نگاه سنتی به مصرف طلا باید تغییر کند

عکس: آکو سالمی

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر ایران گفت: با توجه به خروج دیدگاه‌های سنتی از کارکردهای فلز طلا و حرکت دنیا به سمت استفاده صنعتی از این عنصر، به نظر می‌رسد بالا رفتن قیمت طلا در دنیا تصنعی نیست.

علی فخر موحدی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت: بالارفتن قیمت طلا در بازارهای جهانی تصنعی نبوده؛ بلکه میزان مصرف صنعتی طلا بالا رفته و این هشداری است که سال‌ها قبل به مسوولان تذکر داده شده بود.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر افزود: هم‌اکنون با وجود دیدگاه‌های سنتی در بازار طلا و ورود بسیاری از شرکت‌های صاحب نام الکترونیکی دنیا به خرید و ذخیره سازی طلا برای مصارف صنعتی، به نظر می‌رسد که ایران نیز باید دیدگاه صرف زینتی خود به طلا و جواهر را تغییر داده و به سمت استفاده صنعتی از این عنصر پیش رود.

وی با اشاره به لزوم ایجاد تحول اقتصادی در کشور تصریح کرد: از سوی دیگر با توجه به وجود معادن غنی طلا در ایران، باید تمامی مزیت‌های این کشور در صنعت طلا و جواهر را به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معرفی کرده و سعی در از بین بردن موانع سر راه را داشته باشد.

به گفته فخر موحدی، ایران به لحاظ مزیت، هیچ کمبودی ندارد بلکه تنها باید با معرفی این مزیت‌ها راه را برای رونق استفاده صنعتی از این عنصر و حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در استخراج و اکتشاف معادن، تحولی را در این صنعت و بهره‌گیری از این عنصر ایجاد کرد.

وی اظهار داشت: به همین منظور نیز نمایشگاه بین‌المللی طلا، جواهر، نقره و ساعت از ۳۱ تیرماه تا ۴ مرداد در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برپا خواهد شد که در آن آخرین دستاوردهای این صنعت به نمایش گذاشته می‌شود.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر گفت: به هرحال به نظر می‌رسد حمایت‌ها از این صنعت باید هدفمندتر و به صورت جدی‌تر از سوی مسوولان دنبال شود تا بتوان گام‌های مثبتی را در استفاده از این نعمت‌های خدادادی برداشت.

وی تاکید کرد: باید به استعدادهای جوان کشور اجازه فعالیت در این حوزه‌ها داده شود، قابلیت‌های بسیاری در میان جوانان وجود دارد که در صورت استفاده بهینه به سرعت عقب ماندگی سال‌های اخیر را جبران خواهد کرد.

به گفته فخرموحدی، این صنعت یکی از صنایع کارآفرین و اشتغالزا است و ویژگی‌های فراوانی دارد که می‌توان به توانایی جذب سرمایه و جلوگیری از افزایش حجم پول در گردش که یکی از اهرم‌های کنترل تورم است اشاره کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد:

به هرحال اگر فارغ از مسائل شعارگونه به فکر اصلاح زیرساخت‌ها باشیم خواه در بخش معدن یا صنعت به توانمندی‌هایی دست خواهیم یافت که جز عزم ملی و فراموشی منافع فردی چیز دیگری را طلب نمی‌کند.

فروشندگان، همچنان سکه تاریخ پایین را ارزان می‌خرند

فروشندگان و فعالان بازار سکه همچنان سکه‌های با ضرب تاریخ پایین را ارزان‌تر از قیمت روز خریداری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، به‌رغم اینکه بارها اتحادیه طلا و جواهر عنوان کرده است که فعالان بازار سکه بدون توجه به تاریخ ضرب سکه باید سکه را به قیمت روز خریداری کنند، اما فعالان بازار همچنان از این بخشنامه پیروی نکرده و سکه‌های با تاریخ ضرب پایین را ارزان‌تر خریداری می‌کنند.

بنابراین گزارش، ربع سکه بهار آزادی که تاریخ ضرب آن سال ۸۵ باشد ۵۲‌هزار تومان و ضرب سال ۸۴ نیز ۵۱‌هزار تومان خریداری می‌شود. بهای ربع سکه

بهار آزادی با تاریخ ضرب سال ۸۱ نیز ۵۰‌هزار تومان بود. نیم سکه بهار آزادی نیز که تاریخ ضرب آن زیر سال ۸۶ باشد ۲‌هزار تومان تا ۳‌هزار تومان پایین‌تر از قیمت سال ۸۶ است.

بهای ربع سکه بهار آزادی با تاریخ ضرب سال ۸۶ دیروز در بازار تهران ۵۵‌هزار و ۵۰۰‌تومان، نیم سکه بهار آزادی ۱۰۹ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۲۱۴‌هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم ۲۳۷‌هزار تومان بود.

قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۹۳۵ دلار است. بهای هر مثقال طلای ۱۷ عیار ۹۲‌هزار تومان و یک گرم طلای ۱۸ عیار (بدون اجرت ساخت) نیز ۲۱‌هزار و ۲۳۰‌تومان بود.