استاد دانشگاه تهران گفت: بانک مرکزی باید مستقل از سیاست‌های دولت عمل کند و نقش نظارتی بر دارایی‌های ارزی دولت داشته باشد تا سیاست‌های دولت منجر به افزایش نقدینگی نشود. آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درخصوص مهار نقدینگی گفت: بهتر است به جای مهار نقدینگی از کنترل نقدینگی استفاده کنیم، چون نقدینگی فی‌نفسه بد نیست و می‌تواند با حرکت به سوی بخش‌های مختلف اقتصادی با سیاست‌‌گذاری بانک مرکزی و ابزارهای آن باعث شکوفایی اقتصادی شود. اما اینکه نقدینگی بدون کنترل و نظارت و به جای اینکه در بخش‌های تولیدی جریان داشته باشد، در بخش‌های واسطه‌گری و دلالی باشد، خطرناک است.

وی در ادامه افزود: نهاد اصلی کنترل نقدینگی و مدخل اصلی ورود نقدینگی به جامعه، بانک مرکزی است.

وی تاکید کرد: در نقدینگی نوعی تناقض و دوگانگی وجود دارد؛ چون اگر دولت مانع ورود ‌نقدینگی به جامعه شود، مشکل نقدینگی بخش‌های تولیدی حل نمی‌شود و اگر نقدینگی را به جامعه تزریق کند، ممکن است به افزایش تولید و کاهش قیمت‌ها منجر نشود؛ بنابراین دولت باید یکی از این دوحالت را در کوتاه‌مدت بپذیرد.

وی در خصوص نقش بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی گفت: باید بانک مرکزی از سیاست‌های دولت مستقل باشد تا از کانال دولت منجر به افزایش نقدینگی نشود و طبق فلسفه ایجاد حساب ذخیره ارزی دارایی‌های ارزی دولت را بلوکه کند تا به راحتی تبدیل به ریال شده و باعث افزایش نقدینگی نشود.

وی ادامه داد:‌ ولی بانک مرکزی به جای کنترل درآمدهای ارزی دولت و جلوگیری از ورود آن به جامعه دست به کنترل بانک‌ها زده است.

وی افزود: بانک مرکزی در کنار بسته سیاستی پولی باید بسته‌های دیگری مثل کاهش بازدهی بخش‌های مختلف و کاذب مثل مسکن و طلا را ارائه دهد تا مسیرهای نقدینگی به جای اینکه به سمت دلالی و واسطه‌گری برود، به بخش‌های تولیدی کشور هدایت شود.

وی ضمن بیان اینکه نقدینگی در دست دولت نقدینگی سرگردان نیست، اظهار داشت: دسترسی دولت به تسهیلات بانکی در بسته سیاستی بانک مرکزی کمرنگ بوده است و بیشتر به دسترسی بخش‌خصوصی به تسهیلات بانکی به ویژه در بخش مسکن توجه شده است و حجم بخش‌خصوصی شاید آنقدر نباشد که منجر به افزایش نقدینگی شود.

وی در ادامه تاکید کرد: باید بسته سیاستی بانک مرکزی به طوری طراحی شود تا کنترل دقیقی بر برداشت‌های صندوق ذخیره ارزی و وام‌های تولیدی داشته باشد تا بازگشت آن سرمایه‌ها به صورت ریال به جامعه منجر به افزایش نقدینگی نشود.