رییس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران با بیان اینکه بدهی دولت‌ها از سال ۶۹ تاکنون به بانک‌ها پرداخت نشده است، گفت: تعیین نرخ بهره کمتر از تورم باعث سرکوب مالی در مدیریت مالی منابع می‌شود که اثرات منفی در توسعه اقتصادی خواهد داشت. مرتضی ا...داد در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه ارتباط بین نرخ سود بانکی و تورم روشن و در هر کتاب اقتصاد کلانی این نکته به وضوح مشخص است، گفت: از معامله «فیشر» گرفته تا دیدگاه‌های بسیار ساده در اقتصاد کلان نشان می‌دهد که در اقتصادهایی که نرخ بهره در آنها به صورت دستوری کمتر از نرخ بازار در نظر گرفته شده است- یعنی نرخ بهره منفی اعمال شده- نوعی سرکوب مالی ایجاد می‌شود. رییس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران افزود: سرکوب مالی از این جهت بسیار مهم است که از یک سو میل به پس‌انداز را برای پس‌انداز‌کننده کاهش می‌دهد و از سوی دیگر، افرادی که دارای توانایی اخذ وام هستند، رانت کلانی را به دست می‌آورند. ‌وی اظهار داشت: پرداخت وام به پس‌اندازکنندگان با نرخ سود فعلی باید همراه با پرداخت سوبسیدی از سوی دولت باشد.

ا...داد با تاکید بر اینکه از سال ۶۹ تاکنون بدهی‌های دولت‌ها به بانک‌ها پرداخت نشده و این بدهی‌ها معوق است، گفت: این بدهی‌های معوق با توجه به عدم پرداخت آن از سوی دولت در حال افزایش است و از سوی دیگر سرمایه بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات جدید کاهش می‌یابد.

وی پرداخت بدهی دولت به بانک‌ها را از طریق ارائه متمم بودجه و در نتیجه برداشت از حساب ذخیره ارزی و تبدیل دلارهای نفتی به ریال امکان‌پذیر دانست و تصریح کرد: این امر نیز به افزایش پایه پولی و نقدینگی منجر خواهد شد و با افزایش نقدینگی مجددا سیستم تورمی احیا می‌شود.