معادل ۳هزارو ۲۷۴ میلیارد ریال و سود نقدی سهام ۲هزارو ۴۰۰ میلیارد ریال به ثبت رسیده است.
به گفته شایسته سود نقدی هر سهم این بانک در بین بانکهای کشور بینظیر بوده و تحسین دیگر مدیران بانکی را برانگیخته است.
مانده سپردههای بانک پارسیان در پایان سال ۸۶ رقمی معادل ۱۴۲ هزارو ۱۲۳ میلیارد ریال اعلام شد. همچنین مانده تسهیلات اعطایی این بانک در پایان سال مورد گزارش رقمی معادل ۹۸هزارو ۴۵۶ میلیارد ریال بوده است. جمع داراییهای این بانک نیز در پایان سال گذشته به رقم ۱۶۱ هزارو ۱۰۱ میلیارد ریال رسیده است. مانده سود انباشته بانک پارسیان در پایان سال ۸۶ معادل ۶۳۵ میلیارد ریال اعلام شد.
نسبت کفایت سرمایه بزرگترین بانک خصوصی کشور در پایان سال 86 به 99/7 درصد رسید که به گفته مدیرعامل این بانک در مرز استانداردهای بانکی است و ضرورت افزایش سرمایه را گوشزد میکند. براساس مقررات کمیته بال و دستورالعمل بانک مرکزی این نسبت که از تقسیم سرمایه پایه به داراییهای موزون شده برحسب ضرایب ریسک به دست میآید حداقل 8درصد تعیین شده است. عایدی هر سهم این بانک در سال 86 بر مبنای تعداد سهام در تاریخ مجمع نیز 7/545 ریال اعلام شد.
به گفته مدیرعامل بانک پارسیان درحالحاضر این بانک پس از بانک ملی و ملت، سومین بانک بزرگ کشور از لحاظ کل منابع است.
شایسته گفت: بانک پارسیان در دوره هیاتمدیره جدید به دلیل مسائلی که در دوره پیش از آن رخ داده بود با مشکلاتی مواجه بود. وی از جمله این مشکلات را حساسیت مقام ناظر پولی کشور (بانک مرکزی) نسبت به عملکرد بانک ذکر کرد و افزود: هیاتمدیره بانک پارسیان تلاش کردند تا تصویر این بانک در نزد مقامات ناظر و مطبوعات کشور تغییر کند و اعتماد مجدد به بانک جلب شود. وی تاکید کرد تصویری که از بانک پارسیان در نزد مقامات ناظر به وجود آمده بود صرف نظر از درست یا غلط بودن آن موجب شد تا هیاتمدیره موقت در ابتدای فعالیت خود نتواند برنامههای توسعهای را به پیش ببرد، اما در مدت کوتاهی این تصویربازسازی شد و اعتماد مجدد ایجاد شد.
به طوری که شاخصهای مختلف پس از سال ۸۵ نشانگر پیشرفت بانک در همه زمینهها است. وی نتیجه عملکرد هیات مدیره جدید بانک را رشد ۶۰درصدی سود نقدی پیشنهادی هیات مدیره در سال ۸۶ نسبت به سال ۸۵ دانست. وی بازده کل سهامداران بانک پارسیان در سال ۸۶ را ۸/۱۱۰درصد اعلام کرد. به گفته مدیرعامل بانک پارسیان بهرهوری نیروی انسانی این بانک در سال ۸۶ نیز قابل توجه بوده است. به طوری که سرانه مجموع درآمدها به ۴/۷میلیارد ریال، سرانه جذب سپردهها به ۷/۴۵میلیارد ریال، سرانه اعطای تسهیلات به ۶/۳۲میلیارد ریال و سرانه داراییها به ۸/۵۱میلیارد ریال رسیده است. به گفته وی سرانه جذب سپرده در شعب بانک پارسیان نسبت به شعب بانکهای دولتی بیش از ۱۱برابر بوده است.
حجم ضمانتنامههای صادره بانک پارسیان در سال 86 رقمی معادل 15هزار و 705میلیارد ریال و حجم اعتبارات اسنادی گشایش یافته یکمیلیارد و 943میلیون دلار بوده است.
سهم بانک پارسیان از بازار پول
مدیرعامل بانک پارسیان در گزارش خود به مجمع این بانک اعلام کرد در پایان سال 86 سهم بازار بانک پارسیان از سپردههای سیستم بانکی از 5/8درصد پایان سال 85 به 1/9درصد در پایان سال 86رسیده است. همچنین در پایان سال 86 کل مانده تسهیلات اعطایی بانکها بالغ بر یکمیلیون و 579هزار و 77میلیارد ریال بود که 3/84درصد آن توسط بانکهای دولتی و 7/15درصد آن توسط بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری غیربانکی پرداخت شده است. سهم بانک پارسیان از تسهیلات اعطایی توسط بانکها در پایان اسفند ماه سال 86 معادل 4/6درصد بوده است. 41درصد تسهیلات اعطایی بانکهای خصوصی نیز از طریق بانک پارسیان پرداخت شده است.
سهم ذینفعان از عملکرد بانک پارسیان
بنابر گزارش هیات مدیره بانک پارسیان، کل ارزش ایجاد شده از فعالیتهای این بانک در سال 86 برای ذینفعان مختلف معادل 23هزار و 130میلیارد ریال است که از مجموع این ارزش 74درصد به سپردهگذاران، 7/10درصد به سهامداران، 5/1درصد به دولت (مالیات)، 7/1درصد به کارکنان و 2/10درصد برای رشد بانک (شامل سود تقسیم نشده، اندوختهها و ذخیره تسهیلات و استهلاک) و 5/1درصد نیز به سایر ذینفعان تخصیص یافته است.
این توزیع ارزش با ایجاد ۶۳۹ شغل جدید مستقیم و صدها شغل غیرمستقیم به واسطه تامین مالی بخشهای اقتصادی جامعه همراه بوده است.
پارسیان در بورس
بنا بر گزارش هیات مدیره بانک پارسیان، اولین معامله سهام این بانک پس از مجمع عمومی عادی سالانه در تاریخ ۲۹/۵/۸۶ و در زمانی که شاخص نقدی قیمت بورس ۳۲هزار و ۹۶ بود انجام شد. بازده قیمت سهام بانک (Capitalgain) از زمان اولین معامله پس از مجمع تا ۹/۴/۸۷ بیش از ۷۸درصد و بازده سود نقدی ۳۳درصد بوده است. شاخص بورس در این مدت ۳۴درصد رشد را نشان می دهد و به این ترتیب افزایش ثروت آن دسته از سهامداران بانک که بعد از تشکیل مجمع اقدام به خرید سهم بانک کردهاند با فرض عدم تغییر نرخ سهم بعد از مجمع، بیش از سه برابر شاخص بازده نقدی و قیمت در بورس بوده است.
ارسال نظر