برگزاری کرسی نقد «ربا در قرضهای تولیدی و تجاری»
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، این کرسی در راستای جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم و آزاد اندیشی و از ساعت ۱۰ تا ۱۲ روز پنجشنبه ۱۳/۴/۸۷ در دفتر قم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میشود.
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کرسی نقد «ربا در قرضهای تولیدی و تجاری» را با حضور پژوهشگران و اندیشهوران حوزه و دانشگاه برگزار میکند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، این کرسی در راستای جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم و آزاد اندیشی و از ساعت ۱۰ تا ۱۲ روز پنجشنبه ۱۳/۴/۸۷ در دفتر قم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میشود. کرسی نقد «ربا در قرضهای تولیدی و تجاری» که از سوی حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدعباس موسویان عضو هیات علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ارائه میشود توسط حجتالاسلام والمسلمین دکتر غلامرضا مصباحی مقدم، حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد ارسطا، حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمد زروندی رحمانی و حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن آقا نظری داوری خواهد شد.
بنابراین گزارش حجتالاسلام والمسلمین دکتر موسویان در نقد خود بر آن است که با گسترش نظام سرمایهداری به ویژه صنعت بانکداری در کشورهای اسلامی، اندیشهوران مسلمان از یک سو به فکر استفاده از بانک افتادند و از سوی دیگر، فعالیتهای بانک را آمیخته با قرض با بهره میدیدند که از دیدگاه اسلام، ربا و ممنوع است.
وی میافزاید: برای حل این مشکل، گروهی از عالمان به فکر طراحی الگوی جدیدی از بانک به نام بانکداری بدون ربا افتادند و گروهی دیگر با ارائه تفسیری جدید از ربا، درصدد تجویز بانکداری متعارف برآمدند.
دکتر موسویان میگوید: برخی از اندیشهوران گروه دوم معتقدند چیزی که بهصورت ربا در اسلام و قرآن تحریم شده، گرفتن زیاده در قرضهای مصرفی است و به ادله هفتگانه ادعا میکنند، بهره قرضهای تولیدی و سرمایهگذاری ربا و حرام نیست؛ در نتیجه، آن بخش از فعالیتهای بانکهای متعارف که در ارتباط با بنگاهها و فعالیتهای اقتصادی است، اشکالی نخواهد داشت.
علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دیدگاه خود را متوجه نقد و بررسی ادله مذکور ساخته و نشان میدهد که هیچیک از آن ادله تمام نیست و ربای قرضی چه در امور مصرفی و چه در امور تولیدی و سرمایهگذاری، از دیدگاه اسلام حرام و ممنوع است و یگانه راه استفاده از بانک، رفتن سراغ معاملات مجاز شرعی و طراحی بانکداری بدون ربا است.
صاحبنظران، پژوهشگران و علاقهمندان میتوانند جهت حضور در این جلسه در موعد مقرر به نشانی: قم، خیابان ۱۵ خرداد، کوچه شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مراجعه کنند.
ارسال نظر