حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم گفت: اگر بانک مرکزی مستقل نباشد، سیاست‌های پولی کشور دستخوش تغییرات زیانبار و ناخواسته می‌شود. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که بانک مرکزی باید مستقل از دولت باشد، گفت: این‌که دولت تصور کند، بانک مرکزی بانک خودش است، یک اشتباه راهبردی است و سیاست‌های پولی کشور دستخوش تغییرات ناخواسته و زیانباری می‌شود. عضو فراکسیون اصول‌گرایان مجلس هفتم ادامه داد: به منظور استقلال بانک مرکزی در برنامه چهارم توسعه، بانک مرکزی از زیر نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی خارج شد، تا رییس‌کل بانک مرکزی، رییس شورای پول و اعتبار باشد و تعیین کننده سیاست‌های پولی کشور طبق قانون تلقی شود.

مصباحی‌مقدم با بیان این‌که این قانون هنوز به قوت خود باقی است و در اختیار شورای پول و اعتبار است، خاطرنشان کرد: نرخ سود تسهیلات بانکی همواره از سوی شورای پول و اعتبار تعیین می‌شد که البته سال گذشته پس از اعلام نرخ توسط شورا، رییس جمهور نرخ را تایید نکرد و برای تغییر به شورای پول و اعتبار برگرداند.

نماینده مردم تهران در مجلس، با بیان این‌که تغییری که در شورای پول و اعتبار صورت گرفت، یک تغییر صوری بود، افزود: آنچه که مطلوب دولت بود، در شورای پول و اعتبار به تصویب نرسید، چون نرخ ۱۴‌درصد بود و دولت پیشنهاد ۱۲‌درصد را داشت. به گفته وی، با توجه به استفاده از فرمول جدیدی که بانک‌های خصوصی به کار گرفته بودند، این نرخ تصویب شد و در تسهیلات سه ساله و بیشتر، عملا همان چیزی می‌شد که قبلا در نرخ ۱۴‌درصد مدنظر بود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هفتم، با اشاره به انحلال شورای پول و اعتبار گفت: امسال با انحلال شورای پول و اعتبار، طبعا تصمیم‌گیری در این مورد به کمیسیون دولت برده می‌شود، ولی گمان می‌کنم که از نظر شکلی این کار خلاف قانون است.

مصباحی‌مقدم ادامه داد: این‌که نرخ سود تسهیلات بانکی پایین بیاید یا نیاید یک کار کارشناسی است و باید ترکیب منابع بانکی، یعنی سپرده‌های کوتاه مدت، بلندمدت و سپرده‌های قرض‌الحسنه مورد ارزیابی قرار بگیرد تا بتوان تصمیم گرفت که اگر با چه نرخی به تسهیلات سود پرداخت شود، قابلیت استفاده را دارد و در عین حال هم منابع بانکی از بانک خارج نمی‌شود و هم مشکلات اقتصادی کاهش می‌یابد. نماینده مردم تهران در ادامه این گفت‌وگو؛ با بیان این‌که نرخ سود تسهیلات غیر از نرخ سود سپرده‌ها است، گفت: ممکن است نرخ سود تسهیلات در شرایطی کاهش پیدا کند، ولی با حفظ نرخ سود سپرده‌ها به این معنی که می‌خواهیم منابع بانکی از بانک خارج نشود، نرخ سود سپرده‌ها را در حد نرخ تورم یا چیزی کمتر و بیشتر می‌پردازیم. مصباحی‌مقدم، نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت ۶ ماهه بانک‌ها را بین ۱۶ تا ۵/۱۶‌درصد ذکر کرد و گفت: این رقم تا حدی زیر نرخ تورم است و اگر به همین رقم در شرایط تورم ۲۵‌درصدی گذشته نگاه کنیم، مشاهده می‌کنیم که این رقم را ۷ تا ۸‌درصد می‌دادند. وی در پایان گفت: معتقدم تصمیمی که اکنون گرفته شده صحیح نیست و باید کارشناسان اقتصادی با همکاری بانک مرکزی این موضوع را مورد توجه دقیق قرار بدهند.