یک کارشناس مسایل اقتصادی گفت: با خروج دارایی‌ها و سرمایه‌های شعب بانک‌های ایران از بانک‌های اروپایی منافع کشور از محیط ریسک پذیری که دولت‌های آنها تحت نفوذ آمریکا علیه ایران ایجاد می‌کنند، خارج می‌شود.

عباس هشی در گفت‌وگو با ایرنا، ‌افزود: این امر علاوه بر مزایای ذکر شده، امکاناتی را برای انجام عملیات ارزی، اعتبارات اسنادی،‌معاملات نفت، تامین مالی (فاینانس) و... را نیز ایجاد می‌کند.

این استاد دانشگاه سپس تصمیم دولت در خصوص خروج دارایی‌های بانک‌های ایران از بانک‌های اروپایی را مناسب و منطقی ارزیابی کرد و افزود: در صورتی که این دارایی‌ها به بانک‌ها سپرده شود، سود بیشتری نسبت به سود بانک‌های اروپایی نصیب کشور خواهد شد.

وی با بیان آنکه برخی از بانک‌های اروپایی به تبعیت از آمریکا همکاری بانکی با ایران را تحریم کرده‌اند، ‌افزود: نقل و انتقالات، انجام عملیات اسنادی و یا تامین مالی (فاینانس) با ایران در حال حاضر توسط برخی بانک‌های اروپایی عملا متوقف شده است .

این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: نگهداری پول‌ها در بانک‌های اروپایی صرفا سبب ایجاد سپرده‌های ارزی ارزان قیمت برای نظام بانکی اروپا می‌شد و خطرات احتمالی نیز برای ایران ایجاد می‌کرد. زیرا تصمیمات یکطرفه روی سپرده‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند که ایران تجربه آن را با آمریکا داشته است. به نحوی که دادگاه بین‌المللی لاهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آرایی را صادر کرد که بر اساس آن دارایی‌های ایران به نفع آمریکا توقیف شد.

این کارشناس مسایل اقتصادی با بیان آنکه بانک‌های اروپایی تا کنون دو جانبه از دارایی‌ها و منابع بانک‌های ایران سود می‌بردند، اظهار داشت:‌ از یک طرف سپرده‌های ایران منابع مالی ارزانی را در اختیار این بانک‌ها قرار می‌داد و از طرف دیگر این بانک‌ها کارمزد بالایی را برای انجام عملیات ارزی از ایران دریافت می‌کردند که در نتیحه سود مناسبی را عاید آنها می‌کرد.

هشی تصریح کرد: نگهداری پولی که برای نظام بانکی هیچ امکاناتی را فراهم نمی کند ومنابع ارزان قیمت را در اختیار بانک‌های اروپایی قرار می‌دهد، قطعا به صلاح و نفع ایران نیست .

وی با بیان آنکه، نرخ بهره سپرده‌ها و وام‌های ارایه شده در اروپا بسیار پایین است، ‌گفت: این عوامل سبب می‌شود که نگهداری پول در سیستم بانکی کشورهای اروپایی برای ایران مقرون به صرفه نباشد.

این کارشناس مسایل اقتصادی خاطرنشان کرد: این شبهه درحال حاضر وجود دارد که بانک‌های اروپایی وام را با نرخ بهره بین بانکی پرداخت می‌کنند. این در حالی است که نرخ بهره بین بانکی برای دلار پایین‌ترین سود را دارد و برای یورو نیز نرخی جداگانه لحاظ می‌شود.

این کارشناس مسایل اقتصادی افزود: شعب بانک‌های ایرانی در خارج از کشور منابع مالی خود را تسهیلات می‌دهند، در حالی که نرخ بهره این تسهیلات در آن کشورها کم و به شیوه نرخ بهره بین بانکی به علاوه یک درصد است، اما این بانک‌ها وقتی وامی را به شرکت‌های ثبت شده در ایران می‌دهند، نرخ بهره بین بانکی بعلاوه چند درصد است که رقمی بسیار بالا حاصل می‌شود.